Countus

Countus nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Countus nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Countus nieuws

Rendement melkveehouder staat onder druk

25-03-2020 - 0 reacties Het rendement in de melkveehouderij staat onder druk, zo blijkt uit de Countus Melkvee Index. Een tegenvaller voor melkveehouders waar nu traditioneel dure maanden voor de boeg staan.


Varkensindex stijgt voorlopig niet verder

23-03-2020 - 0 reacties De Countus vleesvarkensindex en Countus biggenindex hebben de afgelopen weken een stijgende koers laten zien. De biggenindex bereikte zelfs een ongekend hoog niveau, ruim boven de 200 punten. Door de coronacrisis is het hoogtepunt echter bereikt.


Countus: Schouten te kort door de bocht bij stikstofbeleid

12-12-2019 - 0 reacties Accountants- en advieskantoor Countus organiseert een serie bijeenkomsten over de ontwikkelingen rondom het stikstofbeleid en de eventuele gevolgen hiervan voor boeren. Volgens jurist Aagje Tymersma van Countus gaat landbouwminister Carola Schouten te kort door de bocht als het gaat om haar plannen voor nieuwe regelgeving.


Positiever geluid op akkerbouwmarkten

07-10-2019 - 0 reacties Opnieuw toont de Countus Akkerbouwindex een positiever scenario in de prijsvorming van akkerbouwproducten. Na een korte piek, en de daaropvolgende daling, weet het weer op te krabbelen tot boven het niveau van 80 punten. De aardappelmarkt draagt daarbij het akkerbouwinkomen.


Vleesvarkensindex daalt, Biggenindex stijgt verder

04-10-2019 - 0 reacties De Countus Vleesvarkensindex noteerde afgelopen maand het hoogste niveau ooit, maar heeft inmiddels een daling ingezet. Daarentegen toont de Countus Biggenindex weer een stijging. Houdt het die lijn de komende weken vast?


Melkvee Index realiseert forse stijging

03-10-2019 - 0 reacties Daar waar de Countus Melkvee Index de weg naar boven eind augustus nog voorzichtig inzette, zijn in de afgelopen 4 weken juist grote stappen gemaakt. Uit de prognose blijkt daarnaast dat deze stijging nog lang niet ten einde is.


Akkerbouwindex is voorzichtig positief

09-09-2019 - 0 reacties Na een dieptepunt half augustus, werkt de Countus Akkerbouwindex nu weer voorzichtig toe naar verbetering. Hier is vooral de aardappelmarkt debet aan. De andere producten blijven een stabiele, maar lage prijs noteren.


Vleesvarkensindex op hoogste niveau ooit

04-09-2019 - 0 reacties Het rendement van vleesvarkenshouders heeft het hoogste niveau sinds het ontstaan van de Countus Vleesvarkensindex bereikt. Uit de prognose blijkt dat wordt toegewerkt naar een piek, om vervolgens een daling in te zetten. Ook de Countus Biggenindex heeft positievere ondertoon gekregen.


Melkvee Index kiest weg naar boven

03-09-2019 - 0 reacties Afgelopen maand belandde de Countus Melkvee Index op een kantelpunt, maar ondertussen heeft die een richting gekozen. Alhoewel de Index nog altijd op een relatief laag niveau staat, zijn de vooruitzichten wel weer iets positiever.


Start verkoopseizoen begint op heel andere voet

20-08-2019 - 0 reacties Terwijl de akkerbouwmarkten voor aardappelen, uien en tarwe zijn overgeschakeld op de nieuwe oogst, past ook de Countus Akkerbouwindex zich aan. Seizoen 2019/2020 start op heel andere voet in vergelijking tot 1 jaar eerder. Het verschil van de Index bedraagt maar liefst 31.6 punten.


Melkvee Index belandt op kantelpunt

07-08-2019 - 0 reacties Het rendement in de melkveehouderij is over de afgelopen 4 weken, na een forse daling over juni, relatief stabiel gebleven. Op dit moment bevindt de Countus Melkvee Index zich echter op een kantelpunt en het is nog maar de vraag welke kant er gekozen wordt.


Hoe ver zakt rendement zeugenhouder af?

06-08-2019 - 0 reacties Het rendement van zeugenhouders is op weg naar een niveau dat benedengemiddeld ligt, zo toont de Countus Biggenindex. Toch lijkt de bodem wel in zicht te zijn. Daarentegen heeft de Countus Vleesvarkensindex de stijgende lijn na een korte dip weer hervat.


Rendement melkvee in mineur

05-07-2019 - 1 reacties Het rendement van de melkveebedrijven in Nederland ligt het hele jaar al onder het tienjarig gemiddelde. Dat blijkt uit de Melkveeindex van accountantsbureau Countus.


Rendement melkvee in mineur

05-07-2019 - 4 reacties

Originele beschrijving

Het rendement van de melkveebedrijven in Nederland ligt het hele jaar al onder het tienjarig gemiddelde. Dat blijkt uit de Melkveeindex van accountantsbureau Countus.


Heeft Melkvee Index dieptepunt bereikt?

04-07-2019 - 0 reacties Het rendement in de melkveehouderij is de afgelopen weken wederom gedaald, zo blijkt uit de Countus Melkvee Index. De grote vraag is: is het dieptepunt inmiddels bereikt of gaat de Melkvee Index nog verder dalen?


Varkensindexen kiezen tegengestelde richting

03-07-2019 - 0 reacties Het rendement van de varkenshouderij laat in de eerste week van de maand juli een duidelijke splitsing zien: daar waar de Countus Biggenindex in week 26 een daling heeft ingezet, laat de Countus Vleesvarkensindex juist zien dat het de weg naar boven heeft gevonden.


Akkerbouwindex sluit seizoen bijzonder af

02-07-2019 - 0 reacties Ondanks dat de Countus Akkerbouwindex het seizoen op een relatief hoog niveau heeft afgesloten, heerst de vraag of de akkerbouwers tevreden zijn met het rendement. Het einde van een bewogen seizoen toont ook een zeer grillig verloop van de Index.


Wat doet rendement van melkveehouders in 2019?

12-06-2019 - 0 reacties Het rendement op de melkveebedrijven in Nederland scoort al het gehele jaar onder het gemiddelde, zo blijkt uit de Countus Melkvee Index. De verwachting is bovendien dat dit voorlopig zo blijft.


Oogsttijd varkenshouder op punt van beginnen

07-06-2019 - 0 reacties Uit de Countus Varkensindex blijkt dat het rendement in de varkenshouderij sterk is verbeterd. Waar het rendement van zeugenhouders momenteel piekt, moeten de oogstmaanden voor vleesvarkenshouders echter nog beginnen.


Akkerbouwinkomen draait 180 graden in mei

04-06-2019 - 0 reacties De Countus Akkerbouwindex tapt voor de maand mei uit een heel ander vaatje. Na het behalen van 1 van de hoogtepunten is de Index in de afgelopen maand fors gecorrigeerd. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met de aardappeltermijnmarkt.