Bundelen

Bundelen is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Bundelen en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Bundelen nieuws

De Kabel en Schenkeveld groeien samen verder

22-03-2018 - 0 reacties Tomatenteeltbedrijven kwekerij De Kabel en Schenkeveld hebben na jarenlange intensieve samenwerking besloten om samen verder te gaan. Beide bedrijven hebben eenzelfde marktvisie, bedrijfsbenadering en ambitie en hebben daarom om per 1 januari 2019 de krachten te bundelen onder de naam Schenkeveld.


GroenLeven en BayWa bundelen krachten

16-03-2018 - 0 reacties GroenLeven, marktleider in de ontwikkeling van zonnedaken en zonneparken, en BayWa starten een samenwerking in Nederland. De bedrijven hebben een joint venture opgericht en 30% van de aandelen is voor GroenLeven.


Steeds meer steun voor Team Agro NL

15-03-2018 - 0 reacties Team Agro NL, een initiatief waarin boeren hun krachten bundelen voor een sterke sectorpromotie, krijgt vanuit de sector steeds meer financieel draagvlak. De initiatiefnemers zijn tevreden tot nu toe, maar stelt nog meer geld nodig te hebben. “Als iedere boer 50 euro per jaar stort,


Ondernemers bundelen oplossingen om voedselverspilling tegen te gaan

13-03-2018 - 0 reacties Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Nederland lanceert samen met achttien ondernemers het platform Verspilling is Verrukkelijk. Doel van het platform is te tonen hoe voedselverspilling kan worden tegengegaan.


Poll: Geen krachtenbundeling aardappelketen à la België

12-03-2018 - 0 reacties De Nederlandse akkerbouwers zien niks in het voorbeeld van België waar de aardappelketen de krachten in een aparte brancheorganisatie gaat bundelen. Dit blijkt uit de reacties op de poll op Akkerwijzer.nl. Hier stond afgelopen week de stelling ‘Specifieke krachtenbundeling Belgische aardappelketen goed voorbeeld voor Nederland’ online.


Nieuwe poll Akkerwijzer: krachtenbundeling aardappelketen België

05-03-2018 - 0 reacties De Belgische aardappelketen gaat zijn krachten bundelen in een brancheorganisatie. Deze samenwerking - van teelt tot verwerking - moet leiden tot een nog sterkere positie van de ketenpartners. Is deze specifieke krachtenbundeling een goed voorbeeld voor Nederland?


Belgische aardappelketen bundelt krachten in brancheorganisatie

05-03-2018 - 0 reacties De Belgische aardappelketen gaat zijn krachten bundelen in een brancheorganisatie. Deze samenwerking - van teelt tot verwerking - moet leiden tot een nog sterkere positie van de ketenpartners.


"Krachten bundelen om varkenspestcrisis te vermijden"

23-02-2018 - 0 reacties De Benelux-landen, Frankrijk, de Duitse deelstaten Noordrijn-Westfalen, Nedersaksen, Rijnland-Palts, Saarland, de Duitse federale overheid alsook een vertegenwoordiger van de Europese Commissie zijn bijeengekomen om alle neuzen één kant op te krijgen inzake preventie en bestrijding van de varkenspest. “Heel wat maatregelen worden op nationaal niveau genomen, maar het is belangrijk om over de landsgrenzen heen zo vlot mogelijk te communiceren”, zo klinkt het. 


Mestverwerkers en -exporteurs bundelen krachten

02-02-2018 - 0 reacties De mestwereld bundelt de krachten en richt het Nederlands Centrum voor Mestverwaarding (NCM) op.


Oprichting Peenacademie om peenteelt rendabel te krijgen én houden

24-01-2018 - 0 reacties In navolging van de Pootgoedacademie gaan ook peentelers in Flevoland hun krachten bundelen. Volgende week dinsdag is de aftrap van de nieuwe Peenacademie voor biologische en gangbare telers.


Boeren bundelen krachten in Team Agro NL

13-01-2018 - 10 reacties Boeren en boerinnen uit verschillende landbouwsectoren hebben de krachten gebundeld in Team Agro NL. Met bestaande pr-initiatieven en organisaties gaan zij samen de pr en promotie voor de Nederlandse land- en tuinbouw zelf uitvoeren.


