Czav

Czav is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Czav en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Czav nieuws

CZAV-leden verzilveren Agrimarkt deal

06-01-2020 - 0 reacties Het financieel resultaat van de zuidwestelijke coöperatie CZAV staat in schril contrast met voorgaande jaren. Door de verkoop van de supermarktketen Agrimarkt valt het resultaat van €24 miljoen fors hoger uit.


Landbouwcoöperatie CZAV geeft leden 1,5 miljoen euro terug

12-12-2019 - 0 reacties WEMELDINGE - Agrarische coöperatie CZAV in Wemeldinge keert 1,5 miljoen euro uit aan aangesloten telers. De CZAV sloot het boekjaar af met een plus. Definitieve cijfers worden 7 februari tijdens een ledenvergadering bekendgemaakt.


‘Veldboon sluit aan op landbouwtrends, nu nog saldo verhogen’

26-09-2019 - 0 reacties CZAV werkt samen met Meatless, telers, veredelaars en onderzoek aan de productie, verwerking en afzet van plantaardige eiwitten. Deze week maakte CZAV bekend dat ze een project gestart hebben om een teelt- en verwerkingsketen van veldbonen op te zetten.


Plaatselijk forse tripsdruk in uien

09-08-2019 - 0 reacties Tal van uienpercelen ondervinden momenteel een hoge tripsdruk. Vooral in de IJsselmeerpolders en het Zeeuwse uiengebied is de druk hoog signaleren Ten Brinke en CZAV. In Limburg daarentegen is sprake van een lage tot geen tripsdruk.


CZAV: 'Telers steeds meer doordrongen van belang bodemleven'

07-08-2019 - 0 reacties Micro organismen zijn de belangrijkste vorm van bodemleven. Ze vormen een belangrijke voedingsbron voor het hogere bodemleven (zoals wormen) en worden zelf vooral gevoed door plantenwortels. CZAV ervaart dat telers hier steeds meer van doordrongen zijn


Telers leveren bijna 8.000 kilo middelen in

19-07-2019 - 0 reacties Zeeuwse telers, loonwerkers en hoeveniers hebben sinds december 2018 bijna 8.000 kilo gewasbeschermingsmiddelen ingeleverd tijdens de actie Bezem door de middelenkast. De actie werd gecoördineerd door CLM en ondersteund door adviseurs van CZAV en gewasbeschermingsmiddelenfabrikanten.


AgriSneltank-tankstations blijven bij CZAV ondanks overname door Jumbo

15-07-2019 - 0 reacties Bericht:
Retail - Supermarktketen Jumbo neemt de kleinere retailformule Agrimarkt over van de coöperatie CZAV. De door CZAV geëxploiteerde AgriSneltank tankstations en AgriSnellaad laadpunten vallen buiten de overname en blijven een belangrijk onderdeel uitmaken in de groeistrategie van CZAV.
Foto's:


Jumbo koopt de supermarkten van CZAV

15-07-2019 - 0 reacties Jumbo supermarkten neemt de supermarktketen Agrimarkt van CZAV over. CZAV wil alle aandelen en vastgoedlocaties aan Jumbo verkopen. Deze beslissing volgt omdat zo de toekomst van de Agrimarkt zekerder is.


Jumbo koopt kleinere supermarktketen Agrimarkt

15-07-2019 - 0 reacties Jumbo neemt de kleinere supermarktketen Agrimarkt over van de coöperatie CZAV. Het gaat om in totaal zes winkels in het zuidwesten van Nederland. Financiële details worden niet bekendgemaakt.


‘Wintergerst binnen en tarweoogst start rond 26 juli’

12-07-2019 - 0 reacties De wintergerst is grotendeels binnen. De tarwe rijpt nog af en doet daar wat langer over dan vorig jaar. Bram de Visser van de zuidwestelijke coöperatie CZAV verwacht dat de vroegste percelen tarwe vanaf 26 juli gedorst kunnen worden.


CZAV test alternatieven voor loofdoding

03-07-2019 - 0 reacties Vanwege het wegvallen van Reglone en Finale, test CZAV samen met CropSolutions enkele chemische, biologische en mechanische alternatieven voor de loofdoding van aardappelen.


Telers ontvangen weerstation voor smart farming

27-06-2019 - 0 reacties De eerste telers van CZAV ontvangen deze week een Sencrop-weerstation als onderdeel van een smart farming-pilot. Het helpt telers om de juiste teeltmaatregelen te nemen.


Video: Zoeken naar de beste alternatieven voor loofdoding in pootaardappelen

25-06-2019 - 0 reacties Hoe kun je het aardappelloof het beste doden zonder Reglone en Finale. Dat is de kern van één van de veldproeven in pootaardappelen op proefboerderij Rusthoeve. Lennart Testers van CZAV legt in deze video van Akkerwijzer.nl uit waar de uitdagingen liggen.


Video: CZAV: akkerbouw nóg meer naar geïntegreerde aanpak

22-06-2019 - 0 reacties De akkerbouw moet naar een nóg meer geïntegreerde aanpak. Niet standaard gewasbeschermingsmiddelen inzetten, maar kijken naar de schadedrempel, zegt Bram de Visser van CZAV in deze video die is gemaakt op de open dag van proefboerderij Rusthoeve en CZAV.


Fotoserie: Open dag Rusthoeve in teken van kringlooplandbouw

20-06-2019 - 0 reacties De jaarlijkse open dag van proefboerderij Rusthoeve en de coöperatie CZAV stond dit jaar in het teken van kringlooplandbouw. Maar op de proefvelden was ook alle ruimte voor nieuwe rassen, gewasbeschermingsmiddelen.


Afrikaanse landbouwers in Zeeland: ‘Wat zijn de Zeeuwse boeren blij.’

20-06-2019 - 0 reacties COLIJNSPLAAT - Op initiatief van de Wageningen Universiteit hebben landbouwspecialisten uit voornamelijk Afrikaanse landen de afgelopen dagen een kijkje genomen in Zeeland. Ze kregen van alles te horen over gewasbescherming en voedselveiligheid en keken hun ogen uit bij de open dag van de CZAV in Colijnsplaat.


CZAV noemt verloop graanmarkt teleurstellend

12-06-2019 - 0 reacties Ondanks de hoogste poolprijzen van de afgelopen vijf jaar heeft de graanmarkt de hoge verwachtingen niet kunnen waarmaken, stelt landbouwcoöperatie CZAV.


Granenpool CZAV behaalt hoogste resultaat in 5 jaar

12-06-2019 - 0 reacties De granenpool van coöperatie CZAV heeft dit jaar het hoogste resultaat van de afgelopen 5 jaar bereikt. 'Toch is dit resultaat teleurstellend, gezien de hoge marktverwachtingen', zo stelt de akkerbouwcoöperatie.


CZAV betaalt € 177 voor maaltarwe, € 179 voor baktarwe van oogst 2018

12-06-2019 - 0 reacties CZAV betaalt zijn leden een netto-eindprijs voor maal- en zomertarwe 2018 van €177,00 per 1.000 kg exclusief btw. Voor baktarwe rekent CZAV €179,00 af. Voertarwe komt uit op €172,00.


CZAV wekt met zonnepanelen 60 procent verbruikte energie op

28-05-2019 - 0 reacties CZAV kiest er voor een deel van de stroom op te wekken met zonnepanelen. Deze wekken op termijn ongeveer 60 procent van de behoefte aan elektrische energie op.