Dierenleed

Dierenleed is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Dierenleed en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Dierenleed nieuws

Duitse varkenshouder de bak in voor dierenleed

19-03-2019 - 0 reacties Een 56-jarige varkenshouder uit het Duitse Merklingen, dat in de deelstaat Baden-Württemberg ligt, is vrijdag 15 maart tot 3 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Dit vanwege het schenden van het dierenwelzijn.


10.000 jaar tumult over melk

18-02-2019 - 0 reacties Wat zie je als je naar de wereldgeschiedenis kijkt door een melkfles? Pogingen om melk te conserveren, dierenleed en baby’s die van de borst af moeten. Mark Kurlansky reisde de wereld over en dook in de bibliotheek voor een even leerzame als vermakelijke microgeschiedenis.


Dierenarts werkt nu bij Varkens in Nood: ‘Onzinnig om vooral boeren de schuld te geven’

12-02-2019 - 0 reacties Stalbranden, zieke dieren, weinig opbrengst. De varkenssector zit in de hoek waar de klappen vallen. Frederieke Schouten werkte als dierenarts zeven jaar lang tussen de varkens en zag veel dierenleed. Nu werkt ze bij dierenrechtenorganisaties Varkens in Nood en Dier&Recht en probeert ze als actievoerder het welzijn van miljoenen varkens in Nederland te verbeteren. ‘Het is onzinnig om alle schuld bij de boeren te leggen.’


Greenpeace heeft de pik op Rabobank

11-02-2019 - 0 reacties Greenpeace heeft een zwartboek gepubliceerd waarin het de kredietverlening van Rabobank veroordeeld. Volgens de activisten is Rabobank de boerenbank van klimaatverandering, schade aan de natuur, stank en dierenleed. De boer blijft in de campagne buiten schot, zo benadrukt het.


‘Rabobank grote financier bio-industrie’

11-02-2019 - 34 reacties UTRECHT (ANP) - De Rabobank is ondanks zijn groene pr een grote financier van de megastallen en andere projecten in de bio-industrie. Dat meldt Greenpeace na onderzoek naar de investeringen van de bank in de vee-industrie. De bank zou daardoor bijdragen aan klimaatverandering, schade aan de natuur, stank en dierenleed. Volgens Rabobank is het beleid ,,een stuk genuanceerder'' dan hoe Greenpeace het doet voorkomen.


Brabantse PVV pleit voor afschaffing luchtwassers en introductie nooduitgangen

05-02-2019 - 0 reacties Ter voorkoming van zoveel mogelijk dierenleed bij stalbranden wil de Brabantse PVV fractie luchtwassers in de ban doen en stallen verplicht voorzien van nooduitgangen, zoals bijvoorbeeld het ‘Stable-Safe’ systeem.


Melkkoeien Animal Rights Fact Check

03-02-2019 - 32 reacties

Originele beschrijving

In de zuivelindustrie werkt een leger aan melkkoeien aan de productie van melk. Ook in deze tak van de industrie komt groot dierenleed aan het licht.

Op de site van Animal Rights staan een aantal beschrijvingen van veehouderijsectoren en de dieren die er worden gehouden.

Mag ik jullie uitnodigen om de feiten te checken??


Wakker Dier: Inspectie grijpt nauwelijks in bij dierenleed

30-01-2019 - 0 reacties De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) grijpt nauwelijks in bij geconstateerde problemen in de varkensindustrie. Dat stelt de actiegroep Wakker Dier. Bij ruim één op de drie bezochte varkensstallen bleek iets mis te zijn met het stalklimaat. Toch werd er maar één waarschuwing uitgedeeld. De inspectiedienst weerspreekt de aantijging.


Kippenboer: Met knip- en plakwerk wordt de sector kapotgemaakt

10-01-2019 - 0 reacties De kippenboer in Linde windt er geen doekjes om als wordt gevraagd naar een reactie op de beelden van Animal Rights. De dierenactivisten brachten deze week beelden naar buiten van dierenleed bij verschillende bedrijven in het land, waaronder het bedrijf van Riet de Jong en Jan de Boer in Linde.


Ethische eieren moeten miljarden kuikens redden

31-12-2018 - 0 reacties De voorbije decennia werden kippen selectief gekweekt om als vleeskip zo snel mogelijk spierweefsel aan te maken, of om als legkip zo veel mogelijk eieren te leggen, tot 300 per jaar. Dat is slecht nieuws voor mannelijke kuikens in de tweede categorie: elk jaar krijgen bij benadering zes miljard mannelijke kuikens van legkippen het genadeschot. In België zijn dat er ongeveer 15 miljoen. Onnodig dierenleed, vonden ook onderzoekers bij het Duitse bedrijf Seleggt. Zij gingen de voorbije jaren op zoek naar een geautomatiseerde manier om het geslacht van een kuiken te bepalen, terwijl dat nog maar net begint te ontwikkelen. Hun ethische eieren liggen sinds kort in de rekken.


