Boerencampings

Volg al het nieuws over Boerencampings, een van de 17233 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Boerencampings nieuwsbrief.

Boerencampings nieuws

Kinderboerderijen schenden Q-koortsregels; NVWA deelt boetes uit

11-10-2020 - 0 reacties Tientallen kinderboerderijen, boerencampings en zorgboerderijen voldeden vorig jaar niet aan de regels om Q-koorts te voorkomen. Dat kan gevaarlijk zijn voor bezoekers. Ook enkele professionele geiten- en schapenhouders overtraden de regels


Dit boerenechtpaar is te druk met toeristen om te demonstreren

22-07-2020 - 0 reacties Boerencampings doen goede zaken, deze zomer. Doordat veel Nederlanders in eigen land blijven, zien de kleine campings dat de bezettingsgraad goed is. "We staan nu wekenlang achter elkaar vol", zegt Ingrid Te Grotenhuis van Camping De Blökke in De Heurne bij Dinxperlo.


NVWA spoort geiten- en schapenhouders aan om dieren te vaccineren tegen Q-koorts

18-02-2020 - 0 reacties Schapen- en geitenhouders in Nederland ontvangen deze week een digitale nieuwsbrief van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). In de nieuwsbrief legt de NVWA uit waarom het belangrijk is om geiten en schapen te vaccineren tegen Q-koorts. Vaccinatie tegen Q-koorts is verplicht voor alle houders van schapen en geiten die bezoekers toelaten bij hun dieren, bijvoorbeeld kinderboerderijen, bedrijven die lammetjesaaidagen organiseren en boerencampings. De vaccinatieplicht geldt ook voor bedrijven die 50 of meer melkschapen of -geiten houden.


Waarschuwing NVWA aan boeren: vaccineer geiten en schapen op tijd

06-02-2018 - 0 reacties Kinderboerderijen, zorgboerderijen, boerencampings en alle andere geiten- of schapenhouders die hun dieren te laat vaccineren tegen Q-koorts, mogen geen bezoekers ontvangen. Ook mogen zij dan geen 'lammetjesdag' organiseren. Daarvoor waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vanmiddag.


2011 wordt recordjaar voor boerencampings

13-07-2011 - 0 reacties Door de financiële crisis leggen exotische bestemmingen het momenteel af tegen oer-Hollandse boerencampings. De Stichting Vrije Recreatie verwacht zelfs dat 2011 een recordjaar wordt voor de boeren.


Gebiedscoöperatie voor betere afzet plattelandsproduct

16-02-2010 - 0 reacties In de regio tussen de Rijn en de Waal wordt een gebiedscoöperatie opgericht die zich richt op verbetering van de regionale afzet van plattelandsproducten en agrotoerisme.


Q-koorts treft toeristenbranche Brabant

09-02-2010 - 0 reacties Het aantal toeristen dat komende halfjaar een overnachting boekt in Noord-Brabant, neemt sterk af door de Q-koorts.