De Jong

Volg al het nieuws over De Jong, een van de 14980 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse De Jong nieuwsbrief.

De Jong nieuws

Kippenboer: Met knip- en plakwerk wordt de sector kapotgemaakt

10-01-2019 - 0 reacties De kippenboer in Linde windt er geen doekjes om als wordt gevraagd naar een reactie op de beelden van Animal Rights. De dierenactivisten brachten deze week beelden naar buiten van dierenleed bij verschillende bedrijven in het land, waaronder het bedrijf van Riet de Jong en Jan de Boer in Linde.


Foto’s: Drentse bieten laden in eindfase van bietencampagne

08-01-2019 - 0 reacties In de slotfase van de bietencampagne zijn gisteravond bij akkerbouwer Jan Reinier de Jong in Odoorn (DR) bieten geladen. Het is één van de laatste bietenhopen, vandaag worden namelijk de laatste bieten aangevoerd bij Suiker Unie in Groningen.


Nieuwe Volvo FH voor Gerrit de Jong

02-01-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Vandaag levert Volvo-dealer M.S. de Vries in Beetgum een prachtige nieuwe Volvo FH 4 af aan Gerrit de Jong.De 4×2 trekker heeft een wielbasis van 380 centimeter, en is uitgerust met een Globetrotter XL cabine en een 460 pk sterke motor, gekoppeld aan een I-shift versnellingsbak. Er zitten diverse pakketten op deze truck: het airflow-pakket, driver deluxe pakket, tweepersoons rest & relax pakket en active safety pakket. Verder is de af-fabriek Mystic Fjord Pearl gespoten truck uitgerust met nog veel meer moois, waaronder een luchtgeveerde vooras, Dynamic Steering, een dubbel accu-systeem, I-park-Cool stand-airco, leren stoelbekleding en aluminium velgen. Gerrit, heel


Overname door Kraakman Perfors BV van Mechanisatiebedrijf de Jong BV in De Kwakel

22-12-2018 - 0 reacties In goed overleg met de eigenaar van Mechanisatiebedrijf de Jong BV zal het bedrijf per 17 december 2018 toegevoegd worden aan Kraakman Perfors B.V. De vestiging in De Kwakel wordt hiermee de 7e vestiging van het bedrijf. Mechanisatiebedrijf de Jong is tot op de dag van vandaag een succesvolle speler in de moderne landbouwmechanisatie, mede door het voeren van diverse dealerschappen en A-merken. Mechanisatiebedrijf de Jong is ook nu nog altijd sterk in John Deere-werk: een groot deel van de omzet komt uit het onderhoud van John Deere machines. Dankzij de nieuwe vestiging kan Kraakman…


Trending in food 2019: Altijd audit ready

17-12-2018 - 0 reacties René de Jong, Infoland: ‘We zien een ketenfunctie ontstaan voor de QHSE-professional’. “De trend die wij zien, is dat het speelveld van de QHSE-professional steeds verder wordt opgerekt”, zegt René de Jong, marketing- en intelligencedirecteur bij Infoland. “Het volstaat al lang niet meer om alleen de interne organisatie te bedienen. We zien een ketenfunctie ontstaan.”


Wie wordt Kwaliteitsmanager Food 2018?

22-11-2018 - 0 reacties Wie mag zich het komend jaar Kwaliteitsmanager Food 2018 noemen: Marco de Jong (Zandbergen), Gea Stevens (FrieslandCampina) of Marinka Grünbauer (Luiten Food). Kom 29 november naar het Food Safety Event en leer van hun aanpak en behaalde resultaten ten aanzien van cultuurverandering, foutreducties en klantgerichtheid. Stem aansluitend op je favoriete kwaliteitsmanager en feliciteer hem/haar met de nominatie, verkiezing en de manier waarop zij allen hun vak invullen en uitvoeren.


Insecten tellen in Drentse akkerrand voor grotere biodiversiteit

27-10-2018 - 0 reacties Basf, Limagrain, stichting Veldleeuwerik en de Vlinderstichting werken samen om de biodiversiteit in de akkerbouw verder te vergroten. Op het akkerbouwbedrijf van Jan Reinier de Jong in Odoorn (DR) zijn maatregelen genomen


Recall kaas vanwege E.coli

03-10-2018 - 0 reacties DekaMarkt en Poiesz halen per direct de Jong Belegen Boerenkaas uit de schappen. Op de kaas is de STEC bacterie aangetroffen.


WUR: ‘koolstof kun je beter blijven gebruiken dan proberen in de bodem op te slaan’

23-09-2018 - 0 reacties Wie zei dat? Die vraag kregen we naar aanleiding van het verslag dat Joost de Jong voor ons schreef over de 2018-editie van de jaarlijkse bijeenkomst die Wageningen Universiteit in Brussel organiseert om haar denken en kunnen te tonen aan Europese beleidsmakers. Rond de Mansholt-lezing van de Universiteit sprak onder meer Professor Martin van Ittersum. Die zei het.


