De Jong

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over De Jong. De Jong is een van de 15402 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

De Jong nieuws

Albert van der Ploeg voorzitter Friese collectieven

07-06-2019 - 0 reacties Albert van der Ploeg is de nieuwe voorzitter van Kollektivenberied Fryslân (KBF). Dat is de koepel van zeven collectieven en LTO Noord. Hij volgt daarmee Wilco de Jong op die begin dit jaar te kennen gaf te stoppen als voorzitter.


Rob Verlinden opent Open Kwekerijdag 2019 in Boskoop

05-06-2019 - 0 reacties Op 15 juni is Rob Verlinden aanwezig om de opening te verrichten van de Open Kwekerijdag 2019 in Boskoop. De opening vindt plaats bij de Jong Plant aan de Alfensvaart 11 in Boskoop.


‘Voeding heeft wel degelijk effect op chronische darmziekte’

28-05-2019 - 0 reacties Volgens de Maag Lever Darm stichting hebben ruim 80.000 Nederlanders te maken met een chronische darmontsteking. Jeroen Le Duc heeft de ziekte van Crohn en is een van hen. In het ziekenhuis kreeg hij te horen dat voeding geen effect zou hebben. Toch ging hij zelf experimenteren en weet intussen beter. Dankzij een andere levensstijl en aangepaste voeding is hij nu ruim 3 jaar pijn- en klachtenvrij. Micha van Rumpt en Annika de Jong spraken met Le Duc enn vroegen om reacties op zijn verhaal aan een aantal experts. Dat deel van dit tweeluik is hier te vinden.


Fotoserie: Akkerwijzer Precisielandbouwdag 2019 in Odoorn

24-05-2019 - 0 reacties Het akkerbouwbedrijf van Jan-Reinier de Jong in Odoorn (DR) stond donderdag 23 mei geheel in het teken van precisielandbouw. Zo'n 150 bezoekers zijn getuige geweest van de eerste Akkerwijzer Precisielandbouwdag.


‘Precisielandbouw, een zegen of toch een speeltje voor de jonge boer’

24-05-2019 - 0 reacties Het akkerbouwbedrijf van Jan-Reinier de Jong was donderdag 23 mei het decor voor de eerste Akkerwijzer Precisielandbouwdag. Zo’n 150 bezoekers kregen in Odoorn (DR) tekst en uitleg over de actuele stand van precisielandbouw.


Kennisdag op Nieuwe Oogst TV

16-05-2019 - 0 reacties Nieuwe Oogst was zaterdag 31 oktober aanwezig tijdens de Kennisdag 'Naar meer natuurlijke geboorten' en maakte een kort filmpje van de dag. Hierin komen onder andere Gerben de Jong van CRV en projectleider Saskia Scheer van Projecten LTO Noord aan het woord. U kunt het filmpje hier bekijken.


Precisielandbouwdag 2019: 'Innovatie is zoeken naar oplossingen en antwoorden'

15-05-2019 - 0 reacties Het akkerbouwbedrijf van Jan-Reinier de Jong in Odoorn (DR) is donderdag 23 mei het decor voor de eerste Akkerwijzer Precisielandbouwdag. Een akkerbouwevent over handelen op het juiste moment, op de juiste plek en dat met de beste producten en gewassen.


Boerderij Den Horn gaat in vlammen op voor speelfilm 'Actie. Actie. Actie.'

01-05-2019 - 0 reacties Om stipt 1 uur dinsdagnacht laaien de vlammen in een woonboerderij in Den Horn op. Filmproducent Steven de Jong houdt de vuurzee van achter een beeldscherm nauwlettend in de gaten. ,,Actie! Actie! Actie!”


Zo ziet de boerderijbrand voor de film over Grutte Pier eruit: 'Cut. Mooi.'

01-05-2019 - 0 reacties Om stipt 1 uur dinsdagnacht laaiden de vlammen in een woonboerderij in Den Horn op. Filmproducent Steven de Jong hield de vuurzee van achter een beeldscherm nauwlettend in de gaten. ,,Actie! Actie! Actie!”


