Dakplaten

Volg al het nieuws over Dakplaten, een van de 16502 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Dakplaten nieuwsbrief.

Dakplaten nieuws

‘Dak nat maken scheelt 8 graden’

22-07-2019 - 21 reacties

Originele beschrijving

Het nat maken van niet geïsoleerde dakplaten resulteert in een 8 graden lagere staltemperatuur.


‘Dak nat maken scheelt 8 graden’

22-07-2019 - 0 reacties Het nat maken van niet geïsoleerde dakplaten resulteert in een 8 graden lagere staltemperatuur.


Boerenfamilie blikt terug op heftige weken na grote stalbrand: 'Bekladding was net zo'n harde klap'

20-02-2019 - 0 reacties Eén stal is weer in bedrijf, van drie anderen is niet veel meer over dan een stalen, zwartgeblakerd en verwrongen karkas. Her en der wiegen loshangende dakplaten in de wind, maar verder staat alles stil. Het varkensbedrijf van familie De Jong uit Biezenmortel, waar 35 jaar lang aan gebouwd is, kwam in één desastreuze middag grotendeels tot stilstand.


Nieuw agendapunt: Melkveebedrijf Linssen 18 sept as. van 11.00 tot 17.00 uur

10-09-2015 - 0 reacties Open dag van nieuwe stal en woonhuis. De nieuwe locatie is op steenworp afstand ( van oude locatie) gesitueerd op een natuurlijk gevormde talud met een hoogteverschil van 3.50 m1. welke plek biedt aan 100 koeien.

In de nieuwe stal krijgt het vee alleen gras en hooi gevoerd. Hiervoor is een installatie in de stal geplaats om gras te drogen op natuurlijke wijze middels warme (buiten)lucht welk zich onder het dak van de stal verzamelt. Dit is een bewezen systeem uit Oostenrijk maar voor Nederland uniek.

De nieuwe stal biedt naast bovengenoemde punten nog tal van andere noviteiten o.a.:

Heifundering onder complete stal
Mestkelder voorzien van palen in plaats van putmuren door toepassing van Aeromix drijfmestmixsysteem
Stalen dakplaten met daaronder luchtkanalen voor maximale warmte adsorptie voor de hooidroging
Inpandige hooidroogboxen van 6 meter hoog deels ondergronds
Stal voorzien van hooidroging gebaseerd op gebruik van zonnewarmte met eventuele ondersteuning door warmte opgewekt middels
biomassa in de vorm van een houtkachel
Hooikraan voor voeren, voer aanschuiven, instrooien en het uitmesten van de strohokken vanuit bovenzijde stal
Maximale ammoniakreductie middels een combinatie van een ammoniak reducerende stalvloer en het Aero drijfmestmixsysteem.
Dit systeem heeft reeds een proefstal erkenning met een verwachtte ammoniakreductie van 51%.
Mestrobot met sproeiinrichting in vorstvrije uitbouw buiten de stal.

Graag begroeten wij u tijdens deze open dag waar tevens een groot aantal leveranciers aanwezig zullen zijn welke deze nieuwbouw mede hebben gerealiseerd.
te weten: Arvalis BV, Coppens Agri, Cox bouwbedrijf, Bos ecosystems, Derikx transport, Sabon electro, Swaans beton, Delaval, Lasco Heu-forst-technik, Alfa accountants, Rabobank, AB werkt, CRV, Lely, Agrifirm Feed, LLTB,Friesland Campina, Dierenartsenpraktijk ELL, Alpuro en Janssen diervoeders.
Bekijk agendapunt..


MDV 3+0 ligboxenstal met zandbak

06-07-2014 - 3 reacties Vandaag was er open dag bij de MDV 3+0 ligboxenstal van de familie Smit in Stompetoren. Deze stal is voorzien van veel nieuwe technieken. Zoals een water-opslagruimte, geïsoleerde dakplaten, zonnepanelen, vernevelingssysteem, mestrobot en een oversteek nok.

De +- 60 koeien kunnen in 2 Delaval melkrobots gemolken worden. En door de emissie-arme vloer van Swaans type G2.2, is de vloer voor de koeien optimaal beloopbaar. Met een buitenplaats van zand kunnen de dieren zomers en winters naar buiten, wanneer ze willen.

De stal heeft 120 boxen dus voorlopig nog genoeg ruimte om te groeien....


Zonnecellendak vervangt asbest golfplaten

21-11-2012 - 7 reacties Mooie ontwikkeling, dat is 3 vliegen in een klap:

Someren - SCX Solar maakt met zijn Soloroof een vervangend product voor asbest dakplaten. Het alternatief bestaat uit zonnecellen die al dan niet zijn geïsoleerd aan de onderkant.

De leverancier uit Someren verwacht binnenkort een patent te krijgen voor de bevestiging die de Soloroof op de dakspanten fixeert. Het systeem is inmiddels verwerkt in een proefproject in Nederweert en in Nuenen. In de eerste toepassing is de Soloroof niet, en in de tweede wel geïsoleerd aan de onderkant. De dakbedekking is gemaakt uit standaard zonnepanelen van 1650 bij 1000 millimeter. Zo’n paneel levert gemiddeld 220 kilowattuur per jaar. Inclusief alle toebehoren weegt een vierkante meter Soloroof 5 kilo.

