Bleker

Volg al het nieuws over Bleker, een van de 17348 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Bleker nieuwsbrief.

Bleker nieuws

Forum-overstap en ‘uitlatingen in media’ kosten Henk Bleker de kop bij PowerField

15-03-2021 - 1 reacties Henk Bleker treedt af als algemeen directeur van het zonneparkenbedrijf PowerField. Aanleiding zijn recente uitlatingen van Bleker in de media ‘die in strijd lijken met de visie en waarden van PowerField”, luidt het op de website van het bedrijf.


Stelling van de dag: Overstap Henk Bleker van CDA naar Forum voor Democratie is begrijpelijk

14-03-2021 - 3 reacties Donderdag werd bekend dat de Groningse CDA-coryfee Henk Bleker overstapt naar Forum voor Democratie. Vrijdag sprak de voormalig staatssecretaris van Landbouw op een FvD-bijeenkomst in Sneek zijn steun uit voor de partij van Thierry Baudet.


Henk Bleker ontbreekt bij 'Vrijheidskaravaan' van Thierry Baudet en Forum voor Democratie in Sneek

12-03-2021 - 0 reacties Een manifestatie van Forum voor Democratie op het Veemarktplein in Sneek bracht vrijdagochtend tussen de 200 en 250 mensen op de been. Partijleider Thierry Baudet sprak er over de ,,stupide” coronaregels. Henk Bleker ontbrak.


Video: Henk Bleker boos over opzetten burgers tegen boeren

01-10-2019 - 0 reacties Oud-staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker vindt dat de politiek is losgeslagen van de boer en de burger. „Een deel van de politiek schuift alles toe aan de boer met de verborgen agenda; minder boeren, minder dieren.”


Video: Henk Bleker boos over opzetten burgers tegen boeren

01-10-2019 - 0 reacties Oud-staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker vindt dat de politiek is losgeslagen van de boer en de burger. „Een deel van de politiek schuift alles toe aan de boer met de verborgen agenda; minder boeren, minder dieren.”


Video: Henk Bleker boos over opzetten burgers tegen boeren

01-10-2019 - 0 reacties Oud-staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker vindt dat de politiek is losgeslagen van de boer en de burger. „Een deel van de politiek schuift alles toe aan de boer met de verborgen agenda; minder boeren, minder dieren.”


'Het is een opeenstapeling van frustraties'

01-10-2019 - 0 reacties Henk Bleker, oud staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, spreekt dinsdagmiddag de duizenden boeren in den Haag toe tijdens de protestactie. Hij hoefde niet lang na te denken toen de organisatie hem vroeg: “Het is een opeenstapeling van boosheid, verontwaardiging en frustraties. Dit zat er gewoon aan te komen.”


Bleker: ‘Melkveehouderij is juist gebaat bij import kalveren’

25-09-2019 - 28 reacties Henk Bleker van Vee & Logistiek Nederland vindt de kritiek, die netwerk Grondig uitte op de import van kalveren voor de Nederlandse kalverhouderij, onterecht. Volgens de voorzitter daalde de hoeveelheid kalveren dat wordt geïmporteerd werd eerder zelfs al


Bleker: 'melkveehouderij gebaat bij import kalveren'

25-09-2019 - 0 reacties De melkveehouderij is gebaat bij de import van kalveren, zegt Henk Bleker van Vee&Logistiek Nederland. De voorzitter van de veehandels- en veetransportorganisatie doet zijn uitspraak in Melkvee. Prijzen voor jonge kalveren worden volgens hem niet bep


Henk Bleeker directeur omstreden zonnebedrijf.

06-03-2019 - 7 reacties Onze natuurliefhebber. 😄

Oud-staatssecretaris Henk Bleker (CDA) wordt algemeen directeur bij het Groningse bedrijf Powerfield. Dat bedrijf raakte vorig jaar in opspraak vanwege omstreden grondtransacties bij zonneparken.


