Delhaize

Delhaize is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Delhaize en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Delhaize nieuws

Hoe Ahold zijn macht inzet tegen de concurrentie – en daarbij de grenzen opzoekt

06-04-2021 - 0 reacties Retailreus Ahold Delhaize, eigenaar van Albert Heijn, zet zijn marktmacht in om concurrenten en zelfs zakenpartners van concurrenten onder druk te zetten. Daarbij gaat het bedrijf soms uitzonderlijk ver, blijkt uit onderzoek van de Volkskrant. Dit terwijl in de supermarktbranche de euro’s binnenrollen, dankzij de coronacrisis.


Moederbedrijf van Albert Heijn profiteert van corona-hamsteraars: winst verdubbeld

05-08-2020 - 26 reacties Supermarktconcern Ahold Delhaize heeft zijn kwartaalwinst in het tweede kwartaal verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook schroeft het moederbedrijf van Albert Heijn en bol.com zijn winstverwachting voor het hele jaar op. De onderneming profiteerde opnieuw van hamstergedrag van consumenten als gevolg van de uitbraak van het coronavirus, net als in het eerste kwartaal.


Korting op producten met Nutri-Score A en B bij Delhaize

12-09-2019 - 0 reacties Kun je bij Albert Heijn sparen voor korting op kristallen glazen, bij Delhaize, de Belgische evenknie van AH binnen het Ahold-Delhaize concern, spaar je vanaf nu voor korting op een gezond voedingspatroon.


Ook bij Delhaize kun je voortaan je Bol-pakketjes afhalen

14-06-2019 - 0 reacties


Plantaardige Beyond Burger bij AH in het vlees- en vegaschap

26-04-2019 - 0 reacties Eerder deze week maakte het Amerikaanse bedrijf Beyond Meat bekend dat zijn net echte vleesloze hamburgers op het vasteland van Europa als eerste in de Belgische winkels van Delhaize en Albert Heijn te vinden zijn. Nederland blijft niet achter. Vanaf volgende week is de burger ook bij de Nederlandse Albert Heijns te koop.


BBFAW: Ahold Delhaize zakt in ranking dierenwelzijn (update)

01-03-2019 - 0 reacties Ahold Delhaize presteerde in 2018 minder goed op het gebied van dierenwelzijn dan een jaar eerder. Het zakte naar het vijfde niveau, van de zes. De daling van de retailer is volgens het Business Benchmark on Farm Animal Welfare (BBFAW) deels het gevolg van het verwijderen van informatie over de afkomst van het vlees en eieren op de website van Ahold. Update: Reactie Ahold Delhaize.


BBFAW: Ahold Delhaize zakt in ranking dierenwelzijn

27-02-2019 - 0 reacties Ahold Delhaize presteerde in 2018 minder goed op het gebied van dierenwelzijn dan een jaar eerder. Het zakte naar het vijfde niveau, van de zes. De daling van de retailer is volgens het Business Benchmark on Farm Animal Welfare (BBFAW) deels het gevolg van het verwijderen van informatie over de afkomst van het vlees en eieren op de website van Ahold.


Delhaize stopt met verkoop kangoeroevlees

31-01-2019 - 0 reacties


Ahold Delhaize huurt in VS 500 robots in als winkelassistent

16-01-2019 - 0 reacties


Ahold Delhaize start ‘wapenwedloop’ om Belgische markt

14-01-2019 - 0 reacties


Jumbo bereikt meer dan 20% marktaandeel in Nederland en trekt België binnen

02-01-2019 - 0 reacties Het marktaandeel van supermarktketen Jumbo uit Veghel steeg vorig jaar tot ruim 20%. Marktleider Albert Heijn uit Zaandam, nog altijd goed voor ongeveer een derde van de Nederlandse markt, zal nog meer op zijn tellen moeten gaan passen. Albert Heijn zag het aantal klanten in zijn Nederlandse winkels dalen, terwijl Jumbo's groeihonger nog lang niet verzadigd is. Ook Albert Heijns zusterbedrijf Delhaize in België kan daar last van krijgen.


Ahold Delhaize wil op overnamepad in de VS

15-11-2018 - 0 reacties Verdubbeling van de internetverkopen naar €7 miljard in 3 jaar, samenwerking met techbedrijven en een leidende rol in de overnamegolf in de Amerikaanse supermarktwereld. Dat zijn de ingrediënten van de Leading Together-strategie die Ahold Delhaize-topman Frans Muller dinsdag in de VS presenteerde.


Belgen weten de weg naar Delhaize weer te vinden

07-11-2018 - 0 reacties


Delhaize’s nieuwe cityconcept is ‘hyperambitieus’

25-10-2018 - 0 reacties Stedelijk, hedendaag en ultra-vers. Dat zijn de bouwstenen voor de 200 nieuwe gemakswinkels die de Belgische supermarktketen Delhaize de komende 3 jaar in 20 stadscentra wil openen.


Gojibessen met nicotine

09-10-2018 - 0 reacties Eind juli haalde supermarktketen Delhaize in België gojibessen uit de verkoop omdat de norm voor residu van nicotine was overschreden. Deze overschrijding werd geconstateerd door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).


Delhaize krijgt eetgedeelte in de winkel

02-10-2018 - 0 reacties


Ahold Delhaize loopt achter in de VS, zegt beleggingsadviseur

10-08-2018 - 0 reacties Voor het eerst presenteerde de nieuwe topman van Ahold Delhaize, Frans Muller, zijn kwartaalcijfers. Hij kon de aandeelhouders vertellen dat zijn bedrijf over het tweede kwartaal van dit jaar met een iets lagere omzet (van nog altijd €15,5 miljard) iets meer winst (€410 miljoen) gemaakt had dan een jaar eerder. Het 'slechte' nieuws bleek echter dat in de VS, waar Ahold Delhaize meer dan de helft van zijn omzet behaalt, de verkopen tegenvallen. De winst zat dus in lagere kosten, terwijl geld verdienen en blijven verdienen in de omzet zit. En die hapert.


AVR zet machinedata om in voordeel volgens vraag van consument

20-07-2018 - 0 reacties Door de groeiende bevolking, nood aan meer traceerbaarheid en de schaarste aan landbouwgrond staat de landbouw op een keerpunt. De oplossing? De oogst per vierkante meter opdrijven met slimme landbouw. Machinebouwer AVR vervult daarin een pioniersrol. In die optiek gaven ze op 9 juli 2018 een infosessie voor telers en verwerkers rond het waarom van Internet of Things, met als gastsprekers Sven Van De Voorde (Delhaize) en Jürgen Decloedt (VITO). Wat vraagt de consument en hoe ermee om te gaan Startpunt om te weten welke technologieëen de teler helpen…


Zonder Boer geen AH Delhaize

02-07-2018 - 0 reacties


In de VS vind je HelloFresh voortaan bij de super

07-06-2018 - 0 reacties Maaltijdboxenleverancier HelloFresh is vanaf deze maand in de supermarkt te koop. In de 581 supermarkten van de Amerikaanse ketens Stop & Shop en Giant, twee van de Amerikaanse merken van Ahold Delhaize.