Brandweer

Al het Brandweer nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Brandweer nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Brandweer nieuws

Zeer grote natuurbrand bij Well onder controle

02-06-2020 - 0 reacties De brandweer is maandag de hele avond en nacht bezig geweest met het bestrijden van de metershoge vlammen in Nationaal Park de Maasduinen bij Well.


Grote brand op een boerderij in Genderen in Brabant

26-05-2020 - 0 reacties In het Brabantse Genderen is een grote brand uitgebroken in een schuur van een boerderij. De brand is overgeslagen naar de naastgelegen woning, meldt de brandweer die met meerdere voertuigen ter plaatse is.


Grote brand op een boerderij in Genderen in Brabant

26-05-2020 - 0 reacties GENDEREN (ANP) - In het Brabantse Genderen is een grote brand uitgebroken in een schuur van een boerderij. De brand is overgeslagen naar de naastgelegen woning, meldt de brandweer die met meerdere voertuigen ter plaatse is.
Het bericht Grote brand op een boerderij in Genderen in Brabant verscheen eerst op Nieuws.nl.


Brandweer redt pink uit sloot tussen De Punt en Haren

21-05-2020 - 0 reacties DE PUNT - De brandweer van Eelde heeft woensdagavond een jonge koe uit een sloot langs de Achtermadeweg tussen De Punt en Haren gered.


Aardappelteler gaat met vuur nachtvorst te lijf

15-05-2020 - 0 reacties De brandweer heeft de vuurtjes geblust.


Sprookjesachtig gezicht in de Deurnese Peel, maar het is opgelaaid vuur

11-05-2020 - 0 reacties Het was een sprookjesachtig gezicht, zondagavond en zondagnacht in de Deurnese Peel. In het donker leek de grond licht te geven. Maar de realiteit was dat de Peelbrand oplaaide vanwege de harde wind. De brandweer rukte met meerdere voertuigen uit om de oplaaiende brandhaarden te blussen.
"Als de wind aantrekt, gaat het vuur - dat nog steeds ondergronds smeult - weer extra branden", legt Thijs Verheul van de brandweer uit. "Dat wakkert dan aan en dan komen de vlammen boven de grond uit. Met name aan de voeten van berken. In de nacht is dit goed te zien. Mensen in deze omgeving zijn logischerwijs erg alert. Die waarschuwen ons dan en dan gaan wij weer kijken."
'Het gebied is veilig'De Peelbrand brak 20 april uit en verwoestte al achthonderd hectare van het natuurgebied. Na een paar dagen was de brand onder controle, maar het smeulen kan nog weken duren.
"Maar het gebied is dusdanig veilig dat we niet meer elke nacht controleren", legt Verheul uit. "We hebben de randen van het gebied helemaal nat gemaakt en de bewaking is aan Staatsbosbeheer overgedragen. Het ziet er alleen, als het zo'n beetje begint te branden, even spectaculair uit."
LEES OOK:
Dit doet de enorme brand met de natuur in de Deurnese Peel [DRONEBEELDEN]
Lieke is pas een half jaar boswachter en nu ziet ze 'haar' Deurnese Peel in vlammen opgaan


Grote brand in veehouderij in Genemuiden

06-05-2020 - 0 reacties GENEMUIDEN (ANP) - In een veehouderij aan de Kamperzeedijk in de Overijsselse plaats Genemuiden woedt een grote brand. De brandweer is met meerdere voertuigen aan het blussen.


Koeien vallen in het kanaal na grote ontsnapping, brandweer moet er eentje redden

30-04-2020 - 0 reacties Acht koeien zijn donderdagochtend ontsnapt uit een weiland en liepen rond tussen Haghorst en Oirschot. Daarbij vielen twee koeien in het Wilhelminakanaal. Eentje moest door de brandweer uit het water worden gered. Inmiddels zijn ze allemaal weer terug bij de eigenaar.


Risico op natuurbranden in Overijssel afgenomen

30-04-2020 - 0 reacties Dankzij het regenachtige weer is het risico op natuurbranden in onze provincie afgenomen. De brandweer in Veiligheidsregio's Twente en IJsselland schaalt af naar fase één: 'regulier risico'.


Droogte voor alle natuurgebieden in Brabant gevaarlijk: 'Het moet met spoed veel natter'

24-04-2020 - 0 reacties "Het ziet er triest uit", omschrijft gedeputeerde Rik Grashoff de staat van natuurgebied de Deurnese Peel. Donderdagmiddag bekeek hij samen met de brandweer en de boswachter de schade aan het natuurgebied. "Ik heb een paar stoplijnen gezien, waar ze hebben geprobeerd het vuur tegen te houden. Daar zie je echt het gevecht tegen het vuur. Dat is indrukwekkend." Ruim 800 hectare van de Deurnese Peel ging in vlammen op. Hoe moet het nu verder met het natuurgebied?


