Cnv

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Cnv. Cnv is een van de 15740 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Cnv nieuws

Listeriaschandaal: Offerman sluit zo goed als zeker fabriek, tientallen banen op de tocht

08-11-2019 - 0 reacties Bij de productielocatie van vleesverwerker Offerman in Aalsmeer verdwijnen mogelijk tientallen banen naar aanleiding van de listeriabesmetting. Vakbonden CNV en FNV verwachten dat de productiehal definitief dichtgaat.


Nieuwe CAO Groothandel Bloemen en Planten

16-10-2019 - 0 reacties Een meerderheid van de achterban van de vakbonden FNV Agrarisch Groen en CNV Vakmensen, die werken in een Groothandel in Bloemen en Planten, heeft ingestemd met het eindbod van de werkgevers. Hiermee ligt er een nieuwe cao op tafel, die met terugwerkende kracht ingaat van 1 juli 2019 tot 1 juli 2021.


AB Texel mag flexibele werkroosters blijven gebruiken

04-10-2019 - 0 reacties AB Texel Group is tot overeenstemming gekomen met de vakbonden FNV en CNV over het hanteren van flexibele werkroosters voor...


Sector lanceert Dag van de Vrachtwagenchauffeur

02-08-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Sectorinstituut Transport en Logistiek lanceert samen met werkgeversorganisaties TLN en VVT en vakbonden FNV en CNV de Dag van de Vrachtwagenchauffeur, om waardering en aandacht voor dit beroep te verhogen. Op 12 december 2019 staat de eerste Dag van de Vrachtwagenchauffeur op de rit. Met de Dag van de Vrachtwagenchauffeur willen de werkgeversorganisaties TLN en VVT en vakbonden FNV en CNV, verenigd in het Sectorinstituut, een traditie in gang zetten om chauffeurs in een welverdiend zonnetje te zetten en tegelijkertijd de aantrekkingskracht van het beroep vergroten. ‘Vrachtwagenchauffeurs verdienen meer waardering dan ze in de praktijk krijgen’, zegt Elisabeth Post, voorzitter


Calon: ‘Verheugd over brede steun voor Pensioenakkoord’

15-06-2019 - 0 reacties LTO Nederland is verheugd met de instemming van ten minste driekwart van de vakbondsleden van FNV en CNV. Voorzitter Marc Calon: “Het is heel belangrijk voor Nederland dat dit Pensioenakkoord zo’n brede steun krijgt en nu uitgevoerd kan worden.”


Kasgroeit nodigt talent uit over te stappen naar glastuinbouw

30-01-2019 - 0 reacties Op initiatief van werknemers- en werkgeversorganisaties FNV, CNV, Plantum en Glastuinbouw Nederland gaat Kasgroeit zich meer richten op het bevorderen van de instroom van werknemers in de sector.


Brancheopleiding op maat voor werknemers in de glastuinbouw

01-10-2018 - 0 reacties Het werk in de sector glastuinbouw verandert. Bepaalde beroepen verdwijnen en er komen andere beroepen bij, die meer specialistische kennis vragen. Sociale partners in de sector glastuinbouw LTO Glaskracht Nederland, Plantum, CNV Vakmensen en FNV verwachten dat er de komende jaren meer vraag naar vakmensen komt.


Constructief vervolggesprek vakbonden en FloraHolland

20-09-2018 - 0 reacties Het vervolggesprek tussen de vakbonden CNV en FNV en FloraHolland heeft nog niet direct geleid tot een nieuwe cao-akkoord, maar wordt door de bonden een positief en constructief gesprek genoemd. FloraHolland heeft volgens de bonden benadrukt dat ze een goede cao voor de werknemers belangrijk vindt.


Vakbonden voeren actie bij FloraHolland in Honselersdijk

19-09-2018 - 0 reacties De vakbonden FNV en CNV voerden dinsdagochtend actie bij de toegang tot FloraHolland in Honselersdijk. Volgens de bonden zitten de onderhandelingen voor een nieuwe CAO muurvast. Bij de poort werden flyers uitgedeeld.


