Bouwmaterialen

Bouwmaterialen nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Bouwmaterialen nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Bouwmaterialen nieuws

Met tuinbouwafval een kas bouwen, het is mogelijk.

06-09-2019 - 0 reacties Het zou goed zijn als de tuinbouw werkt aan een voorbeeldproject van biobased bouwen. Dat stelden verschillende sprekers tijdens het mini-symposium Tuinbouwreststromen en biobased bouwmaterialen in BlueCity in Rotterdam.


Reststromen uit tuinbouw goed bruikbaar voor biobased bouwmaterialen

02-09-2019 - 0 reacties Biobased Greenport West-Holland verwacht dat de bouwsector in toenemende mate afnemer kan worden van reststromen uit de tuinbouw. Om de bouwsector en de tuinbouw samen te brengen over dit onderwerp organiseert Biobased Greenport West-Holland samen met Bioboost van 2 tot en met 6 september 'De week van tuinbouwreststromen en biobased bouwmaterialen'.


Reststromen uit tuinbouw goed bruikbaar voor biobased bouwmaterialen

02-09-2019 - 0 reacties De bouwsector maakt al veel gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout. Reststromen uit de tuinbouw zijn voor veel toepassingen een goed alternatief. Zo kunnen stengels van paprika of tomaat worden gebruikt voor de productie van spaanplaten.


Reststromen uit tuinbouw goed bruikbaar voor biobased bouwmaterialen

02-09-2019 - 0 reacties De bouwsector maakt al veel gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout.
Reststromen uit de tuinbouw zijn voor veel toepassingen een goed alternatief


Greenport organiseert themaweek over kansen tuinbouwreststromen voor bouwsector

24-07-2019 - 0 reacties Van 2 tot en met 6 oktober organiseert Greenport West-Holland De week van tuinbouwreststromen en biobased bouwmaterialen. Tijdens deze week zijn er onder meer een excursie naar het Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen in Rotterdam en een mini-symposium in BlueCity in Rotterdam over toepassing van tuinbouwrestmaterialen voor de bouwsector.


Groothandel begint 2018 met hogere omzet

08-08-2018 - 0 reacties De omzet in de groothandel was in het eerste kwartaal van 2018 1,9 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dit is de laagste jaar-op-jaartoename in twee jaar. De omzet groeide onder andere door hogere grondstofprijzen, meer vraag naar bouwmaterialen en een hogere melkprijs. De verder dalende graanprijs drukte de omzet. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe kwartaalcijfers.


Afvalproduct in Rotterdam blijkt miljoenen waard

05-03-2018 - 0 reactiesVerzadigde bleekaarde blijkt miljoenen waard te zijn als afvalproduct. Uit de bleekaarde kun je olie terugwinnen als biobrandstof of gebruiken voor bouwmaterialen.