Cnv

Cnv is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Cnv en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Cnv nieuws

Tomatenplukker duizenden euro's rijker na verlies baan

24-03-2021 - 0 reacties Ruim nadat hij zijn laatste tomaten had geplukt ontving de Poolse tomatenplukker bruto nog ruim 25.000 euro. Hoe dat kan, legt het CNV uit in het maartnummer van ledenmagazine 'Vakmensen'.
De tomatenplukker in kwestie, Marcin, kreeg in 2020 te horen dat zijn contract bij een uitzendbureau niet werd verlengd.…


Coronanieuws: 'Geen reden om in te grijpen bij nertsenhouderijen'

10-11-2020 - 0 reacties Deskundigen die het kabinet adviseren over het coronavirus zien geen reden om extra maatregelen te nemen bij nertsenhouderijen, nu in Denemarken een mutatie rondgaat die zijn oorsprong vindt bij deze pelsdieren. Dat zegt zorgminister Hugo de Jonge tijdens het Vragenuur in de Tweede Kamer.

De Jonge moest komen uitleggen waarom Nederland vasthoudt aan plannen om pas volgend jaar alle nertsenhouderijen te sluiten. In Denemarken raakten onlangs mensen na contact met nertsen besmet me een gemuteerde variant van het coronavirus. Een deel van het land
moest daarom vrijwel volledig op slot.

De deskundigen die het kabinet heeft geraadpleegd zien in Nederland evenwel "geen aanvullende risico's" voor de volksgezondheid, zegt De Jonge. De maatregelen die dit voorjaar al werden genomen nadat in Nederland de eerste besmettingen bij nertsen waren ontdekt, 'zouden
afdoende moeten zijn', aldus de minister.


CNV: 1,5 metereconomie nauwelijks onhaalbaar op werkvloer

25-04-2020 - 0 reacties De 1,5 metereconomie is nauwelijks haalbaar op de werkvloer. Dat blijkt uit onderzoek van vakbond CNV in alle marktsectoren. ,,Bij de transportsector, de havens, land- en tuinbouw, het openbaar vervoer en bij rederijen. In vrijwel alle sectoren is de 1,5 meter nauwelijks haalbaar in de praktijk. De RIVM-regels worden mondjesmaat nageleefd. Afstand houden en hygiënevoorschriften naleven is uitermate complex," zegt CNV-voorzitter Piet Fortuin.


Coronaprotocol voor land- en tuinbouw

23-04-2020 - 0 reacties Met het oog op de huidige situatie door de coronacrisis hebben de Taskforce Arbeid van LTO Nederland, FNV Agrarisch Groen en CNV Vakmensen samen met Stigas het Coronaprotocol Veilig werken, reizen en wonen opgesteld voor de agrarische sectoren. Het protocol is vanaf donderdag 23 april beschikbaar. Het protocol geeft werkgevers en werknemers duidelijke richtlijnen. Daarnaast dient het als basis voor maatwerkoplossingen per agrarische deelsector. Als de actualiteit daarom vraagt, wordt het aangepast.


'Bijna helft van uitzendkrachten is baan kwijtgeraakt'

08-04-2020 - 0 reacties Bijna de helft van alle uitzendkrachten (49 procent) zit zonder werk door de coronacrisis. Dat meldt vakbond CNV op basis van onderzoek van Maurice de Hond onder vijfhonderd uitzendkrachten.


Vrachtwagenchauffeurs voelen zich als paria’s behandeld vanwege corona

26-03-2020 - 0 reacties KLAZIENAVEEN - Overvolle ontvangstruimtes, afgesloten toiletten en bordjes Verboden Toegang of Alleen Personeel op toiletdeuren. Laden en lossen van goederen is prima, maar op een warm welkom hoeven vele vrachtwagenchauffeurs niet te rekenen in tijden van corona, meldt vakbond CNV Vakmensen.


Oproep supermarkten: Geef onze superhelden de ruimte.

24-03-2020 - 0 reacties Duizenden vakkenvullers in supermarkten werken zonder bescherming. Zij dreigen, volgens vakbond CNV, het kind van de rekening te worden. ‘Loop deze super-helden niet omver!’


Listeriaschandaal: Offerman sluit zo goed als zeker fabriek, tientallen banen op de tocht

08-11-2019 - 0 reacties Bij de productielocatie van vleesverwerker Offerman in Aalsmeer verdwijnen mogelijk tientallen banen naar aanleiding van de listeriabesmetting. Vakbonden CNV en FNV verwachten dat de productiehal definitief dichtgaat.


Nieuwe CAO Groothandel Bloemen en Planten

16-10-2019 - 0 reacties Een meerderheid van de achterban van de vakbonden FNV Agrarisch Groen en CNV Vakmensen, die werken in een Groothandel in Bloemen en Planten, heeft ingestemd met het eindbod van de werkgevers. Hiermee ligt er een nieuwe cao op tafel, die met terugwerkende kracht ingaat van 1 juli 2019 tot 1 juli 2021.


AB Texel mag flexibele werkroosters blijven gebruiken

04-10-2019 - 0 reacties AB Texel Group is tot overeenstemming gekomen met de vakbonden FNV en CNV over het hanteren van flexibele werkroosters voor...