2.000ste zij-instromer in Friesland aan de slag

18-09-2018 - 0 reacties

Originele beschrijving

Om aan de onverminderd grote vraag naar goed opgeleide chauffeurs te voldoen werft de sector extra chauffeurs via doorstroom en zij-instroom. Barry Logger (38) is de 2.000ste die dankzij de campagne ikwordvrachtwagenchauffeur.nl een baan vond in de transportsector. Onlangs trad hij in dienst bij Van der Werff Logistics in Heerenveen. Sectorinstituut Transport en Logistiek zorgt voor de uitvoering van de campagne ikwordvrachtwagenchauffeur.nl. Vakbonden en werkgevers in transport en logistiek (FNV, CNV, VVT en TLN) subsidiëren de opleiding van nieuwe vrachtwagenchauffeurs, via de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer (SOOB). Inmiddels hebben honderden transportbedrijven, waaronder een toenemend aantal in het noorden van


Petitie voor eerlijke cao FloraHolland

17-09-2018 - 0 reacties De cao-gesprekken over de nieuwe CAO voor werknemers van Royal FloraHolland zijn al in april van dit jaar begonnen en verlopen volgens FNV Agrarisch Groen en CNV Vakmensen stroef en heb stroef en hebben nog niet tot enig resultaat geleid. De vorige cao van de bloemenveiling is al op 1 juli van dit jaar verlopen.


Vakbonden verklaren oorlog aan transporteur die truckers met vakantie stuurt en bedrijf opdoekt

04-07-2018 - 0 reacties De vakbonden verklaren de oorlog aan Dennis Dikken, de transportondernemer uit Nieuwleusen die zijn truckers met vakantie stuurde en zijn bedrijf wil opdoeken. De juristen van zowel FNV als CNV, maar ook de brancheorganisatie Transport Belangen Vereniging (TBV) Nederland onderzoeken nu de juridische mogelijkheden.


Akkoord over nieuwe cao Bloembollen Groothandel

18-06-2018 - 0 reacties Werkgeversorganisatie Anthos en de vakbonden FNV en CNV hebben een akkoord bereikt over de nieuwe cao voor de Groothandel in Bloembollen. De huidige cao loopt op 30 juni af.


Nederlandse palmoliebranche over CNV-rapport: ‘Alleen samenwerking kan arbeidsrechten verbeteren’

21-03-2018 - 0 reacties MVO de ketenorganisatie voor oliën en vetten erkent de zorgen die CNV Internationaal uitspreekt over de arbeidsrechtenschending van werknemers in de palmolie-industrie. “Wij nemen een leidende rol in de verduurzaming van palmolie.”


Margarinetak Unilever verkocht

18-12-2017 - 0 reacties De margarinetak van Unilever is voor 6,8 miljard euro verkocht aan de investeringsmaatschappij KKR. CNV Vakmensen stelt dat de verkoop leidt tot vragen, onder meer over de werkgelegenheid voor de 325 Nederlandse werknemers.


LTO Nederland stemt in met principeakkoord cao Productiegerichte Dierhouderij

07-12-2017 - 0 reacties LTO Nederland stem net als de POV, COBK, FNV Agrarisch Groen en CNV Vakmensen in met een principeakkoord over de nieuwe cao Productiegerichte Dierhouderij. Deze cao loopt van 1 januari 2018 tot en met 31 december 2020 (36 maanden) en geldt voor de sectoren melkveehouderij, varkenshouderij, pluimveehouderij en voor de fokkers, kuikenbroeders en exporteurs van broedeieren en eendagskuikens.


Unilever en Zwanenberg komen Unox-werknemers tegemoet

22-11-2017 - 0 reacties CNV Vakmensen en de directies van Unilever en Zwanenberg Food Group hebben dinsdag een akkoord bereikt over de arbeidsvoorwaarden van de werknemers bij de Unox-fabriek in Oss.


Gesprekken tussen Unilever en vakbonden hervat: staking Unox gaat voorlopig door

20-11-2017 - 0 reacties OSS - Unilever en vakbonden FNV en CNV zitten weer om tafel. De partijen proberen het opnieuw eens te worden over de arbeidsvoorwaarden van het personeel van de Osse Unox-fabriek, nadat Unilever afgelopen weekend een aangepast voorstel heeft gedaan. De staking van het personeel gaat intussen gewoon door.


Eindelijk onderhandelingsresultaat CAO Open Teelten

03-11-2017 - 0 reacties Werkgeversorganisaties LTO Nederland, de Nederlandse Fruittelersorganisatie NFO, Anthos en de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) en de werknemersorganisaties FNV Agrarisch Groen en de CNV Vakmensen hebben op 31 oktober 2017 een onderhandelingsresultaat bereikt over de nieuwe cao Open Teelten.


Onderhandelingsresultaat voor de nieuwe cao Open Teelten

01-11-2017 - 0 reacties Werkgeversorganisaties LTO Nederland, KAVB, NFO en Anthos en de werknemersorganisaties FNV Agrarisch Groen en de CNV Vakmensen hebben op 31 oktober 2017 een onderhandelingsresultaat bereikt over de nieuwe cao Open Teelten. In de nieuwe cao wordt een vernieuwde arbeidstijdenregeling opgenomen met daarin een standaard regeling en een jaarurenmodel.