Gortdroog en veel wind: verhoogd risico op nieuwe natuurbranden in Brabant

23-04-2020 - 0 reacties TILBURG - Niet alleen de gortdroge natuur, maar ook de wind kan de brandweer flink dwars zitten bij het bestrijden van bosbranden. In het hele land geldt een verhoogd risico op natuurbrand; terreineigenaren, natuurbeheerders en hulpdiensten zijn extra alert.


Bijna de helft van Deurnsche Peel verbrand, maar toch vertrokken de blusheli's

23-04-2020 - 0 reacties DEURNE - Dag drie van de brand in de Deurnsche Peel brengt meerdere schokken teweeg. Het vuur is nog altijd niet onder controle en in totaal is nu 400 van de 1000 hectares natuurgebied in vlammen opgegaan. De schade voor de natuur is groot. Ook vertrekken halverwege de woensdagmiddag plots de blusheli's.

TILBURG - Niet alleen de gortdroge natuur, maar ook de wind kan de brandweer flink dwars zitten bij het bestrijden van bosbranden. In het hele land geldt een verhoogd risico op natuurbrand; terreineigenaren, natuurbeheerders en hulpdiensten zijn extra alert.


Natuurbranden nog niet allemaal onder controle, wind is grootste tegenstander

22-04-2020 - 0 reacties De brandweer heeft de natuurbrand in het Limburgse natuurgebied De Meinweg afgelopen nacht in toom kunnen houden maar van een volledige controle is nog geen sprake. Dat geldt ook voor de natuurbrand in de Deurnsche Peel. De branden bij het Brabantse Moergestel, in het Overijsselse natuurgebied de Weerribben en rond Apeldoorn zijn wél onder controle.


Natuurbranden Weerribben en Moergestel geblust

22-04-2020 - 0 reacties De natuurbranden in het Brabantse Moergestel en Weerribben in Overijssel zijn onder controle. In Moergestel is de brandweer nog bezig met nablussen om te voorkomen dat het vuur weer oplaait en in Overijssel is het vuur al volledig gedoofd.


Grote brand in rietpercelen natuurgebied De Weerribben

21-04-2020 - 0 reacties In rietpercelen bij het Overijsselse dorp Ossenzijl is dinsdagmiddag een grote natuurbrand uitgebroken. De brand middenin natuurgebied De Weerribben is zo moeilijk bereikbaar dat extra manschappen van de brandweer met bootjes naar het brandende riet worden gebracht, aldus de veiligheidsregio IJsselland.


Grote natuurbrand in Ossenzijl, brandweer blust vanaf het water

21-04-2020 - 0 reacties De brandweer is vanmiddag met groot materieel uitgerukt voor een grote natuurbrand aan de Oudeweg in Ossenzijl. Volgens de Veiligheidsregio IJsselland gaat het om riet.


Flinke natuurbranden in Brabant, Limburg en Overijssel: camping en manege ontruimd

21-04-2020 - 0 reacties In Nationaal Park de Meinweg in Herkenbosch, vlak bij Roermond, woedt een zeer grote brand in een bos- en heidegebied. De brandweer bestrijdt de vuurzee met groot materieel. Ook in natuurgebied Mariapeel bij Deurne, Noord-Brabant, woedt een natuurbrand. De omvang van het gebied dat in brand staat is nog niet bekend. Rookwolken zijn tot in de verre omtrek zichtbaar.


Flinke natuurbranden in Brabant, Limburg en Overijssel

20-04-2020 - 0 reacties In Nationaal Park de Meinweg in Herkenbosch, vlak bij Roermond, is vanmiddag een zeer grote brand uitgebroken in een bos- en heidegebied. De brandweer sloeg groot alarm en bestrijdt de vuurzee met groot materieel. Ook in natuurgebied Mariapeel bij Deurne, Noord-Brabant, woedt een natuurbrand. De omvang van het gebied dat in brand staat is nog niet bekend. Rookwolken zijn tot in de verre omtrek zichtbaar.


Boerderij met rieten dak in Lemele in de as gelegd bij uitslaande brand

20-04-2020 - 0 reacties Een boerderij met een rieten dak in Lemele is de afgelopen nacht verwoest door een felle uitslaande brand. De brand brak kort na middernacht uit in de woonboerderij aan de Lemelerweg. Toen de brandweer op de plek van de brand aankwam, sloegen de vlammen al uit de boerderij en was er geen redden meer aan.


Onderzoek naar oorzaak verwoestende stalbrand Heythuysen

17-04-2020 - 0 reacties De brandweer en de verzekeringsmaatschappij zijn vrijdag druk bezig met onderzoek naar de oorzaak van de brand die donderdag drie leegstaande kippenstallen in Heythuysen verwoestte.