Canada

Volg al het nieuws over Canada, een van de 15933 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Canada nieuwsbrief.

Canada nieuws

Akkoord op CETA, maar wat houdt het in?

18-02-2020 - 0 reacties De Tweede Kamer heeft vanmiddag ingestemd over het vrijhandelsverdrag tussen de Europese Unie (EU) en Canada, kortweg CETA. Daarmee heeft het veelbesroken handelsverdag opnieuw een belangrijke stap gezet. Wat is CETA eigenlijk, en wat betekent dit voor de agrarische sector? Boerenbusiness schetst de gevolgen in 6 vragen.


Nipte meerderheid voor CETA lijkt in de maak

14-02-2020 - 0 reacties CETA, het Europese handelsakkoord met Canada, lijkt een nipte meerderheid te krijgen in de Tweede Kamer. Hoewel de stemming formeel pas volgende week is, ziet het er naar uit dat ook de ChristenUnie het akkoord nu steunt.


Minister Kaag probeert handelsverdrag met Canada te redden

13-02-2020 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - Verantwoordelijk minister Sigrid Kaag probeert een omstreden handelsakkoord met Canada te redden. Ze moet in ieder geval regeringspartij ChristenUnie (CU) over de streep trekken. De CU eist extra garanties om te kunnen instemmen met het verdrag over makkelijkere handel tussen de Europese Unie en Canada (CETA).
.


LTO vindt handelsverdrag CETA niet perfect, maar goed genoeg

11-02-2020 - 0 reacties LTO Nederland is voorstander van het ratificeren van het handelsverdrag CETA tussen de Europese Unie en Canada. Woensdag 12 februari debatteert de Tweede Kamer over definitieve goedkeuring van het verdrag. Drie jaar na de start van CETA, is de export naar Canada groter dan de import, stelt LTO vast. In die tijd heeft het boeren en tuinders meer opgeleverd dan gekost. Internationale handel is voor een open economie als de Nederlandse economie van groot belang. Van iedere 5 boeren en tuinders bestaan er zeker 3 bij de gratie van de export. Handelsverdragen zijn essentieel voor goede handel. Goede handelsverdragen bevatten altijd verbeterpunten. Dat geldt ook voor CETA.


Natuurorganisaties roepen Kamer op tegen Ceta te stemmen

10-02-2020 - 0 reacties Natuur- en mensenrechtenorganisaties waarschuwen voor de gevolgen van Ceta, het handelsverdrag tussen de Europese Unie en Canada.


EU en 16 WTO-leden zetten geschillensysteem op

24-01-2020 - 0 reacties BRUSSEL (ANP) - De EU zet met zestien leden van de Wereldhandelsorganisatie (WTO), waaronder China en Canada, een tijdelijk systeem voor de behandeling van handelsconflicten op. Ze zijn dat in Davos overeengekomen als interimoplossing voor de crisis bij de WTO, heeft de Europese Commissie bekend gemaakt.


Boer uit Beerta zegt Nederland vaarwel: 'Ze zien ons als subsidieslurpende milieuvervuilers'

11-01-2020 - 48 reacties Na jaren vechten is boer Lennert de Haan uit Beerta er zat van. 'Ik heb de boel verkocht en ga emigreren naar Canada.'

De reden van zijn vertrek is de veelbesproken stikstofregeling. 'Ik ben niet tegen regels, maar ik wil ze wel graag begrijpen', zegt De Haan.

Investeren in gebakken lucht
In 1996 is De Haan samen met zijn vrouw vanuit Utrecht naar Beerta gekomen om een melkveebedrijf over te nemen. Ze kregen samen drie dochters en hebben het erg naar hun zin. Maar sinds de invoering van fosfaatrechten in de melkveehouderij hebben ze alles op een rijtje gezet. 'We zien het niet zitten om weer te investeren in gebakken lucht.'

Subsidieslurpende milieuvervuilers
Veel boeren zijn boos op de overheid en De Haan deelt dat gevoel. 'Wij zijn volgens hen subsidieslurpende milieuvervuilers. Ik heb het idee dat ze ons liever kwijt dan rijk zijn. Nu weet ik dat dat een gevoel is, maar dat deel ik met meerdere boeren.'

Alles verkocht
'Na lang wikken en wegen hebben we een besluit genomen,' zegt De Haan. 'We emigreren eind maart met het gezin naar Canada.' Hij laat de stal zien waar twee maanden geleden nog honderden koeien stonden. 'Alles is al verkocht. De laatste twee maanden staan nu in het teken van opruimen.'

Soepeler
De familie De Haan neemt een Canadees melkveebedrijf over. 'Je hebt daar wel regels, maar ze zijn soepeler. En ik begrijp goed waarom de regels daar zo zijn.'

De Haan heeft vertrouwen in de toekomst. 'We zijn blij dat we het hebben kunnen verkopen hier. We gaan er gewoon voor!'


2075 klassen planten 1 miljoen bloembollen

12-11-2019 - 0 reacties Het is weer tijd om bloembollen te planten. Dit najaar leren tienduizenden kinderen, verspreid over Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Canada, hoe en wanneer ze dit moeten doen via een bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Jong geleerd is immers oud gedaan.

Miljoen bloembollenDit najaar ontvangen maar liefst…


Aanvragen invoercertificaten Hilton beef VS/Canada - november 2019

22-10-2019 - 0 reactiesNieuwsbericht 19.081 - In november kunt u weer invoercertificaten aanvragen voor rundvlees van hoge kwaliteit (Hilton beef) uit de Verenigde Staten en Canada. Het contingentnummer is 09.4002.


PvdA zal ook tegen handelsverdrag CETA tussen de Europese Unie en Canada stemmen

15-10-2019 - 0 reacties CETA, het handelsverdrag tussen de Europese Unie en Canada, moet gericht zijn op een eerlijke verdeling van economische groei. Het verdrag moet belastingontwijking tegengaan en bijdragen aan het halen van de doelstellingen uit het Klimaatverdrag van Parijs en de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Wat er nu ligt voldoet niet aan die voorwaarden stelt de PvdA. De lat moet hoger. Niet alleen de belangen van bedrijven moeten worden behartigd, juist ook de belangen van werknemers en van maatschappelijke organisaties moeten worden beschermd. En belastingontwijking moet worden bestreden.


NMV met gelegenheidscoalitie tegen vrijhandelsverdragen in programma Buitenhof

14-10-2019 - 0 reacties Op zondag 13 oktober zal NMV samen met de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) en Groen Links (GL) aanschuiven in het actualiteitenprogramma Buitenhof. Het gesprek zal gaan over het gezamenlijke verzet tegen vrijhandelsverdragen als CETA (Canada) en Mercosur (Zuid-Amerika). NMV verzet zich al vele jaren tegen...
Het bericht NMV met gelegenheidscoalitie tegen vrijhandelsverdragen in programma Buitenhof verscheen eerst op Nederlandse Melkveehouders Vakbond.


Boeren en GroenLinks slaan handen ineen over CETA

14-10-2019 - 0 reacties De groeiende populariteit van agrarische thema's levert, door de boerenprotesten, deels steun op vanuit onverwachte hoek. GroenLinks kondigt een pact aan met de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) en Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) om het Vrijhandelsverdrag CETA met Canada tegen te houden.


Boeren tegen handelsverdrag met Canada

13-10-2019 - 0 reacties


Boeren willen met hulp van GroenLinks handelsverdrag blokkeren

13-10-2019 - 0 reacties Met een bijzondere gelegenheidscoalitie willen boeren het vrijhandelsverdrag met Canada tegenhouden. Melkveehouders en akkerbouwers slaan de handen ineen met GroenLinks.


Boeren en GroenLinks slaan de handen ineen over CETA

13-10-2019 - 0 reacties De groeiende populariteit voor agrarische thema's in Nederland dankzij de boerenprotesten, levert deels steun op uit onverwachte hoek. GroenLinks kondigt een pact aan met de melkveehoudersvakbond NMV en akkerbouwvakbond NAV om het Vrijhandelsverdrag CETA met Canada tegen te houden.


Save the date: Business Week Noord-Amerika

11-10-2019 - 0 reacties Wilt u zakendoen met of in de Verenigde Staten, Canada en/of Mexico? En heeft u nog informatie nodig om de juiste stappen te zetten? Kom dan naar de Business Week Noord-Amerika en krijg antwoord op uw vragen. Dit is hét event van het jaar voor internationalisering op deze regio, dus mis het niet.


Licht stijgende tarwe-, gerst- en maisprijzen

11-10-2019 - 0 reacties De prijzen van tarwe, gerst en mais vertonen een licht stijgende tendens. Hoofdoorzaak is de oogst in Noord-Amerika en Canada, die slechts langzaam vordert en er worden stevige winterstormen voor de belangrijke tarwe- en maisgebieden voorspeld.


Save the date: Business Week Noord-Amerika

11-10-2019 - 0 reacties Wilt u zakendoen met of in de Verenigde Staten, Canada en/of Mexico? En heeft u nog informatie nodig om de juiste stappen te zetten? Kom dan naar de Business Week Noord-Amerika en krijg antwoord op uw vragen. Dit is hét event van het jaar voor internationalisering op deze regio, dus mis het niet.


Trage oogst Amerika en Canada zorgt voor stijgende tarweprijzen

04-10-2019 - 0 reacties Een tragere tarweoogst in Noord-Amerika en een fors latere oogst in Canada stuwt de prijs voor tarwe op de internationale markten op tot momenteel 175,50 euro per ton, tegen 156 euro midden september.


Weerextremen klinken door in tarweprijs

30-09-2019 - 0 reacties Sneeuw in Canada en regen in de VS zorgen voor stijgende tarwenoteringen in Noord-Amerika. Ook Europa is positiever gestemd, maar dit lijntje is dun. Het is een concurrentiestrijd met de Zwarte Zee-regio, waarbij Frankrijk er nu goed voor staat.