De Jong

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over De Jong. De Jong is een van de 15150 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

De Jong nieuws

Wouter de Jong nieuwe Managing Director bij Ludvig Svensson

05-03-2019 - 0 reacties Wouter de Jong is per 1 april 2019 de nieuwe Managing Director bij Ludvig Svensson. Hij volgt Maarten Oostenbrink op, die na ruim 10 jaar Svensson verlaat.


‘Mokkende’ reizigers en herbruikbare broodzakken

25-02-2019 - 0 reacties Plastic is ‘hot’, of eigenlijk een probleem. Door boodschappen te doen met je eigen bakjes en zakjes kun je zelf iets bijdragen aan plasticvermindering. Annika de Jong zocht uit hoe dat in de praktijk uitpakt.


Boerenfamilie blikt terug op heftige weken na grote stalbrand: 'Bekladding was net zo'n harde klap'

20-02-2019 - 0 reacties Eén stal is weer in bedrijf, van drie anderen is niet veel meer over dan een stalen, zwartgeblakerd en verwrongen karkas. Her en der wiegen loshangende dakplaten in de wind, maar verder staat alles stil. Het varkensbedrijf van familie De Jong uit Biezenmortel, waar 35 jaar lang aan gebouwd is, kwam in één desastreuze middag grotendeels tot stilstand.


Getroffen Biezenmortelse varkenshouder gaat door

20-02-2019 - 0 reacties De door een forse brand getroffen familie De Jong bouwt haar varkensbedrijf in Biezenmortel weer op. Dat zegt Gerard De Jong tegen Omroep Brabant. De bekladdingen die dieractivisten uitvoerden, zorgden bij de familie voor net zo’n harde klap als de brand.


Alleen rijke mensen met diabetes hoeven niet meer in hun vingers te prikken

15-02-2019 - 0 reacties Pizza en pasta’s geven pieken in mijn bloedglucose, maar gelukkig kan ik dat direct meten, zegt Joost de Jong. Niet iedereen heeft dat voorrecht.


Henri de Jong, wethouder van Noordwijk, kijkt In de spiegel van Flower Science

15-02-2019 - 0 reacties Ik zie momenteel veel mooie dingen gebeuren. Innovatie biedt veel kansen. Kijk bijvoorbeeld naar bloemen op water telen. Daar heb je veel minder ruimte voor nodig. Sterker nog wellicht kunnen we dan ook gaan stapelen. Dat biedt mooie kansen voor de sector en de streek.


‘Nieuw contract Aviko goed begin naar meer grip op de markt’

14-02-2019 - 0 reacties Het nieuwe kostenindex contract van Aviko Potato is een goed begin naar meer grip op de aardappelmarkt voor telers. Dat zegt NAV-voorzitter Teun de Jong. De Nederlandse Akkerbouw Vakbond is groot voorstander van meer marktmacht voor telers.


Specialist en verzekeraar houden voeding buiten de deur en schrijven liever pillen voor

11-02-2019 - 0 reacties Voeding als medicijn mag dan opgang doen, nog maar al te vaak grijpen specialisten rechtstreeks naar medicijnen en slaan ze voeding over. Dat moet toch anders kunnen, dacht biotechnoloog Rico Bongaarts. Hij ging proefondervindelijk te werk en ontdekte dat hij door ei, mosterd en gist te mijden, zijn levenslange veroordeling tot pillen achter zich kon laten. Joost de Jong sprak met hem.


‘Samenwerking is sleutel tot evenwichtiger verhouding in aardappelmarkt’

04-02-2019 - 0 reacties Samenwerking is de sleutel tot een evenwichtiger verhouding in de aardappelmarkt. Dat stelt voorzitter Teun de Jong van de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV).


Klimaatverandering en ijsberenblogs revisited: het belang van wetenschappers aan het woord

01-02-2019 - 0 reacties Eind 2017 schreef NIOO-onderzoeker Jeff Harvey een wetenschappelijk artikel over hoe de ijsbeer als 'icoon' voor klimaatverandering is ingezet en zelfs misbruikt. Perro de Jong en Froukje Rienks van NIOO-KNAW spraken met Harvey over de impact van zijn artikel.


Kippenboer: Met knip- en plakwerk wordt de sector kapotgemaakt

10-01-2019 - 0 reacties De kippenboer in Linde windt er geen doekjes om als wordt gevraagd naar een reactie op de beelden van Animal Rights. De dierenactivisten brachten deze week beelden naar buiten van dierenleed bij verschillende bedrijven in het land, waaronder het bedrijf van Riet de Jong en Jan de Boer in Linde.