Sector lanceert Dag van de Vrachtwagenchauffeur

02-08-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Sectorinstituut Transport en Logistiek lanceert samen met werkgeversorganisaties TLN en VVT en vakbonden FNV en CNV de Dag van de Vrachtwagenchauffeur, om waardering en aandacht voor dit beroep te verhogen. Op 12 december 2019 staat de eerste Dag van de Vrachtwagenchauffeur op de rit. Met de Dag van de Vrachtwagenchauffeur willen de werkgeversorganisaties TLN en VVT en vakbonden FNV en CNV, verenigd in het Sectorinstituut, een traditie in gang zetten om chauffeurs in een welverdiend zonnetje te zetten en tegelijkertijd de aantrekkingskracht van het beroep vergroten. ‘Vrachtwagenchauffeurs verdienen meer waardering dan ze in de praktijk krijgen’, zegt Elisabeth Post, voorzitter


Calon: ‘Verheugd over brede steun voor Pensioenakkoord’

15-06-2019 - 0 reacties LTO Nederland is verheugd met de instemming van ten minste driekwart van de vakbondsleden van FNV en CNV. Voorzitter Marc Calon: “Het is heel belangrijk voor Nederland dat dit Pensioenakkoord zo’n brede steun krijgt en nu uitgevoerd kan worden.”


Kasgroeit nodigt talent uit over te stappen naar glastuinbouw

30-01-2019 - 0 reacties Op initiatief van werknemers- en werkgeversorganisaties FNV, CNV, Plantum en Glastuinbouw Nederland gaat Kasgroeit zich meer richten op het bevorderen van de instroom van werknemers in de sector.


Brancheopleiding op maat voor werknemers in de glastuinbouw

01-10-2018 - 0 reacties Het werk in de sector glastuinbouw verandert. Bepaalde beroepen verdwijnen en er komen andere beroepen bij, die meer specialistische kennis vragen. Sociale partners in de sector glastuinbouw LTO Glaskracht Nederland, Plantum, CNV Vakmensen en FNV verwachten dat er de komende jaren meer vraag naar vakmensen komt.


Constructief vervolggesprek vakbonden en FloraHolland

20-09-2018 - 0 reacties Het vervolggesprek tussen de vakbonden CNV en FNV en FloraHolland heeft nog niet direct geleid tot een nieuwe cao-akkoord, maar wordt door de bonden een positief en constructief gesprek genoemd. FloraHolland heeft volgens de bonden benadrukt dat ze een goede cao voor de werknemers belangrijk vindt.


Vakbonden voeren actie bij FloraHolland in Honselersdijk

19-09-2018 - 0 reacties De vakbonden FNV en CNV voerden dinsdagochtend actie bij de toegang tot FloraHolland in Honselersdijk. Volgens de bonden zitten de onderhandelingen voor een nieuwe CAO muurvast. Bij de poort werden flyers uitgedeeld.


2.000ste zij-instromer in Friesland aan de slag

18-09-2018 - 0 reacties

Originele beschrijving

Om aan de onverminderd grote vraag naar goed opgeleide chauffeurs te voldoen werft de sector extra chauffeurs via doorstroom en zij-instroom. Barry Logger (38) is de 2.000ste die dankzij de campagne ikwordvrachtwagenchauffeur.nl een baan vond in de transportsector. Onlangs trad hij in dienst bij Van der Werff Logistics in Heerenveen. Sectorinstituut Transport en Logistiek zorgt voor de uitvoering van de campagne ikwordvrachtwagenchauffeur.nl. Vakbonden en werkgevers in transport en logistiek (FNV, CNV, VVT en TLN) subsidiëren de opleiding van nieuwe vrachtwagenchauffeurs, via de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer (SOOB). Inmiddels hebben honderden transportbedrijven, waaronder een toenemend aantal in het noorden van


Petitie voor eerlijke cao FloraHolland

17-09-2018 - 0 reacties De cao-gesprekken over de nieuwe CAO voor werknemers van Royal FloraHolland zijn al in april van dit jaar begonnen en verlopen volgens FNV Agrarisch Groen en CNV Vakmensen stroef en heb stroef en hebben nog niet tot enig resultaat geleid. De vorige cao van de bloemenveiling is al op 1 juli van dit jaar verlopen.


Vakbonden verklaren oorlog aan transporteur die truckers met vakantie stuurt en bedrijf opdoekt

04-07-2018 - 0 reacties De vakbonden verklaren de oorlog aan Dennis Dikken, de transportondernemer uit Nieuwleusen die zijn truckers met vakantie stuurde en zijn bedrijf wil opdoeken. De juristen van zowel FNV als CNV, maar ook de brancheorganisatie Transport Belangen Vereniging (TBV) Nederland onderzoeken nu de juridische mogelijkheden.


Akkoord over nieuwe cao Bloembollen Groothandel

18-06-2018 - 0 reacties Werkgeversorganisatie Anthos en de vakbonden FNV en CNV hebben een akkoord bereikt over de nieuwe cao voor de Groothandel in Bloembollen. De huidige cao loopt op 30 juni af.