Landbouwbeleid van de EU gaat het klimaat niet redden; de zilvervloot moet blijven varen

14-09-2018 - 0 reacties “Ik verwacht dat 40% van het budget van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) zal bijdragen aan het klimaat”, aldus Europees Commissaris Hogan in zijn optimistische speech op 3 september bij de opening van het Academisch Jaar in Wageningen. Voormalig beleidsambtenaar Joost de Jong legt uit dat en waarom die woorden nagenoeg het omgekeerde betekenen van wat ze zeggen.


Schoutens enthousiasme geeft haar het voordeel van de twijfel

09-09-2018 - 0 reacties Kringlooplandbouw lost alle problemen op. Hoe en of dat ook zal gebeuren, weet nog niemand
. Joost de Jong, oud-beleidsman van het ministerie van LNV, luisterde gistermiddag naar de presentatie van de Landbouwvisie van minister Schouten. Hij blijkt kritisch en vindt de visie weinig concreet en daarom voor veel interpretaties vatbaar. Boeren en tuinders kunnen er daarom voorlopig niets mee. De algemeen als behoudend beschouwde Gerda Verburg (minister van Landbouw in het vierde kabinet Balkenende, 2007-2010) had meer lef dan Carola Schouten, constateert De Jong aan de hand van eerdere visies en nota's.


Friese melkveehouder verwacht goede maisoogst

27-08-2018 - 4 reacties Melkveehouder Roelof de Jong uit Sibrandabuorren teelt 9 hectare mais op klei op veen. Hoewel het ook in Friesland weinig heeft geregend, is hij tevreden over de groei en de kolfzetting van de mais.


Frieze melkveehouder verwacht goede maisoogst ondanks droogte

27-08-2018 - 0 reacties Melkveehouder Roelof de Jong uit Sibrandabuorren teelt 9 hectare mais op klei op veen. Hoewel het ook in Friesland weinig heeft geregend, is hij tevreden over de groei en de kolfzetting van de mais.


NAV over droogtesteun: ‘Tijd dat minister van stal komt’

23-08-2018 - 0 reacties Duitsland en Zweden hebben beide geld uitgetrokken om de door de droogte getroffen boeren te steunen. Ook Vlaanderen heeft aangegeven met steun te komen. Minister Carola Schouten verwijst Nederlandse boeren echter naar de Brede Weersverzekering. „Het wordt tijd dat onze minister ook van stal komt”, aldus voorzitter Teun de Jong van de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV).


NAV over droogtesteun: ‘Tijd dat minister Schouten van stal komt’

23-08-2018 - 0 reacties Duitsland en Zweden hebben beide geld uitgetrokken om de door de droogte getroffen boeren te steunen. Ook Vlaanderen heeft aangegeven met steun te komen. Minister Carola Schouten verwijst Nederlandse boeren echter naar de Brede Weersverzekering. „Het wordt tijd dat onze minister ook van stal komt”, aldus voorzitter Teun de Jong van de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV).


Vijfde editie CNB Crocosmiadagen

10-08-2018 - 0 reacties Van maandag 13 t/m vrijdag 17 augustus staat de showkas van CNB vol met crocosmia’s. Deze productshow viert dit jaar alweer haar 5-jarige jubileum. Siergrassen vormen een prachtige combinatie met dit product. CNB vertegenwoordigers Henk de Jong en René Schrama zorgen hier dan ook voor.


Wel of niet zaaien? Het blijft lastig

08-08-2018 - 0 reacties Begin deze week waren er een paar mooie dagen om in te zaaien, maar de buien van afgelopen dagen weerhield enkele telers ervan om het land op te gaan. Akkerbouwer Erik Huizing hoopt voor de Pasen alsnog het land op te kunnen, terwijl plaatsgenoot Jan Reinier de Jong begin deze week al de stoute schoenen aantrok. Twee akkerbouwers uit dezelfde Drentse plaats over hun beweegredenen om wel of niet te zaaien.


Open dag Akkerbouw- en pluimveebedrijf mts. de Jong

08-08-2018 - 0 reacties Mts. de Jong nodigt u van harte uit op de open dag van hun akkerbouw-en pluimveebedrijf!


Voor een wijziging van het systeem is er meer nodig dan een oproep tot een Landbouwakkoord

04-07-2018 - 0 reacties Die conclusie trekt oud-beleidsambtenaar van de ministeries van EZ en LNV Joost de Jong in zijn analyse van het gisteren gepubliceerde essay Naar een wenkend perspectief voor de Nederlandse landbouw van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Hij vindt dat het PBL de marktwerkelijkheid onderschat en zich naïef toont ten aanzien van de politieke en commerciële context waarin het oproept tot een overleg dat tot een Landbouwakkoord moet leiden.


Yvonne de Jong nieuwe directeur Aeres Agree

04-06-2018 - 0 reacties Yvonne de Jong is vanaf 1 juni de nieuwe directeur van Aeres Agree, het onderdeel van Aeres dat zich bezig houdt met recruitment, uitzenden & detachering en payrolling in de agri- en foodbusiness.