Droogstand

Al het Droogstand nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Droogstand nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Droogstand nieuws

ForFarmers levert compleet droogstandsrantsoen in balen

07-06-2019 - 0 reacties Voerbedrijf ForFarmers introduceert Droogstand Totaal. Dit is een gemengd rantsoen voor droogstaande koeien, verpakt in ronde balen.


Droogstand op maat kan antibioticagebruik en ziekte bij koeien reduceren

22-01-2019 - 0 reacties Een beslismodel op basis van individuele koekenmerken kan de melkverliezen na het verkorten of weglaten van de droogstand beperken en gezondheid van koeien verbeteren.


Nieuws - Droogstand onder koeien, wat is het en wat houdt het in?

10-10-2018 - 0 reacties De droogstand is een cruciale periode in de lactatiecyclus van de koe. Veel problemen bij de verse koeien zijn terug te voeren op de periode voor het afkalven. De Droogstandscheck geeft u via bloedonderzoek vóór het afkalven een goed beeld van de kans op problemen ná het afkalven. De uitslag helpt u om in uw droogstandsmanagement bij te sturen om zo de prestaties van uw verse koeien te optimaliseren.


Gering effect verkorten of weglaten droogstand

09-07-2018 - 0 reacties Akke Kok bestudeerde de effecten van het verkorten of weglaten van de droogstand.


Verkorten of weglaten droogstand goed voor verbetering stofwisseling koeien in vroege lactatie

21-06-2018 - 12 reacties Het verkorten of weglaten van de droogstand lijken duurzame manieren om de stofwisseling van koeien in vroege lactatie te verbeteren. Dat concludeert Akke Kok op basis van haar onderzoek, waarop ze donderdag 21 hoopt te promoveren aan de Wageningen Universiteit.


'Geen graskuil voeren in de droogstand'

31-03-2018 - 170 reacties Dierenarts Jan Dijkhuizen van dierenpraktijk De Graafschap adviseert een droogstandsrantsoen met veel snijmaïs, bewerkt stro, aangevuld met een smakelijk, chloorrijk droogstandssupplement. Een opvallend advies: voer geen graskuil in de droogstand.


Meer melk met Coolcow Droogstand

20-12-2017 - 0 reacties Droge koeien die in de zomer last hebben van hittestress, produceren in de volgende lactatie ruim 1.700 kg melk minder. Het aanvullend voer Coolcow Droogstand helpt de gevolgen van hittestress te voorkomen zodat koeien volop blijven produceren.


Met verstand door de droogstand

12-12-2017 - 0 reacties Een succesvolle lactatie start in de droogstand. In deze periode wordt de basis gelegd voor een hoge productie. Een juiste aanpak in de transitieperiode resulteert in een soepele en gezonde start van de melkproductie en een snelle dracht.


Bij drogestofvoorziening droge koeien letten op zetmeel en NDF

12-12-2017 - 0 reacties In de voeding van de droogstaande koeien mogen geen compromissen schuilen. Voerfouten in de droogstand hebben immers zwaarwegende gevolgen voor de lactatie. Lees verder ❯


Droogzet-app in testfase

15-11-2017 - 0 reacties Op Dairy Campus krijgt het project Droogstand op maat een vervolg met een nieuwe proef waarin een droogzet-app wordt getest. Deze applicatie moet op basis van individuele koe-eigenschappen zoals melkproductie, celgetal en pariteit vr afkalven bepalen welke droogstandslengte (60, 30 of 0 dagen) een koe het beste kan krijgen. Daarbij wordt ook gekeken of de behandeling met droogzetantibiotica nodig is.


Nieuw voedingssupplement vermindert productie bij droogzetten

16-10-2017 - 1 reacties De firma RumiVar introduceert komende maanden een nieuw middel dat volgens de leverancier kan voorkomen dat koeien met een te hoge melkproductie de droogstand ingaan.


De lactatiestart vergemakkelijken

06-09-2017 - 0 reacties De basis voor een probleemloze lactatie met een goede productie wordt gelegd met het management en de voeding in de droogstand en in de periode rondom het afkalven. Mismanagement kan hier naast meer ziekten en minder melk zelfs leiden tot vaarskalveren die in hun eerste lactatie verminderd produceren. Lees verder >


'Hittestress in droogstand kost 1.700 kilo melk'

07-07-2017 - 4 reacties Droge koeien die in de zomer last hebben van hittestress, produceren in de volgende lactatie ruim 1.700 kg melk minder. Dat meldt Voergroep Zuid.


Aanvullend voer voor droge koeien

06-07-2017 - 1 reacties Droge koeien die in de zomer last hebben van hittestress, produceren in de volgende lactatie ruim 1.700 kg melk minder. Het aanvullend voer Coolcow Droogstand helpt de gevolgen van hittestress te voorkomen zodat koeien volop blijven produceren. Hitte bij droogstaande koeien heeft een bijzonder negatief


Fosfortekort in droogstand aanvullen werkt niet

29-10-2016 - 7 reacties Met effectief fosfor voeren is veel te winnen, wijst een praktijkproef op negen melkveebedrijven uit. De resultaten laten onder andere zien dat fosfor op het juiste moment aanbieden loont en dat tekorten proberen aan te vullen in de droogstand niet werkt.


305-dagenproductie ter discussie

22-04-2016 - 1 reacties De vergelijking tussen koeien op 305-dagenproductie, gaat bij het verkorten of eventueel weglaten van de droogstand, mank. Ook met de verschillen in tussenkalftijd wordt geen rekening gehouden. Daarom ontwikkelden onderzoekers van Wageningen UR een nieuwe maat: ‘Effectieve lactatie’.


Zoolzweren

07-01-2016 - 8 reacties Hallo,

Sinds een redelijke lange tijd hebben wij veel last van zoolzweren bij onze koeien... We bekappen nu sinds 5 maanden de koeien aan 80 dagen, 200 dagen en voor ze de droogstand ingaan. Daarvoor enkel de kreupele en voor de droogstand. Maar toch hebben we nog te veel zoolzweren naar mijn gedacht. Verder niet zoveel last van mortellaro (voetbaden en rondgaan met rugsproeier) of andere klauwaandoeningen (witte lijndefecten, tussenklauwonstekingen...)

Stal is flink overbezet en koeien geven goed melk maar veel te veel zoolzweren. Roosters zijn niet echt glad, maar volgende week komen ze roosters opruwen. Iemand tips of raad?


Droogstand verkorten naar 30 dagen pakt gunstig uit

04-08-2015 - 9 reacties De droogstand verkorten van 60 naar 30 dagen levert een gunstig resultaat op gezondheid en vruchtbaarheid. Dat blijkt uit het praktijkonderzoek WhyDry van de WUR op 168 koeien van de DairyCampus.


VOEDING DROOGSTAND

12-12-2014 - 22 reacties IK BEN BENIEUWD HOE DE VOEDING VAN DE DROGE KOEIEN ER IN DENEMARKEN BIJ ONZE HOLLANDSE VRIENDEN ERUIT ZIET?


Onderzoek bevestigt effect bewegen droogstand

17-09-2014 - 0 reacties Wageningen UR heeft in een onderzoek bevestigd wat veel veehouders al jaren weten: beweging voor droge koeien verminderd de kans op leververvetting en slepende melkziekte.