Buiten

Buiten nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Buiten nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Buiten nieuws

Danziger breidt Global Management Team uit

16-01-2019 - 0 reacties Danziger heeft twee aanvulling aan haar global Management Team aangekondigd. Liat Shemer is de nieuwe wereldwijde marketingmanager en Amir Dor de nieuwe verkoopdirecteur voor perkplanten buiten de VS. De twee zijn beiden zijn eind 2018 bij het bedrijf begonnen.


Witte zone moet AVP buiten Frankrijk houden

15-01-2019 - 0 reacties Het Franse ministerie van Landbouw heeft aangekondigd 'een witte zone' in te stellen. In deze zone, die nabij de Belgische grens ligt, mogen alle wilde zwijnen worden afgeschoten. Dit ter preventie van de verspreiding van Afrikaanse varkenspest richting Frankrijk.


Rathenau Instituut laat ‘kritische noten’ buiten ammoniakrapport

14-01-2019 - 0 reacties ‘Eenzijdig en bezijden de waarheid’, dat is de conclusie van Jan Cees Vogelaar, Jaap Hanekamp en Geesje Rotgers over het verslag van de wetenschappelijke sessie, dat onderdeel uitmaakt van het ammoniakrapport dat het Rathenau Instituut heeft opgesteld in opdracht van het ministerie van Landbouw. Naar verwachting zal het rapport ‘In gesprek over ammoniak; Contouren van een uitweg uit de controverse’ deze week naar de Tweede Kamer worden gestuurd. Het is nu al beschikbaar via de KNAW.


Kippenboer: Met knip- en plakwerk wordt de sector kapotgemaakt

10-01-2019 - 0 reacties De kippenboer in Linde windt er geen doekjes om als wordt gevraagd naar een reactie op de beelden van Animal Rights. De dierenactivisten brachten deze week beelden naar buiten van dierenleed bij verschillende bedrijven in het land, waaronder het bedrijf van Riet de Jong en Jan de Boer in Linde.


LTO Nederland wil maatregelen tegen undercoverbeelden

09-01-2019 - 0 reacties Niet enkel in ons land, maar ook bij onze noorderburen brengen verschillende dierenrechtenorganisaties undercoverbeelden naar buiten. De Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) Nederland en de Producentenorganisatie Varkens zijn de jarenlange lastercampagnes meer dan zat. “Wat deze groepen doen, gaat te ver”, zegt Marc Calon, voorzitter van LTO Nederland. “Ze intimideren en bedreigen boeren en hun gezinnen op allerlei manieren. Dit moet afgelopen zijn. Er is namelijk geen boer in Nederland die er baat bij heeft om slecht voor zijn dieren te zijn.” De twee organisaties willen landbouwers helpen aangifte te doen als er illegaal gefilmd is in hun stal.


'Horrorkippenschuren in Nederweert en Oirlo'

07-01-2019 - 0 reacties Dierenwelzijnsorganisatie Animal Rights heeft opnieuw undercoverbeelden naar buiten gebracht van misstanden in kippenschuren. In Limburg gaat het volgens de organisatie om stallen in Nederweert en Oirlo.


Neurologische vorm van rhinopneumonie in Zuiderwoude

04-01-2019 - 0 reacties Op een locatie in Zuiderwoude is de neurologische vorm van rhinopneunomie vastgesteld. De aanwezige paarden mogen de locatie de komende weken niet verlaten en er worden geen paarden van buiten toegelaten. De contactadressen van de locatie en de paardenaccommodaties in de directe omgeving zijn op de hoogte gebracht van de situatie. De paarden staan onder controle van een dierenarts.


Bollen-op-pot kunnen naar buiten

04-01-2019 - 0 reacties Vanaf januari kunnen ze naar buiten: bollen-op-pot. Een voorproefje op het voorjaar met kleurrijke blijmakers in de tuin of op het balkon/terras.


Vrees dat Afrikaans varkenpestvirus overslaat richting Frankrijk

31-12-2018 - 0 reacties Op enkele kilometers van de grens tussen België en Frankrijk zijn dode wilde zwijnen aangetroffen die waarschijnlijk zijn bezweken aan een besmetting met het Afrikaanse varkenspestvirus. Het gaat om plekken die buiten de zones liggen die de Belgische autoriteiten conform Europese richtlijnen hebben ingesteld om de uitbraak in Belgisch Luxemburg het hoofd te bieden. Volgens de Wereldorganisatie voor Diergezondheid OIE waren er tot en met 20 december 256 wilde zwijnen met Afrikaanse varkenspest aangetroffen.


Extreem weer wereldwijd bij jaarwisseling

29-12-2018 - 1 reacties Regen, hitte, sneeuwstormen en overstromingen. In landen als Australië, Amerika en Japan gaat de jaarwisseling gepaard met extreme weersomstandigheden. In VS zijn er zware sneeuwstormen in onder meer Nebraska en Minnesota terwijl in zuidelijke staten als Louisiana en Mississippi zoveel regen viel dat de Mississippi buiten haar oevers trad.


Niet koud, wel grote kans op smog tijdens jaarwisseling

27-12-2018 - 0 reacties Goed nieuws voor de mensen die tijdens de jaarwisseling naar buiten willen: met zo'n 7 graden is het ideaal weer om naar het vuurwerk te kijken.