Meer: cobouw.nl/nieuws/algemeen/… en scx-solar.com/NL/referenties/…

cobouw.nl/binaries/content/…


Eindelijk eens goed nieuws

13-11-2010 - 11 reacties Eindelijk eens goed nieuws van/door Monique

Het dak is gerepareerd, de nieuwe roldeuren zijn geplaatst en we leveren de beste melk van de hele deelstaat!

De dakdekkers zijn eindelijk gekomen. Ze zouden maandag starten. Maar ja, dat was Allerzielen, en dat is een feestdag in katholieke deelstaten. Ze kwamen dus dinsdag pas. Henk had in het weekend al een deel van de stellages die er al wekenlang stonden gesloopt om de oude werkplaatsdeuren te kunnen verwijderen. Een Nederlandse firma komt namelijk de nieuwe roldeuren van de werkplaats installeren. Die stellages zijn meer dan een maand geleden geplaatst en toen ik maar eens behoorlijk mijn kaken van elkaar heb getrokken, dekten de dakdekkers het dak van de werkplaats af met zeil.

Afgelopen maart hadden we ook al een flinke storm. Tijdens die storm is de elektrische deur in de koeienstal kapot gegaan. We zijn daarna bij diverse Duitse bedrijven langs geweest. Ze zouden een offerte maken, maar we hoorden niets meer van ze. Ook een timmerman uit een dorp verderop liet uiteindelijk niets meer van zich horen. De maten van de deur van de grote stal waren afwijkend dus ze zagen het gewoon niet zitten. Maar afzeggen? Ho maar! Ja ja, die Duitse gründlichkeit en pünktlichkeit, ik heb het nog steeds niet kunnen meemaken.


Snelle respons uit Nederland
Dan moet je toch maar over de grens gaan zoeken en na een tijdje spitten op internet namen we contact op met Ropa Neede. Binnen één uur hadden we via de mail antwoord. Verbijsterend! Dat na alle stilte bij de Duitse bedrijven waar we contact mee hadden.
Een afspraak om langs te komen om de deuren op te meten was zo gemaakt. Een reis van drie uur heen en drie uur terug was voor deze jongens geen probleem. De elektrische staldeur had inderdaad een afwijkende maat maar daar was wel een mouw aan te passen. Zoals afgesproken waren ze er dinsdag 2 november. De twee medewerkers deden hun werk snel en kundig. Wat een verademing.


Eerste zware storm al doorstaan
De dakdekkers hebben puik werk geleverd, bleek gisteren (donderdag 11 november) wel. Ik vond het al vreemd dat de dakdekkers na al dat wachten opeens zo'n haast hadden notime werden deze week de daken van ons woonhuis en de kalverstal die daaraan vastzit vernieuwd.

Donderdag was er een weeralarm: in bergachtige gebieden boven 600 meter hoogte zou het gaan stormen, met windkracht 11 tot 12. Toen hield ik mijn hart vast, want wij zitten op die hoogte. Rond vier uur 's middags stak de wind inderdaad fors op. We hebben zandzakken op de oude dakplaten gelegd. Die lagen nog steeds op de binnenplaats en een aantal was al weggewaaid. En daarna werd het met dichtgeknepen billen afwachten.
Ik vond het benauwend gisteravond en vannacht, dat geklapper buiten en af en toe een knal van iets wat wegvloog en ergens tegenaan sloeg. Op hoop van zegen dacht ik nog. Maar vrijdagmorgen bleken alle daken op hun plek te zitten, net als de nieuwe roldeuren. Een houten tuinbank was tegen een schutting geslagen en wat losliggend materiaal van de dakdekkers lag niet meer op zijn plek. Het viel dus allemaal reuze mee dit keer, bij de derde zware storm in een jaar tijd!


Nog meer goed nieuws
Maar dat is niet het enige goede nieuws. Ik maakte vanochtend een brief open waarin stond dat wij één van de twintig boeren zijn die het hele jaar 2009 uitstekende kwaliteit melk hebben aangeleverd bij een van de melkfabrieken in héél Rheinland-Pfalz. We zijn daarom uitgenodigd voor een bijeenkomst met veel bobo’s en de landbouwminister van onze deelstaat.

In ons dorp en het dorp een kilometer verderop zitten al 12 melkveehouders. En dan zijn wij een van de 20 boeren die jaarrond goede melk aanleveren in héél Rheinland-Pfalz? Hahahaha! En dan is ‘uitstekend’ melk met een kiemgetal onder 15.000, een celgetal onder 150.000 en het hele jaar door vrij van antibiotica en kiemremmers. Bovendien ziet ons bedrijf er volgens de melkfabriek keurig uit.

Dt is echt het aller- allerlaatste wat we verwachtten. We zitten hier nog geen vijf jaar. En dat na alle ellende met zieke koeien en zo. Wie had dat nou verwacht?
Ik zal het maar eerlijk opbiechten. Manlief was al bezig de brief in de oudpapierbak te gooien met de woorden: ‘Ja hoor, alweer een uitnodiging voor een seminar hoe we onze melk moeten verbeteren? Weg ermee!’
Nou ja, dan zie je dat een boerderij waar alles gerepareerd wordt of met stro-touwtjes aan elkaar hangt, toch heel goede melk kan leveren. Daar kunnen die Duitsers mooi nog van leren.

Foto's en video:[www.boerderij.nl]