De Groot

Volg al het nieuws over De Groot, een van de 17348 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse De Groot nieuwsbrief.

De Groot nieuws

Hoofdverdachte bedreiging fruithandel: 'Politie beloofde vrijspraak als ik aanslagen liet stoppen'

10-06-2021 - 0 reacties Als hij ervoor zorgde dat de aanslagen in het Rivierengebied ophielden, zou hij vrijspraak krijgen. Dat beweert een verdachte die nu in voorarrest zit voor het plegen van aanslagen op medewerkers van fruithandel De Groot uit Hedel. Het voorstel zou zijn gedaan tijdens een gesprek op 2 januari dit jaar.


Politie houdt grote controle in omgeving fruithandel De Groot na nieuwe schietincidenten

16-05-2021 - 0 reacties HEDEL - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een grote actie gehouden bij de A2 ter hoogte van Hedel. Auto’s werden gecontroleerd, mensen preventief gefouilleerd. Het gebied is twee dagen geleden door de gemeente Maasdriel als veiligheidsrisicogebied bestempeld vanwege het geweld in de zaak rond fruitbedrijf De Groot dat in de afgelopen weken weer is opgelaaid.


Afpersingszaak fruithandel De Groot: dit gebeurde er tot nu toe

04-05-2021 - 0 reacties Het was een paar maanden stil met dreigementen aan het adres van fruitbedrijf De Groot, maar afgelopen weekend werd in Hedel weer een woning beschoten. Hoewel de politie nog onderzoekt of er daadwerkelijk een link is, wijst alles erop dat het weer gaat om een aanslag op een medewerker van de fruithandel. We zetten alle gebeurtenissen in deze geruchtmakende afpersingszaak op een rij.


OM moet uitleg geven over undercoveractie rond aanslagen fruithandel

30-03-2021 - 0 reacties Het Openbaar Ministerie moet meer duidelijkheid geven over de inzet van undercover-agenten in het onderzoek naar het afpersen van fruithandel De Groot uit het Gelderse Hedel. Dat heeft de rechtbank vanmiddag besloten in een eerste inleidende zitting in het proces tegen zeven verdachten.


LIVE: Zeven verdachten Fruithandel De Groot voor de rechter: ‘Aanslagen voor enkele honderden euro’s’

30-03-2021 - 0 reacties ARNHEM/HEDEL - Zeven verdachten moeten zich vandaag in de Arnhemse rechtbank verantwoorden voor hun vermeende betrokkenheid bij bedreigingen en aanslagen rondom de Hedelse fruithandel De Groot. Een van de zaken voltrekt zich achter gesloten deuren; de verdachte is minderjarig. Volg de ontwikkelingen hier.


Minister Grapperhaus bezoekt fruithandel De Groot: ‘Het is een zware tijd geweest voor mensen die er werken’

16-03-2021 - 0 reacties HEDEL/ZALTBOMMEL - ,,Gif.” Zo kwalificeerde minister Ferd Grapperhaus (drugs)criminelen die zich nietsontziend verrijken over de rug van eerlijke bedrijven. Zoals de Hedelse fruithandel De Groot, waar hij dinsdagmiddag een bezoek aan bracht.


Opnieuw verdachten uit 't Gooi aangehouden in geruchtmakende afpersingzaak De Groot

27-01-2021 - 0 reacties HEDEL - De politie heeft opnieuw twee verdachten aangehouden die mogelijk betrokken zijn bij de poging tot afpersing en bedreiging van de Hedelse fruithandel De Groot. Het tweetal komt uit 't Gooi.


Vrijspraak voor verdachten van afpersing fruithandel na cokevondst

20-01-2021 - 0 reacties De rechtbank in Arnhem heeft drie personen die werden verdacht van betrokkenheid bij het afpersen van fruithandel De Groot vrijgesproken. Volgens de rechtbank is er onvoldoende bewijs dat de drie zich schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten. Het OM had juist celstraffen geëist tegen de drie. De fruithandel is de afgelopen maanden geconfronteerd met extreem geweld.


Afpersingszaak fruitimporteur Hedel: 18 maanden geëist

06-01-2021 - 0 reacties Tegen een 33-jarige man uit Hilversum is woensdag 18 maanden cel geëist. Hij wordt verdacht van het medeplegen van de afpersing van fruitimporteur De Groot Fresh Group uit Hedel. De zaak liep vorige maand vertraging op omdat de 35-jarige hoofdverdachte uit Bussum vergeefs de rechters wraakte, die volgens hem vooringenomen zouden zijn. De zaak tegen de Bussumer is voor onbepaalde tijd aangehouden.


Afpersingszaak fruitimporteur Hedel gaat verder na nieuwe reeks aanhoudingen

06-01-2021 - 0 reacties De rechtbank in Arnhem heeft woensdag de zaak over de afpersing van fruitimporteur De Groot Fresh Group uit Hedel hervat. De zaak liep vorige maand vertraging op omdat de 35-jarige hoofdverdachte uit Bussum vergeefs de rechters wraakte, die volgens hem vooringenomen zouden zijn. De zaak tegen hem is voor onbepaalde tijd aangehouden.


BLT BV neemt J. de Groot & Zn BV over

17-12-2020 - 0 reacties OUDKARSPEL/SCHERMERHORN - Wat Jacco de Groot , Edwin Groen en Niels Boekel eigenlijk tien jaar terug al wisten, daar werden vier jaar geleden met de jongere generatie, Robert Jacobs, Mike en Niels Leegwater, de e...Lees meer


OM eist 1,5 jaar cel in afpersingszaak fruitimporteur Hedel

10-12-2020 - 0 reacties Het OM heeft donderdag voor de rechtbank in Arnhem 1,5 jaar cel geëist tegen een 31-jarige man uit Kortenhoef, een van de verdachten in de afpersingszaak rond fruitimporteur De Groot Fresh Group uit Hedel. Een 24-jarige vrouw uit Hilversum hoorde een taakstraf van honderd uur tegen zich eisen, naast een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden.


