Duiven

Duiven nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Duiven nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Duiven nieuws

Grootste filiaal Intratuin mag groente- en fruitwinkel toch behouden

01-04-2019 - 0 reacties De groente- en fruitwinkel in de vestiging van Intratuin in Duiven hoeft niet te sluiten, maar wordt wel iets kleiner. De retailer en de gemeente hebben hierover overeenstemming bereikt, schrijft De Gelderlander.


NVWA en OM veroordelen vier veehouders vanwege dierverwaarlozing

12-03-2019 - 0 reacties De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie (OM) hebben gezamenlijk opgetreden tegen veehouders in de gemeentes Steenwijkerland, Coevorden, Uden en Duiven vanwege ernstige dierverwaarlozing.


NVWA treedt vier keer op vanwege verwaarlozing

12-03-2019 - 0 reacties De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie (OM) hebben gezamenlijk opgetreden tegen veehouders in de gemeentes Steenwijkerland, Coevorden, Uden en Duiven vanwege ernstige dierverwaarlozing.


NVWA treedt vier keer op wegens verwaarlozing

11-03-2019 - 0 reacties De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie (OM) hebben gezamenlijk opgetreden tegen veehouders in de gemeentes Steenwijkerland, Coevorden, Uden en Duiven vanwege ernstige dierverwaarlozing.


Duivense schapenhouder verwaarloost dieren: twee schapen dood

11-03-2019 - 0 reacties DUIVEN - Inspecteurs van de NVWA hebben vorige week in Duiven 27 schapen en 17 lammeren afgevoerd bij een schapenhouder. De dieren werden niet goed verzorgd en waren sterk vermagerd.


Mere, de discounter die onder de duiven van Lidl en Aldi schiet

18-02-2019 - 0 reacties We meldden het onlangs al: de Russische discountsuper Mere duikt - ver - onder de prijzen van de Duitse discountsupers Lidl en Aldi. Die twee pakten marktaandeel van de ouderwetse supers met een veel te groot assortiment, legde vorig jaar winkelprofessor Laurens Sloot uit. De Telegraaf nam een kijkje bij Mere. De filmcamera ging mee.


Rijke Chinezen veroveren de postduivenmarkt: 'Goede duiven onbetaalbaar voor de gewone man'

11-01-2019 - 0 reacties Een paars pakje sigaretten met Chinese lettertekens is een herinnering aan het bezoek dat duivenmelker Berry van de Brand uit Boxtel kreeg van een Chinese delegatie. Ze kwamen via, via bij Berry terecht. Gesproken heeft hij niet met de Chinezen, want hij spreekt geen Engels, laat staan Chinees. Ze keurden zijn duiven en kochten er een paar. Miljonair is Berry er niet van geworden, maar ze betaalden goed, een keer 35-duizend euro voor één duif.

Een paars pakje sigaretten met Chinese lettertekens is een herinnering aan het bezoek dat duivenmelker Berry van de Brand uit Boxtel kreeg van een Chinese delegatie. Ze kwamen via, via bij Berry terecht. Gesproken heeft hij niet met de Chinezen, want hij spreekt geen Engels, laat staan Chinees. Ze keurden zijn duiven en kochten er een paar. Miljonair is Berry er niet van geworden, maar ze betaalden goed. Eén keer telden ze 35.000 euro neer voor één duif.


Wintergerst dorsen loonbedrijf Kriesels uit Duiven

02-07-2018 - 0 reacties


Newcastle Disease NCD bij sierkippen van hobbyhouders in België

18-06-2018 - 0 reacties Het Belgische federaal agentschap voor veiligheid van de voedselketen (FAVV) heeft de ziekte van Newcastle (NCD) vastgesteld bij sierkippen van hobbyhouders in de gemeenten Kessel in de provincie Antwerpen, Verviers in de provincie Luik en Soignies in de provincie Henegouwen. Rond de besmetting wordt een beschermingsgebied van 500 meter afgebakend en in deze zone is er een verbod op verzamelingen en is de vaccinatie van alle pluimvee en duiven verplicht. Deze maatregelen blijven gelden gedurende 21 dagen.


