Bodegraven

Bodegraven is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Bodegraven en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Bodegraven nieuws

Boeren rijden over de A12, politie aanwezig

19-02-2020 - 0 reacties Meerdere boeren proberen over de snelweg terug naar huis te rijden na het protest in Den Haag. Op de A12 richting Utrecht rijden meerdere tractoren. De politie is in groten getale aanwezig. Ook is zeker een oprit ter hoogte van Bodegraven afgezet .


Topkuilfinalisten 2019 bekend

18-10-2019 - 0 reacties De drie finalisten voor Topkuil 2019 zijn inmiddels bekend. Het betreffen de melkveehouders Richard de Bie uit Werkhoven (UT), Bert Vergeer uit Bodegraven (ZH) en Jeroen Bleijenburg uit Kamperveen (OV).


Belgisch Milcobel verkoopt Nederlandse kaastak

06-06-2019 - 0 reacties Het Belgische zuivelconcern Milcobel gaat DupontCheese, het Nederlandse handelsbedrijf in kaas, per 1 juli 2019 verkopen aan Vandersterre Groep Bedrijven uit Bodegraven. Daarnaast verdwijnt de naam DupontCheese van de markt.


Vergeer Holland bouwt nieuw dc

18-03-2019 - 0 reacties Kaasproducent Vergeer Holland bouwt een nieuw distributiecentrum in Bodegraven. De bouw vindt plaats op de locatie van het huidige distributiecentrum van Vergeer Holland. “Deze eerste paal staat voor ons symbool voor een grote stap gericht op de toekomst van ons familiebedrijf”, aldus algemeen directeur Diederik Vergeer.


Van der Heiden Kaas lijft importeur Franse kaas in

13-03-2019 - 0 reacties Van der Heiden Kaas, een internationale groothandel in de Zuid-Hollandse plaats Bodegraven, heeft Fromagerie Brigitte overgenomen. Dat is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de import van Franse kazen.


Mannen vast voor organiseren hanengevechten

11-12-2018 - 0 reacties BODEGRAVEN (ANP) - De politie heeft dinsdagochtend een 31-jarige man uit Zwammerdam en een 38-jarige inwoner van Bodegraven aangehouden die worden verdacht van het organiseren van hanengevechten. Dat is in Nederland verboden. Ongeveer veertig hanen zijn in beslag genomen.


'Boeren zonder natuur kan niet meer in Nederland'

29-11-2018 - 0 reacties Volgens adviseur Bart Krol van bureau Commoneye is boeren zonder natuur in de toekomst niet meer mogelijk. Hij deed die uitspraak als keynote speaker tijdens de conferentie 'Landschap in de transities' in Bodegraven.


Minder afplaggen voor natuur Bodegraven Noord

05-07-2018 - 0 reacties 'Naar een breed gedragen invulling van het natuurnetwerk in Bodengraven Noord'. Dat is de titel van het inrichtingsplan dat LTO Noord en Agrarische Natuurvereniging Parmey in samenspraak met Natuurmonumenten hebben geschreven en dat vandaag in Meije werd gepresenteerd aan de stuurgroep Gouwe Wiericke.


Natuurplan Bodegraven Noord gepresenteerd

04-07-2018 - 0 reacties 'Naar een breed gedragen invulling van het natuurnetwerk in Bodengraven Noord'.


Schapen niet bron Q-koorts bij mensen in Bodegraven

13-04-2018 - 0 reacties Bron Q-koorts bij 3 gezinsleden niet vastgesteld.


Geit grijpt melkmeisje tijdens interview - video

05-01-2018 - 0 reacties Nine van Bemmel uit Bodegraven is voor zover bekend het enige zzp-melkmeisje van Nederland. Ze is dag en nacht beschikbaar om geiten en koeien van boeren te melken.


‘Melkmeisje’ melkt dagelijks 2000 geiten en koeien

04-01-2018 - 0 reacties De ruim 800 geiten van geitenhouderij De Rimboe in Rhenen worden ’s nachts steevast gemolken door Nine van Bemmel (25) uit Bodegraven. Dat gebeurt in de draaimelkstal, ook wel melkcarrousel genoemd. In de vroege ochtend vertrekt de zzp’er naar bedrijven elders in het land. Zes dagen in de week melkt Van Bemmel zo’n 2000 geiten en koeien op vijf verschillende bedrijven.


Vandersterre Groep Bedrijven B.V. neemt Grozette BV te Woerden over

20-12-2017 - 0 reacties Bodegraven De Vandersterre Groep Bedrijven heeft bekendgemaakt dat zij voornemens is een meerderheidsbelang te nemen naast het zittende management in Grozette te Woerden.


Open dag voor drie bedrijven op 1 april

20-12-2017 - 0 reacties LTO Noord afdeling Bodegraven organiseert dit jaar weer een open dag. Dit jaar hebben we drie bedrijven die hun boerderij openstellen voor het publiek. De deelnemende bedrijven zijn open van 10.00 tot 16.00 uur en zijn te herkennen aan de uitgestoken vlag.


Nieuwe Actros voor Roy van Rijswijk

10-10-2017 - 0 reacties

Originele beschrijving

Bergingsbedrijf Roy van Rijswijk in Bodegraven nam onlangs een nieuwe Mercedes-Benz Actros 2748 L 6×2/4 in gebruik. De Actros is voorzien van een De Groot Techniek opbouw en werd geleverd door Mercedes-Benz truckdealer ROGAM. De combinatie wordt ingezet voor het internationale berging van gestrande vrachtwagens. Mercedes-Benz De nieuwe Actros volgt na de eerdere aanschaf van twee Atego trucks. De betrouwbaarheid, het comfort en de uitstraling van het merk, deden eigenaar Roy van Rijswijk wederom voor een Mercedes-Benz vrachtwagen kiezen. De Actros 2748 L 6×2/4 met BigSpace-cabine is voorzien van een De Groot Techniek DGT 26000 W installatie met slanke opbergkasten


Kaasjongen uit Holland laat Amerika smelten

23-09-2017 - 0 reacties Met de kaasschaaf, partyclette en de reusachtige funduepan Mr. Big verovert Martijn Bos uit Bodegraven met Boska Amerika. Met kaas is het pas écht feest.


De nieuwste rondpakpers van John Deere C441R bij Loonbedrijf G.Bunnik

28-05-2017 - 0 reacties De nieuwste rondpakpers van John Deere C441R bij Loonbedrijf G.Bunnik De eerste John Deere C441R rondpakpers in Nederland rijdt in Bodegraven en omgeving. Loonbedrijf G.Bunnik is het eerste bedrijf in Nederland die deze pers in ontvangst mogen nemen. Voor meer informatie kijk op www.loonbedrijfgbunnik.nl