Boeren bundelen krachten in Team Agro NL

12-01-2018 - 0 reacties Boeren en boerinnen uit verschillende landbouwsectoren hebben de krachten gebundeld in Team Agro NL. Met bestaande pr-initiatieven en organisaties gaan zij samen de pr en promotie voor de Nederlandse land- en tuinbouw zelf uitvoeren.


Boeren bundelen krachten voor krachtige sectorpromotie

12-01-2018 - 0 reacties Boeren en boerinnen uit verschillende landbouwsectoren hebben de krachten gebundeld in Team Agro NL. Het doel is om, door samen op te trekken, een krachtige sectorpromotie tot stand te brengen. Promotie en pr voor Nederlands voedsel moet vanuit de voedselmakers zelf komen, meent Team Agro


Boeren bundelen krachten in Team Agro NL

12-01-2018 - 0 reacties Boeren en boerinnen uit verschillende landbouwsectoren hebben de krachten gebundeld in Team Agro NL. Met bestaande pr-initiatieven en organisaties gaan zij samen de pr en promotie voor de Nederlandse land- en tuinbouw zelf uitvoeren.


Boeren bundelen krachten in Team Agro NL

12-01-2018 - 0 reacties Boeren en boerinnen uit verschillende landbouwsectoren hebben de krachten gebundeld in Team Agro NL. Met bestaande pr-initiatieven en organisaties gaan zij samen de pr en promotie voor de Nederlandse land- en tuinbouw zelf uitvoeren.


Landbouwers bundelen kennis tegen erosie

03-01-2018 - 0 reacties Omdat erosie kostbare grond wegspoelt zijn Vlaamse landbouwers sinds 2015 maatregelen treffen om bodemerosie tegen te gaan. Omdat de problematiek in de reliëfrijke Vlaamse Ardennen sterk aanwezig is startte agrobeheercentrum Eco² ‘Boeren op de helling’, een proefproject dat focust op samenwerking tussen landbouwers en de uitwisseling van kennis en ervaringen. Een eerste verslag van de samenwerking lees je in de nieuwe Buitenkans, het e-zine van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM). 


Universiteit en ziekenhuis bundelen kennis over voeding en sportgeneeskunde

21-12-2017 - 0 reacties Tijdens het Sportinnovator Event XL in Den Haag is het samenwerkingsverband van Wageningen UR en Ziekenhuis Gelderse Vallei erkend als centrum in het sportinnovator-ecosysteem. Deze erkenning resulteert in de start van het Sportinnovator-centrum Nutritional Status & Health.


Sportinnovator-centrum Nutritional Status & Health van start

20-12-2017 - 0 reacties Het samenwerkingsverband van Wageningen University & Research en Ziekenhuis Gelderse Vallei is, tijdens het Sportinnovator Event XL in Den Haag, erkend als centrum in het sportinnovator-ecosysteem. Deze erkenning resulteert in de start van het Sportinnovator-centrum Nutritional Status & Health. In dit centrum bundelen beide organisaties hun expertise van voedingswetenschap, slaapkennis, gezondheid en sportgeneeskunde voor optimale sportbelastbaarheid.


Caroline van der Plas: 'Wij moeten zorgen voor vriendjes bij de media'

19-12-2017 - 0 reacties Er is een beweging op gang van allerlei organisaties die de landbouw in een negatief daglicht stellen. Caroline van der Plas roept op om samen te werken, de krachten te bundelen. Als je het verhaal 1.000 keer moet vertellen, vertel het dan 1.001 keer.


Landbouwsector moet PR- en promotiekrachten bundelen

17-12-2017 - 0 reacties „Alle landbouworganisaties moeten samenwerken en de krachten bundelen om hun PR en promotie met elkaar afstemmen om een tegenwicht aan de ‘Groene Elf’ te bieden”. Dat pleidooi hield Caroline van der Plas woensdagavond op de jubileumbijeenkomst '10 jaar Pig Business' in Nederweert-Eind.