Bouwprotest

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Bouwprotest. Bouwprotest is een van de 16854 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Bouwprotest nieuws

Nog één actievoerder vast na bouwprotest

31-10-2019 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - Na het protest van de bouwsector woensdag in Den Haag zit er nog één actievoerder vast. De man werd aangehouden voor poging tot doodslag nadat hij had geprobeerd een motoragent van de weg af te rijden.


LIVE | Meerdere aanhoudingen rond bouwersprotest, programma ingekort

30-10-2019 - 0 reacties De politie heeft vanmiddag meerdere aanhoudingen verricht rond het bouwprotest op het Malieveld in Den Haag. De organisatie roept iedereen op zich te houden aan de regels en te luisteren naar de politie, maar daar houdt niet iedereen zich aan. Zo werd onder meer de A12 geblokkeerd en probeerden boze boeren vanaf het grasveld op de snelweg te komen. Tientallen agenten, deels te paard, grepen in. Het programma op het Malieveld wordt ingekort vanwege de ongeregeldheden.


Minister doet geen enkele harde toezegging aan bouwers, behalve een slap 'het land gaat niet op slot'

30-10-2019 - 5 reacties Volgens verantwoordelijk minister Carola Schouten gaat Nederland „niet op slot” en kunnen bouwprojecten doorgaan. Het kabinet is bezig met maatregelen om te voorkomen dat de bouw plat komt te liggen, maar weigert de normen direct te verhogen.

De presentatie van het protest is in de handen van een kleuterjuf. Bussen met bouwers worden tegengehouden. Het Malieveld lijkt halfleeg door de blokkades van de politie. Iedereen komt te laat, terwijl de pers de eerste camera's alweer inpakt.

Een blamage.


Kranen, shovels en bestelbussen vullen Malieveld; bouwprotest is begonnen

30-10-2019 - 0 reacties Het Malieveld in Den Haag staat opnieuw vol; dit keer niet met trekkers maar met bouwmaterieel. De bouwsector protesteert woensdag tegen de strengere milieuregels, waardoor vele bouwprojecten stilliggen.


Voor wie zich verveelt: Klic melding voor Malieveld in Den Haag

30-10-2019 - 1 reacties Humor:Eerste grote bouwmachines arriveren op Malieveld; veel meer nog onderweg

29-10-2019 - 2 reacties De verwachting is dat in de loop van de avond al allerlei voertuigen zullen arriveren. Zo staat rond 22.00 uur de aankomst gepland van een twintigtal vrachtwagens met diepladers uit Groningen, vertelt Sjoerd Vogelzang van Grond in Verzet. Hij is zelf ondernemer in het grondverzet en transport en eigenaar van een aantal daarvan. ,,De diepladers brengen onder meer graafmachines en machines die heipalen bewerken.”

ad.nl/den-haag/…

Actiegroep Grond in Verzet heeft met diverse bedrijven afgesproken dat ze in totaal zo’n duizend voertuigen naar Den Haag brengen, waaronder de zeventig kiepwagens voor hun ‘onderhandelingspositie'. ,,Of we de grond gaan uitstorten op het Malieveld, hangt ervan af hoe de dag verloopt en wat onze overheid ons te bieden heeft”, zegt Sjoerd Vogelzang van de actiegroep.Het officiële programma begint om 9.55 uur en duurt tot circa 15.00 uur.

Na de opening laten bouwers en ook schippers in het land een minuut lang hun toeters en hoorns klinken. Een halfuur later wordt een manifest overhandigd aan bewindslieden die naar de demonstratie van bouwers, baggeraars, grondverzetters en andere ondernemers komen.

Volgens Bouwend Nederland komen minister Eric Wiebes (Economische Zaken) en de staatssecretarissen Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) en Raymond Knops (Binnenlandse Zaken).


Noodplan en verruiming PFAS-norm houden bouwers niet van het Malieveld

29-10-2019 - 0 reacties Vanmorgen maakte staatssecretaris Stientje van Veldhoven bekend dat er per 1 december een ruimere norm moet zijn voor de PFAS-waarden in de bodem. Vanmiddag kondigde het kabinet aan dat er een noodplan komt voor de bouwsector. Ondanks de toezeggingen, komt de bouwsector woensdag 30 oktober toch demonstreren op het Malieveld. Mét zwaar materieel, maar niet over de weg. De demonstranten komen met de bus.


TLN: ‘Mooi dat staatssecretaris luistert naar PFAS-noodkreet bouw en transport’

29-10-2019 - 0 reacties Staatssecretaris van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat wil snel nieuwe, werkbare kaders rond PFAS. Heel goed, vindt TLN. Maar de actie op het Malieveld gaat wel door.

Van Veldhoven wil dat het RIVM zo snel mogelijk bepaalt wat een veilige norm is voor het gebruik van grond met PFAS. Uiterlijk 1 december wil ze duidelijkheid.
‘Nu ook echt doorpakken’
‘Mooi dat de staatssecretaris luistert naar de noodkreet van de bouw- en transportwereld’, zegt TLN-voorzitter Elisabeth Post. ‘Ze laat hiermee zien dat ze de pijn van de sector ziet. Als de staatssecretaris en het RIVM nu ook echt doorpakken, kunnen ze honderden transportbedrijven redden van de ondergang. Want transportbedrijven die grond, zand en grind vervoeren staan nu helemaal stil. Het water staat ze aan de lippen. Elke dag stilstand is een stap dichter bij faillissement. Elke dag stilstand is een stap dichter bij werknemers die op de bank belanden. Elke dag stilstand is een stap dichter bij een recessie voor heel Nederland.’
Taskforce
Van Veldhoven heeft ook een taskforce ingesteld, waarin bedrijven en overheden samenwerken om PFAS-knelpunten op te lossen. TLN gaat ervan uit dat met deze taskforce de kennis over PFAS bij provincies, gemeenten en waterschappen snel op niveau is. ‘En dat die lagere overheden hun angst kwijtraken in grondkwesties. Dat ze het werk gewoon weer door laten gaan’, zegt Post.
Actie Malieveld gaat door
De PFAS-crisis is een van de redenen dat TLN op woensdag 30 oktober, samen met de bouwsector, actievoert op het Malieveld. Die actie gaat gewoon door. Post: ‘Deze stap van de staatssecretaris is heel mooi, maar de druk moet erop blijven. Er moet eerst echt een oplossing zíjn, voordat wij zijn gerustgesteld. Bovendien staan we daar woensdag ook vanwege het stikstofprobleem. Dat probleem hangt nog steeds als een donkere wolk boven de bouw- en transportsector.’