Duivenmelkers balen van gepamper van roofvogels: 'Ze eten onze duiven op'

17-06-2018 - 0 reacties Duivenmelkers zijn het beu om hun geliefde postduiven te verliezen door aanvallende roofvogels. Ze stellen dat er in Nederland te veel slechtvalken, haviken en sperwers leven, doordat die vogels al jarenlang worden beschermd. 'Maar nu dreigt de duivensport ten onder te gaan.'


Glastuinbouwers staan in de rij voor het CO2 van de vuilverbrander

11-06-2018 - 0 reacties Een huisvuilverbrander in Duiven begint met het opvangen van CO2 uit de schoorsteen. Tuinders uit de buurt willen het gas graag kopen als voedingsstof in de kas. Is dit het begin van een trend?


Paramyxovirose bij duiven in Noord-België

01-04-2018 - 0 reacties Bij duiven van een duivenmelker in de Antwerpse gemeente Bornem is vorige week een uitbraak van paramyxo vastgesteld. Paramyxo is de mildere vorm van Newcastle Disease bij duiven.


België heft ophokplicht voor hobby-pluimvee op

20-12-2017 - 0 reacties De Belgische minister van Landbouw Borsus heeft met ingang van 17 maart 14.00 uur de ophokplicht opgeheven voor voor pluimvee en vogels van hobbyhouders, duiven en struisvogels.


‘Engelse straatdrinkers eten duiven van de straat’

13-09-2017 - 0 reacties


Collega's: Duivenfraudeur Wim Snels moet met volledige bekentenis komen

02-09-2017 - 0 reacties WAALWIJK - De storm die in postduivenland losbarstte na de fraudezaak rond Waalwijker Wim Snels is nog niet gaan liggen. Collega-duivensporters willen dat Snels met een volledige schuldbekentenis komt.


Duivenmelker betrapt op fraude: 'Ik heb een enorme fout gemaakt'

18-08-2017 - 0 reacties Hij won vele prijzen in de duivensport, bekleedde diverse bestuursfuncties en in januari zou hij 50 jaar lid zijn van PV De Postduif in Waalwijk. Maar sinds afgelopen weekeinde wordt Wim Snels uit Waalwijk verdacht van fraude. Hij is tijdens een wedstrijd op heterdaad betrapt. ,,Ik heb hiermee alles weggegooid."


Bennies duiven volbrengen alle vier 'helletocht' van Barcelona

19-07-2017 - 0 reacties Een ‘helletocht’ noemden kranten de Barcelona-race, een soort Tour de France voor duiven. Niet voor die van Bennie Homma: alle vier kwamen ze thuis.


Milde vorm NCD bij duiven op Mechelse kinderboerderij

27-05-2017 - 0 reacties Het FAVV – De Belgische NVWA – maakte afgelopen week bekend dat op een kinderboerderij in Mechelen (Antwerpen) een milde vorm van NCD is vastgesteld.


Drama voor duivenmelkers: beschermde valk eet alle duiven op

22-05-2017 - 0 reacties HILVARENBEEK - ,,Mijn hobby is naar de klote", jammert duivenmelker Leon Scheirs uit Hilvarenbeek. Twee slechtvalken, die een nestkast bewonen op de Sint-Petrus'-Bandenkerk in Hilvarenbeek, richten dit broedseizoen een slachting aan onder postduiven.


Onderzoek naar welzijn Nederlands huiskonijn

19-04-2017 - 10 reacties Zal Marian Tieme hier ook kamer vragen gaanstellen of schiet ze dan te veel onder haar eigen duiven !!!

Originele beschrijving

Onderzoekers van de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht gaan onderzoeken of konijnen die als huisdier worden gehouden wel gelukkig zijn.