Informatiebijeenkomsten SDE+ voorjaarsronde 2019

24-12-2018 - 0 reacties De voorjaarsronde Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) opent dinsdag 12 maart 2019. Ter voorbereiding op deze openstelling organiseert RVO.nl 2 bijeenkomsten op 13 februari 2019 - in de ochtend en in de middag.Kom op woensdagochtend- of middag 13 februari 2019 naar de Nieuwe Buiten Sociëteit in Zwolle.De volgende onderwerpen komen aan bod:


Kverneland Group viert 140 jaar bestaan in 2019

24-12-2018 - 0 reacties Vanaf 1 januari 2019 viert Kverneland Group zijn 140-jarig bestaan als internationale leverancier van landbouwmachines, -systemen en -diensten.  De geschiedenis van Kverneland Group gaat terug tot 1879, toen oprichter Ole Gabriel Kverneland zijn kleine smederij bouwde in het dorp Kvernaland, 25 kilometer buiten Stavanger, Noorwegen. Het bedrijf stond in die tijd bekend als "O.G. Kvernelands Fabrik", die zeisen vervaardigde. Vanaf 1879 ontwikkelde en specialiseerde het bedrijf zich in door paarden aangedreven ploegen en eggen.  Kverneland Group heeft zich in de loop der decennia…


Jumpstartpionier: ‘Ik deed mijn negatieve verhaal, omdat ik als succesverhaal werd gebruikt’

22-12-2018 - 21 reacties Pieter Heeg uit Hinnaard (Fr) deelde eerder dit jaar zijn ervaringen met het Jumpstart-project. Dat leverde hem een storm aan reacties op en hij sloeg zelfs een vergadering van FrieslandCampina over, omdat hij daar even niet zo geliefd was. „Maar ik vond dat ik naar buiten moest treden met dit verhaal, omdat ik werd gebruikt als voorbeeld hoe goed Jumpstart zou draaien.”

Spijt heeft de pionier niet, hoewel het project hem tussen de 50- en 60 duizend euro kostte. „Je bent ondernemer en dan kan zoiets gebeuren. Ik was er destijds echt van overtuigd dat dit het helemaal zou zijn. In tegenstelling tot mijn vader, die was altijd sceptischer. Ik had alles heel goed uitgezocht, ben in België wezen kijken bij de producent en bij installaties die er al stonden. In 2014 zei ik al, kom maar hier met zo’n demonstratieproject. Je bent als boer toch mooi bezig met mest en duurzame energie, je doet aan CO2-reductie. Een goede zaak.”

Heeg is beslist geen tegenstander van monomestvergisting geworden. „Misschien dat de techniek over vijf jaar wel bewezen is. Techniek staat nooit stil. Als het bewezen is, dan stap ik gerust weer in. Al zullen ze misschien met een kwaje kop naar mij kijken, zo waarschuwde de boekhouder”, lacht de Fries.


Doelstelling weidegang nu al bereikt

20-12-2018 - 0 reacties Het percentage melkveebedrijven dat koeien weidt, is in 2018 wederom gestegen. Van alle Nederlandse melkveebedrijven liet 82% de koeien buiten lopen. Dat is het hoogste percentage sinds 2011.


Recordaantal boeren laat koeien buiten grazen

19-12-2018 - 1 reacties Het aantal melkveebedrijven dat de koeien buiten laat lopen, is dit weideseizoen naar recordhoogte gestegen. Uit gegevens van de zuivelondernemingen blijkt dat 82 procent van de melkveehouders de koeien laat grazen. Een jaar eerder was dat nog 80,4 procent. Dat heeft brancheorganisatie de Duurzame Zuivelketen bekendgemaakt.


Mariska Oving is nieuwe woordvoerder mmmEggies

19-12-2018 - 0 reacties Legpluimveehoudster Mariska Oving is de nieuwe woordvoerder van de mmmEggies. 'Ik heb ervaren hoe belangrijk het is dat het positieve en juiste nieuws naar buiten wordt gebracht en wil daar graag aan bijdragen.'


Record aantal boeren laat koeien buiten lopen

19-12-2018 - 0 reacties Het aantal melkveebedrijven waar de koeien buiten lopen, is dit weideseizoen naar recordhoogte gestegen. Uit gegevens van de zuivelondernemingen blijkt dat inmiddels 82,0 procent van de melkveehouders de koeien laat grazen.


Arla wil biologische yoghurt breder toegankelijk maken via samenwerking met Yoghurt Barn

18-12-2018 - 0 reacties Arla wil meer consumenten buiten de supermarkt bekend maken met biologische zuivel. Ze werken daarom samen met Yoghurt Barn die de biologische zuivel van Arla in de 12 vestigingen zullen gebruiken.


Animal Rights publiceert undercoverbeelden slachthuis

14-12-2018 - 0 reacties Na Izegem en Tielt brengt Animal Rights opnieuw undercoverbeelden naar buiten uit een Vlaams slachthuis. In september 2018 installeerde een onderzoeksteam van Animal Rights verborgen camera’s bij slachthuis VanDrie in Hasselt. In het filmpje is ook Boer zoekt vrouw-presentatrice Ann Lemmens te zien, die in naam van de organisatie Animal Rights de beelden wil duiden. “En wat mij betreft, ik heb besloten om geen dieren mee te eten”, rondt ze het filmpje af. “Ik wil geen deel uitmaken van deze dolgedraaide industrie.”