LIVE | Advocaat over afgeperste fruithandel De Groot: ‘Eigenaren en medewerkers voelen zich zeer onveilig’

10-12-2020 - 0 reacties ARNHEM - Twee verdachten in de geruchtmakende afpersingszaak rondom de Hedelse fruithandel De Groot moeten zich vandaag voor de rechter verantwoorden. Volg de ontwikkelingen hier live.


Uitstel in afpersingszaak fruitimporteur Hedel

09-12-2020 - 0 reacties Wantrouwen richting de rechtbank in Arnhem heeft woensdag voor vertraging gezorgd in de afpersingszaak rond fruitimporteur De Groot Fresh Group uit Hedel. Hoofdverdachte Ali G. probeerde vergeefs de rechters te wraken, die vooringenomen zouden zijn.


Ruim 300 onschuldigen op lijst die belandde bij verdachten afpersingszaak rond fruithandel De Groot

28-11-2020 - 0 reacties HEDEL - Er staan meer dan 300 mensen op de lijst die in de afpersingszaak rond fruithandel De Groot per ongeluk aan de verdachten is verstrekt. Niet alleen het huidige personeel staat erop, maar ook mensen die in het verleden voor De Groot werkten. De advocaat van het bedrijf vindt dat hun beveiliging fors moet worden opgeschroefd.


D66: veeteelt kleiner in strijd tegen gevaarlijke dierziekten

24-11-2020 - 1 reacties Regeringspartij D66 wil een einde aan de intensieve veehouderij en een verbod op de handel in wilde dieren. Die maatregelen zijn volgens Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot nodig om zoönosen, ziektes die van dier op mens over kunnen gaan, de pas af te snijden.


Rob Jetten trekt grens: geen actievoerders aan huis graag

28-10-2020 - 76 reacties D66-fractievoorzitter Rob Jetten roept actiegroepen op Facebook op om politici niet thuis te benaderen. Hij zegt met iedereen altijd, waar dan ook het gesprek aan te willen gaan. Maar niet thuis. Daar ligt wat hem betreft de grens.
Jetten, die thuis zit omdat hij positief getest is op het coronavirus, schrijft dat hij gisteravond vijf mannen van de boerenprotestorganisatie Farmers Defence Force aan de voordeur kreeg. Ze kwamen een voedselpakket brengen, waarmee de D66'er zijn quarantainetijd kon doorkomen.
"Er was geen sprake van een dreigende sfeer", schrijft hij. "Verre van dat. Deze boeren hadden geen kwaad in de zin", zegt Jetten. "Toch bekroop me ook enig ongemak. Ik vind hoe aardig het gebaar ook bedoeld is dat actiegroepen politici niet thuis moeten opzoeken."
Jetten wil als politicus voor iedereen benaderbaar zijn. "Ook voor wie het niet eens is. Maar er is één plek waar dat niet hoort: thuis. En zeker niet 's avonds in het donker onaangekondigd aan mijn voordeur. Het voelt ook vreemd en onaangenaam dat FDF weet waar ik woon. En daar foto's en video's van verspreidt."
Het Kamerlid wijst erop dat D66 en Farmers Defence Force "nogal van mening verschillen. Daardoorh hebben we ook minder plezierige aandacht van ze gehad". Zo heeft zijn collega Tjeerd de Groot aangifte gedaan van bedreigingen en is zijn auto tijdens een werkbezoek klemgereden door tractoren en met stickers beplakt.


D66: Hoge aantal besmette nertsenfokkerijen ‘wel erg toevallig’

26-08-2020 - 0 reacties D66-Kamerlid Tjeerd de Groot vindt het „wel erg toevallig” dat ondanks de coronamaatregelen er nog zo veel besmettingen bij nertsenfokkerijen worden aangetroffen. Hij wil dat landbouwminister Carola Schouten gaat onderzoeken of fokkers opzettelijk de regels overtreden, omdat zij een „ruime schadeloosstelling” krijgen als hun nertsen vanwege corona geruimd worden.


Victorie voor de boeren na een jaar heibel over stikstofreductie

21-08-2020 - 1 reacties Een jaar nadat D66-Kamerlid Tjeerd de Groot voorstelde de veestapel te halveren, zit het stikstofdossier muurvast. Een deel van de boeren radicaliseerde en de agrariërs lijken inmiddels elke slag te winnen in hun strijd tegen landbouwmaatregelen. Maar winnen ze ook de oorlog?


'Ik heb de boeren een dienst bewezen'

29-07-2020 - 17 reacties Het werk van de 150 Tweede Kamerleden gaat de laatste fase in voor de verkiezingen van maart 2021. Wie van hen vallen op? Trouw spreekt deze zomer met volksvertegenwoordigers, die eruit springen door spitwerk, hun uitspraken of eigen wetgeving. Deze week: Tjeerd de Groot van D66.

Quote:
Het model dat die boeren te vuur en te zwaard verdedigen, is niet houdbaar

“De mensen op dat veld weten heus wel dat er iets moet gebeuren. Die vinden het fijn zo’n boodschap van de minister te horen, maar ze weten ook wel dat het niet klopt. Ondertussen denkt het deel van de boeren dat voorop gaat in de protesten dat het wél mogelijk is het oude in stand te houden. Zal hij hen meekrijgen? “Bij zo’n grote verandering zal je altijd boeren zien die niet mee kunnen of willen. Maar deze transitie is onontkoombaar. Van het model dat die boeren te vuur en te zwaard verdedigen, heeft het kabinet gezegd: dat is niet houdbaar.