Stichting Dier&Recht: 'Minister Schouten is Dierenverschrikker van 2018'

31-12-2018 - 10 reacties Mee eens??:

Ruim 10.000 mensen brachten hun stem uit in de jaarlijkse verkiezing van Dier&Recht waarin de Dierenverschrikker van het jaar wordt gekozen. Van de deelnemers stemde 35% op minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Zij ontving de meeste stemmen en wordt volgens Dier&Recht gezien als de grootste veroorzaker van dierenleed.


High-tech foie gras maakt dwangvoederen overbodig

24-12-2018 - 0 reacties Machinale foie gras, dat moet een einde maken aan het dierenleed dat nog altijd deze gastronomische klassieker aankleeft.


Animal Rights filmt dierenleed in Belgische kalverslachterij

14-12-2018 - 0 reacties


Dierenrechtenorganisatie filmt misstanden in varkensbedrijven

07-12-2018 - 0 reacties Dierenrechtenorganisatie Animal Rights zegt dat er nog steeds veel mis is in Nederlandse varkensbedrijven. De organisatie heeft beelden online gezet van mishandelde varkens in stallen in Lunteren en Nuenen. De beelden zijn afgelopen voorjaar door een undercovermedewerker van Animal Rights gemaakt.
Op de beelden is onder meer een biggetje te zien dat geen vel meer op zijn rug heeft. Volgens Animal Rights zag de undercovermedewerker het dier met bebloede rug lopen en een dag later liep het er nog steeds, zonder dat het behandeld was.
Een van de gefilmde varkenshouders zegt tegen de NOS dat het verhaal zoals de dierenrechtenorganisatie schetst niet klopt. "Tegen die lui kun je niets beginnen. We zijn juist heel goed voor onze varkens."
Kind schopt varkens
Volgens de varkenshouder komt het een paar keer per jaar voor dat een biggetje gewond geraakt, bijvoorbeeld doordat de zeug het jong vertrapt of verdrukt. "Maar dan wordt het snel behandeld."
Op de beelden van Animal Rights is ook te zien dat biggetjes in kratten worden gegooid en dat een kind dat in de stal helpt, varkens schopt. Ook zijn er beelden van zeugen met vervormde hoeven en verwondingen.
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bestudeert de opnamen en bekijkt of er ingegrepen moet worden.
"Nu de feestdagen weer voor de deur staan, roepen we de consument op om te stoppen met vlees eten. Dat is de enige manier om het dierenleed een halt toe te roepen", zegt een medewerker van Animal Rights.


Wakker Dier: 'Activisten moeten zelf weten hoe strijd tegen dierenleed wordt gevoerd'

04-12-2018 - 0 reacties Wakker Dier spreekt zich niet keihard uit tegen het inbreken in stallen om daar illegaal filmpjes te maken van de dieren. „Daar hebben wij geen mening over. Wij zijn niet zo bezig wat anderen om ons heen doen. Wij hebben ook geen contact met die andere mensen”, zegt woordvoerster Anne Hilhorst van Wakker Dier.


Wakker Dier: ‘Activisten moeten zelf weten hoe strijd tegen dierenleed wordt gevoerd’

04-12-2018 - 0 reacties Wakker Dier spreekt zich niet keihard uit tegen het inbreken in stallen om daar illegaal filmpjes te maken van de dieren. „Daar hebben wij geen mening over. Wij zijn niet zo bezig wat anderen om ons heen doen. Wij hebben ook geen contact met die anderen.”


Hoogleraren: ‘Stop met verketteren van vlees’

13-11-2018 - 3 reacties Ondanks dat vlees voor de mensheid evolutionair van enorm belang is geweest, en tot nu toe steeds op waarde is geschat, lijkt dit in de huidige westerse samenleving geheel op zijn kop te worden gezet. Vlees wordt neergezet als iets dat (welvaarts)ziekten brengt, de planeet vernietigt en dierenleed veroorzaakt. Hoog tijd voor nuance, schrijven drie
Het bericht Hoogleraren: ‘Stop met verketteren van vlees’ verscheen eerst op Vlees.nl.


Dierenleed blijft paardenmarkt in Hedel achtervolgen

07-11-2018 - 0 reacties Een evenement met twee gezichten. Zo kun je de jaarlijkse paardenmarkt in Hedel wel noemen. Tienduizenden mensen beleefden er afgelopen maandag weer een topdag, maar tegelijkertijd blijft de markt ook het toneel van het nodige dierenleed. En dat zal niet snel veranderen.


Dierenleed zien, verandert vleesconsumptie niet

07-11-2018 - 0 reacties Undercoverfilmpjes van dierenleed die in de media verschijnen, schokken wel maar overtuigen mensen niet om minder vlees te eten. Dit zegt media-onderzoeker Sara Nelissen (KU Leuven) in de Vlaamse krant De Morgen. Jongeren stoppen eerder met vlees eten vanwege milieu, dan vanwege mogelijk dierenleed.


Dierenleed zien, verandert vleesconsumptie niet

06-11-2018 - 0 reacties Undercoverfilmpjes van dierenleed, die in de media verschijnen schokken wel, maar overtuigen mensen niet om minder vlees te eten. Dit zegt media-onderzoeker Sara Nelissen (KU Leuven) in de Vlaamse krant De Morgen.