Fotoserie: Pluimveehouder teelt krekels voor duurzaam eiwit

28-04-2019 - 0 reacties Pluimveehouder Arie de Jong begon samen met zijn zoons in 2016/17 met de teelt van krekels. De broers Matthijs (28), Folkert (22) en vader Arie (60) telen de insecten in Werkhoven bij Utrecht.


De Jong: ‘Sta open voor één organisatie’

28-03-2019 - 0 reacties De Nederlandse Akkerbouw Vakbond heeft niets te klagen als het gaat om de uitslag van het onderzoek. NAV-leden geven gemiddeld een 7,4. „Op school was ik altijd heel blij met een 7, dus we zijn blij met de uitslag”, zegt voorzitter Teun de Jong.


Wouter de Jong nieuwe Managing Director bij Ludvig Svensson

05-03-2019 - 0 reacties Wouter de Jong is per 1 april 2019 de nieuwe Managing Director bij Ludvig Svensson. Hij volgt Maarten Oostenbrink op, die na ruim 10 jaar Svensson verlaat.


‘Mokkende’ reizigers en herbruikbare broodzakken

25-02-2019 - 0 reacties Plastic is ‘hot’, of eigenlijk een probleem. Door boodschappen te doen met je eigen bakjes en zakjes kun je zelf iets bijdragen aan plasticvermindering. Annika de Jong zocht uit hoe dat in de praktijk uitpakt.


Boerenfamilie blikt terug op heftige weken na grote stalbrand: 'Bekladding was net zo'n harde klap'

20-02-2019 - 0 reacties Eén stal is weer in bedrijf, van drie anderen is niet veel meer over dan een stalen, zwartgeblakerd en verwrongen karkas. Her en der wiegen loshangende dakplaten in de wind, maar verder staat alles stil. Het varkensbedrijf van familie De Jong uit Biezenmortel, waar 35 jaar lang aan gebouwd is, kwam in één desastreuze middag grotendeels tot stilstand.


Getroffen Biezenmortelse varkenshouder gaat door

20-02-2019 - 0 reacties De door een forse brand getroffen familie De Jong bouwt haar varkensbedrijf in Biezenmortel weer op. Dat zegt Gerard De Jong tegen Omroep Brabant. De bekladdingen die dieractivisten uitvoerden, zorgden bij de familie voor net zo’n harde klap als de brand.


Alleen rijke mensen met diabetes hoeven niet meer in hun vingers te prikken

15-02-2019 - 0 reacties Pizza en pasta’s geven pieken in mijn bloedglucose, maar gelukkig kan ik dat direct meten, zegt Joost de Jong. Niet iedereen heeft dat voorrecht.


Henri de Jong, wethouder van Noordwijk, kijkt In de spiegel van Flower Science

15-02-2019 - 0 reacties Ik zie momenteel veel mooie dingen gebeuren. Innovatie biedt veel kansen. Kijk bijvoorbeeld naar bloemen op water telen. Daar heb je veel minder ruimte voor nodig. Sterker nog wellicht kunnen we dan ook gaan stapelen. Dat biedt mooie kansen voor de sector en de streek.


‘Nieuw contract Aviko goed begin naar meer grip op de markt’

14-02-2019 - 0 reacties Het nieuwe kostenindex contract van Aviko Potato is een goed begin naar meer grip op de aardappelmarkt voor telers. Dat zegt NAV-voorzitter Teun de Jong. De Nederlandse Akkerbouw Vakbond is groot voorstander van meer marktmacht voor telers.


Specialist en verzekeraar houden voeding buiten de deur en schrijven liever pillen voor

11-02-2019 - 0 reacties Voeding als medicijn mag dan opgang doen, nog maar al te vaak grijpen specialisten rechtstreeks naar medicijnen en slaan ze voeding over. Dat moet toch anders kunnen, dacht biotechnoloog Rico Bongaarts. Hij ging proefondervindelijk te werk en ontdekte dat hij door ei, mosterd en gist te mijden, zijn levenslange veroordeling tot pillen achter zich kon laten. Joost de Jong sprak met hem.


‘Samenwerking is sleutel tot evenwichtiger verhouding in aardappelmarkt’

04-02-2019 - 0 reacties Samenwerking is de sleutel tot een evenwichtiger verhouding in de aardappelmarkt. Dat stelt voorzitter Teun de Jong van de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV).