Bussen

Al het Bussen nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Bussen nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Bussen nieuws

VDL krijgt order voor 102 elektrische bussen uit Oslo: grootste opdracht tot nu toe

11-01-2021 - 0 reacties EINDHOVEN - VDL gaat 102 elektrische bussen leveren voor het openbaar vervoer in Oslo. Het is VDL's grootste vloot elektrische bussen tot nu toe.


Nieuwe elektrische bussen Connexxion Haarlem aan de kant na brand

05-01-2021 - 0 reacties De nieuwe, elektrische bussen van Connexxion blijven voorlopig uit voorzorg aan de kant. Het onderzoek naar de brand van vorige maand, waarbij vier elektrische bussen volledig uitbrandden, is nog niet afgerond. Daardoor is het niet bekend of de bussen veilig zijn.


GVB krijgt 32 nieuwe elektrische bussen dankzij 'coronapakket'

17-12-2020 - 0 reacties Het GVB heeft van de Vervoerregio Amsterdam een steunpakket van 30 miljoen euro gekregen voor de aankoop van 32 nieuwe elektrische bussen en de bijbehorende laadpalen. De bussen worden begin 2022 geleverd.


Het is zover: 250 elektrische bussen van Keolis de weg op

13-12-2020 - 0 reacties Vanaf vandaag rijden er bijna 250 elektrische bussen van Rrreis door Gelderland en Overijssel. Buschauffeurs kregen de afgelopen maanden training om passagiers veilig van A naar B te kunnen brengen. Want elektrisch rijden is wel even wennen.


Corona vertraagt opmars elektrische bus

26-11-2020 - 0 reacties AMSTERDAM (ANP) - De elektrificatie van de bussen in het openbaar vervoer loopt vertraging op door het coronavirus. Nu er veel minder reizigers zijn en de vervoerders daardoor verlies lijden, worden aanbestedingen voor nieuwe bussen veelal uitgesteld. Dat effect is niet alleen in Nederland te zien, maar ook in andere landen, merkt het Economisch Bureau van ING. Het herstel zal jaren duren, verwachten de economen.


Dit najaar rijden er nieuwe elektrische harmonicabussen in Utrecht

20-08-2020 - 0 reacties Het aantal elektrische bussen in Utrecht neemt toe. Sinds het voorjaar zijn er twintig elektrische bussen van vervoerder U-OV bijgekomen. Daarnaast zijn er nog 35 emissievrije bussen besteld die naar verwachting eind 2020 de weg op gaan.


Geen buitenspiegels meer, maar camera’s: zo rekenen de nieuwste bussen af met de gevaarlijke dode hoek

01-07-2020 - 0 reacties Het ergste dat je als (bus)chauffeur kan overkomen is dat je iemand op straat over het hoofd ziet en aanrijdt. Je merkt het slachtoffer niet op omdat die fietser of voetganger net in die dode hoek van de spiegel zit.


Directeur Van Rooi Meat geschokt door sluiting na coronauitbraak: 'We hebben gedaan wat we konden'

29-05-2020 - 0 reacties Slachterij Van Rooi Meat in Helmond is voorlopig op slot, nu 21 van de 130 medewerkers besmet blijken te zijn met het coronavirus. Volgens de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost laten de testresultaten zien dat het bedrijf een brandhaard van verspreiding is of op korte termijn kan worden. Directeur Marc van Rooi van de slachterij is aangeslagen. "Dit is een gigantische strop, dat kun je wel stellen."
"Natuurlijk vraag je je af of we wel alles hebben gedaan om besmettingen te voorkomen", zegt Van Rooi vrijdagmorgen in een interview met Omroep Brabant. "Maar we hebben zeker niet weggekeken. Alle maatregelen die het RIVM had voorgeschreven, hebben we genomen, en zelfs nog meer. Op sommige afdelingen liepen de mensen hier met net zoveel beschermende kleding rond als op de intensive care van het ziekenhuis."

'Onduidelijkheid over personeelsleden in één huis'Ook het vervoer van de medewerkers was volgens Van Rooij goed geregeld. "Vanaf medio maart droeg iedereen mondkapjes en waren er plastic schermen in de bussen. Maar er is zeker onduidelijkheid geweest over personeelsleden die in één huis wonen. Mogen die wel samen in een bus of niet?"
"Dat een busje op verschillende adressen mensen ophaalde, dat hebben we meteen in de ban gedaan", stelt de directeur. "Deze week hebben we nog overwogen om maximaal drie mensen in de bus toe te laten."
'We hebben gedaan wat we konden'"Er zijn afspraken gemaakt, samen met de uitzendbranche. Daar werd ook op gecontroleerd en gecertificeerd", stelt Van Rooi. Wij hielden ons aan deze afspraken. Was het toereikend? Eerlijk is eerlijk, we wisten soms niet waar we aan toe waren met de regels. Maar we hebben gedaan wat we konden."
Het personeel van Van Rooi werd woensdag getest in samenwerking met de GGD en de Veiligheidsregio. "Donderdag aan het einde van de middag volgde de uitslag en kregen we te horen dat 21 mensen positief waren getest op corona", zegt Van Rooi.
"Vervolgens zijn we met elkaar om tafel gaan zitten voor een plan van aanpak, toen was van sluiting nog geen sprake. Maar om halftwaalf 's avonds bleek dat de boel toch op slot moest."
'Hele bedrijf gecontroleerd en schoongemaakt'De deuren van de slachterij blijven in ieder geval tot dinsdagavond acht uur gesloten, de besmette medewerkers zitten in quarantaine. "We zijn gestopt met slachten. Wel hebben we toestemming om het vlees nog uit te leveren, want dat kunnen we hier niet laten liggen."
"Het hele bedrijf zal worden gecontroleerd en schoongemaakt. Pas als alles weer veilig is, kunnen we verder. Het is een gigantische strop, dat kun je wel stellen."


Bussen en boeren in Duitsland de straat op uit protest

27-05-2020 - 0 reacties In heel Duitsland zijn er betogingen van buschauffeurs. Ze vrezen dat hun sector ten onder zal gaan en willen steun van de regering. In en rond de hoofdstad Berlijn zijn er volgens plaatselijke media zeker driehonderd bussen op weg naar het regeringscentrum. Honderden andere bussen rijden in een ‘protestrit’ door steden zoals Düsseldorf, Kiel, Mainz, Stuttgart en Wiesbaden.


'Frauduleuze documenten ontdekt bij aanbesteding elektrische bussen'

24-05-2020 - 0 reacties Er zijn ' frauduleuze' documenten overeengekomen met Chinese fabrikanten van elektrische bussen voor de aanbesteding die het vervoersbedrijf Keolis won voor onder meer de levering voor het openbaar busvervoer in delen van Gelderland, Overijssel en Flevoland, melden bronnen aan onderzoeksplatform Follow the Money.


Landbouwmuseum De Laarman wil bussen vol Chinese toeristen naar Luttenberg trekken

11-01-2020 - 0 reacties Met man en macht werken vrijwilligers van het Sallands landbouwmuseum De Laarman in Luttenberg aan de vernieuwing van het museum. Een financiële garantstelling van de gemeente Raalte zorgt daarbij voor opluchting. "Dit is een enorme boost voor het museum en voor Luttenberg", zegt Jos Westenenk van De Laarman.


Boerenprotest woensdag niet voor gebouw RIVM vanwege veiligheid

14-10-2019 - 2 reacties Het aangekondigde boerenprotest van overmorgen bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu wordt verplaatst naar een sportpark aan de rand van De Bilt. Volgens de gemeente is dat nodig vanwege de veiligheid en gebeurt dat "in goed overleg" met de actievoerders.
"Het is een heel krappe bedoening bij het RIVM", zegt een woordvoerder van de gemeente. Bovendien moet het instituut permanent goed bereikbaar zijn.
Er liggen bijvoorbeeld vaccins en geneesmiddelen opgeslagen die snel nodig kunnen zijn en er staan voertuigen van de milieuongevallendienst die snel moeten kunnen uitrukken om gevaarlijke stoffen te meten bij branden.
Begrip
De boeren hebben begrip voor de verplaatsing. "We zijn er niet op uit om herrie te schoppen", zegt Micha Bouwer van Farmers Defence Force (FDF).
Op de website van de actiegroep staat een oproep om naar het RIVM-gebouw te komen, maar dat wordt aangepast. De meeste boeren zijn inmiddels via WhatsApp-groepen al op de hoogte gesteld van de nieuwe locatie.
De boeren willen protesteren bij het RIVM omdat ze de stikstofberekeningen van het instituut wantrouwen. Brouwer verwacht dat zeker duizend boeren zullen meedoen aan de actie. Net als bij eerdere protesten verzamelen zij zich per regio om dan gezamenlijk met trekkers, auto's en bussen naar De Bilt te rijden.
Verkeersmaatregelen
Om de demonstratie in goede banen te leiden, neemt de gemeente verkeersmaatregelen. Actievoerders worden met tekstkarren naar het demonstratieterrein gestuurd. Ook worden verkeersregelaars en agenten ingezet.
De gemeente waarschuwt inwoners dat De Bilt in de ochtend slecht bereikbaar zal zijn, schrijft RTV Utrecht. De boeren verwachten rond het middaguur te vertrekken, ze rijden dan door naar Den Haag voor een protest voor het Tweede Kamergebouw.


Belgische boeren woedend over anti-melkcampagne op bussen en trams

03-10-2019 - 4 reacties Het Algemeen Boerensyndicaat ABS is niet te spreken over de reclamecampagne die momenteel in Gent en Antwerpen loopt op trams en bussen van vervoersmaatschappij De Lijn. Op de affiches van de organisatie BE Vegan staat in grote letters de leus 'Melk is dodelijk'. met daaronder in veel kleinere letters 'voor 150.000 Belgische kalfjes per jaar'. Het ABS vindt deze campagne een stap te ver.


Video: Bussen vol boeren uit Oost-Nederland sluiten achteraan in file

01-10-2019 - 0 reacties De bus vanuit Raalte (OV) is gevuld met 90 boeren en is langzaam onderweg naar Den Haag. Ook de bussen moeten achteraan sluiten in de file. De vraag is of de boeren op tijd op het Malieveld zullen zijn, voordat het programma gaat beginnen.


Video: Bussen vol boeren uit Oost-Nederland sluiten achteraan in file

01-10-2019 - 0 reacties De bus vanuit Raalte (OV) is gevuld met 90 boeren en is langzaam onderweg naar Den Haag. Ook de bussen moeten achteraan sluiten in de file. De vraag is of de boeren op tijd op het Malieveld zullen zijn, voordat het programma gaat beginnen.


Video: Bussen vol boeren uit Oost-Nederland sluiten achteraan in file

01-10-2019 - 0 reacties De bus vanuit Raalte (OV) is gevuld met 90 boeren en is langzaam onderweg naar Den Haag. Ook de bussen moeten achteraan sluiten in de file. De vraag is of de boeren op tijd op het Malieveld zullen zijn, voordat het programma gaat beginnen.


Friese boeren gaan dinsdag met 75 trekkers naar Den Haag

30-09-2019 - 5 reacties Kom jij ook??

"Het is een keer genoeg nu. Ik ben niet iemand die op de voorgrond wil treden, maar ik doe dit voor een goed doel.” Melkveehouder Jitty van der Werf uit Hitzum coördineert de Friese actiegroep die morgen naar de landelijke demonstratie van boeren in Den Haag gaat. Van verzamelplaats Heerenveen vertrekken vannacht al zo’n 75 trekkers. Morgenochtend volgen drie bussen met 150 mensen naar het Malieveld.Meer: frieschdagblad.nl/2019/9/…


Javo op pad met nieuwe servicebussen

13-09-2019 - 0 reacties Deze week zijn er 10 nieuwe servicebussen bij Javo in Noordwijkerhout afgeleverd. Met de bussen kunnen klanten in heel Europa bezocht worden en voorzien van een snelle service. Ook met de efficiënte invulling van gereedschap en reparatiemateriaal, kan Javo haar klanten nog beter van dienst zijn.


Chinezen ontdekken kersenpluk in de Betuwe

26-06-2019 - 0 reacties Nu het kersenseizoen begonnen is, komen er vrijwel dagelijks bussen vol Chinese toeristen aan bij de boomgaarden in de Betuwe. Gewapend met lege bakjes rennen ze de boomgaard in om kersen te plukken.


Volvo FH 500 8×4 voor bergingsbedrijf Steenhoven

20-06-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Steenhoven Garage- en Takelbedrijven heeft een Volvo FH 500 8×4-bergingstruck in gebruik genomen. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Trucks-dealer Volvo Group Truck Center in Rotterdam. “Deze truck zetten we in om in opdracht van Rijkswaterstaat trucks, bussen en touringcars te bergen”, vertelt mede-eigenaar Henk van der Steenhoven. “Daarnaast zorgen we in opdracht van bijvoorbeeld transportbedrijven en dealers, waaronder Volvo Group Truck Center, voor transport van voertuigen die in het buitenland zijn gestrand. Dat doen we in een straal van zo’n 500 kilometer rond Rotterdam, al komen we ook wel eens in Zuid-Frankrijk en Spanje. Indien gewenst,