Foto’s: Drentse bieten laden in eindfase van bietencampagne

08-01-2019 - 0 reacties In de slotfase van de bietencampagne zijn gisteravond bij akkerbouwer Jan Reinier de Jong in Odoorn (DR) bieten geladen. Het is één van de laatste bietenhopen, vandaag worden namelijk de laatste bieten aangevoerd bij Suiker Unie in Groningen.


Nieuwe Volvo FH voor Gerrit de Jong

02-01-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Vandaag levert Volvo-dealer M.S. de Vries in Beetgum een prachtige nieuwe Volvo FH 4 af aan Gerrit de Jong.De 4×2 trekker heeft een wielbasis van 380 centimeter, en is uitgerust met een Globetrotter XL cabine en een 460 pk sterke motor, gekoppeld aan een I-shift versnellingsbak. Er zitten diverse pakketten op deze truck: het airflow-pakket, driver deluxe pakket, tweepersoons rest & relax pakket en active safety pakket. Verder is de af-fabriek Mystic Fjord Pearl gespoten truck uitgerust met nog veel meer moois, waaronder een luchtgeveerde vooras, Dynamic Steering, een dubbel accu-systeem, I-park-Cool stand-airco, leren stoelbekleding en aluminium velgen. Gerrit, heel


Overname door Kraakman Perfors BV van Mechanisatiebedrijf de Jong BV in De Kwakel

22-12-2018 - 0 reacties In goed overleg met de eigenaar van Mechanisatiebedrijf de Jong BV zal het bedrijf per 17 december 2018 toegevoegd worden aan Kraakman Perfors B.V. De vestiging in De Kwakel wordt hiermee de 7e vestiging van het bedrijf. Mechanisatiebedrijf de Jong is tot op de dag van vandaag een succesvolle speler in de moderne landbouwmechanisatie, mede door het voeren van diverse dealerschappen en A-merken. Mechanisatiebedrijf de Jong is ook nu nog altijd sterk in John Deere-werk: een groot deel van de omzet komt uit het onderhoud van John Deere machines. Dankzij de nieuwe vestiging kan Kraakman…


Trending in food 2019: Altijd audit ready

17-12-2018 - 0 reacties René de Jong, Infoland: ‘We zien een ketenfunctie ontstaan voor de QHSE-professional’. “De trend die wij zien, is dat het speelveld van de QHSE-professional steeds verder wordt opgerekt”, zegt René de Jong, marketing- en intelligencedirecteur bij Infoland. “Het volstaat al lang niet meer om alleen de interne organisatie te bedienen. We zien een ketenfunctie ontstaan.”


Wie wordt Kwaliteitsmanager Food 2018?

22-11-2018 - 0 reacties Wie mag zich het komend jaar Kwaliteitsmanager Food 2018 noemen: Marco de Jong (Zandbergen), Gea Stevens (FrieslandCampina) of Marinka Grünbauer (Luiten Food). Kom 29 november naar het Food Safety Event en leer van hun aanpak en behaalde resultaten ten aanzien van cultuurverandering, foutreducties en klantgerichtheid. Stem aansluitend op je favoriete kwaliteitsmanager en feliciteer hem/haar met de nominatie, verkiezing en de manier waarop zij allen hun vak invullen en uitvoeren.


Insecten tellen in Drentse akkerrand voor grotere biodiversiteit

27-10-2018 - 0 reacties Basf, Limagrain, stichting Veldleeuwerik en de Vlinderstichting werken samen om de biodiversiteit in de akkerbouw verder te vergroten. Op het akkerbouwbedrijf van Jan Reinier de Jong in Odoorn (DR) zijn maatregelen genomen


Recall kaas vanwege E.coli

03-10-2018 - 0 reacties DekaMarkt en Poiesz halen per direct de Jong Belegen Boerenkaas uit de schappen. Op de kaas is de STEC bacterie aangetroffen.


WUR: ‘koolstof kun je beter blijven gebruiken dan proberen in de bodem op te slaan’

23-09-2018 - 0 reacties Wie zei dat? Die vraag kregen we naar aanleiding van het verslag dat Joost de Jong voor ons schreef over de 2018-editie van de jaarlijkse bijeenkomst die Wageningen Universiteit in Brussel organiseert om haar denken en kunnen te tonen aan Europese beleidsmakers. Rond de Mansholt-lezing van de Universiteit sprak onder meer Professor Martin van Ittersum. Die zei het.


Landbouwbeleid van de EU gaat het klimaat niet redden; de zilvervloot moet blijven varen

14-09-2018 - 0 reacties “Ik verwacht dat 40% van het budget van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) zal bijdragen aan het klimaat”, aldus Europees Commissaris Hogan in zijn optimistische speech op 3 september bij de opening van het Academisch Jaar in Wageningen. Voormalig beleidsambtenaar Joost de Jong legt uit dat en waarom die woorden nagenoeg het omgekeerde betekenen van wat ze zeggen.