CDA'er Henk Bleker: 'Boeren mogen blij zijn met Baudet'

21-01-2019 - 0 reacties Bloeit er iets op tussen CDA-prominent Henk Bleker en Thierry Baudet, de leider van Forum voor Democratie (FvD)? Het blijft voorlopig bij een incidenteel contact, zegt de Groningse oud-gedeputeerde en oud-staatssecretaris.


Bleker op de bres voor fokvaars

31-10-2018 - 0 reacties Voormalig staatssecretaris van Landbouw, Henk Bleker, voert vandaag actie op het Plein in Den Haag. Hij vraagt als voorzitter van Vee&Logistiek Nederland aandacht voor het fokvaars, want de positie van dit vee staat onder druk, zo vindt de organisatie.


Oud-bewindsman Bleker demonstreert tegen beleid opvolger Schouten

31-10-2018 - 13 reacties Het gebeurt zelden: een oud-bewindspersoon die demonstreert tegen het beleid van zijn opvolger. Vandaag staat Henk Bleker tussen de koeienstront op het Binnenhof. Hij wil de Nederlandse export van jongvee ‘van de ondergang redden’.

,Als je ergens passie voor hebt, dan doe je dit”, zegt de oud-bewindspersoon over zijn actie. ,,Ik ga niet voor een ditje of datje demonstreren. Het moet ergens over gaan. En dat is vandaag zo. Ik spring in de bres voor Hollands glorie.”

Bleker is nu voorzitter van de brancheorganisatie Vee & Logistiek Nederland. Hij wordt betaald om op te komen voor vee-exporteurs. Die zitten in de knel door het fosfaatstelsel, dat boeren verplicht om mestrechten te kopen voor elke koe die ze bezitten. Zo wil de overheid het mestprobleem in de perken houden.

,,Het gevolg is dat boeren massaal hun jongvee moeten wegdoen, omdat die dieren nog geen melk geven en daardoor te weinig geld opleveren. Ook is het voor veel opfokkers door de fosfaatrechten onbetaalbaar geworden om kalfjes groot te brengen. Het gevolg: de export van jongvee stort in.”


Reistijd bom onder export fokvee

06-10-2018 - 113 reacties Minister Carola Schouten (LNV) wil dat in Europa de transportduur van vee wordt beperkt tot acht uur. Dat treft de export van fokvaarzen in het bijzonder. Voorzitter Henk Bleker van Vee&Logistiek is woedend.


Bleker haalt uit naar Schouten over vee-export

04-10-2018 - 50 reacties Henk Bleker, de voorzitter van Vee&Logistiek Nederland, is woedend op minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit). Schouten wil dat de transportduur van vee in Europa wordt beperkt tot 8 uur. Dat is momenteel nog 24 uur.


‘Nederland moet nu al handelen alsof hier Afrikaanse varkenspest is’

14-09-2018 - 0 reacties Nu de Afrikaanse varkenspest in België is aangetroffen, moet Nederland maatregelen gaan treffen alsof hier ook besmette everzwijnen gevonden zijn. Dat zei Henk Bleker, voorzitter van belangenorganisatie Vee & Logistiek en oud-staatssecretaris van Landbouw, vrijdag 14 september tegen het NOS Radio 1 Journaal.


‘Nederland moet nu al handelen alsof hier Afrikaanse varkenspest is’

14-09-2018 - 0 reacties „Nederland moet nu al handelen alsof hier Afrikaanse varkenspest is”, dat zei voorzitter Henk Bleker, van Vee & Logistiek vanochtend op Radio 1. Bleker zit vandaag om tafel in een spoedoverleg met het ministerie van LNV.


Henk Bleker: Doe alsof Nederland al met Afrikaanse varkenspest besmet is

14-09-2018 - 0 reacties Nu de Afrikaanse varkenspest in België is aangetroffen, moet Nederland maatregelen treffen alsof hier ook besmette everzwijnen gevonden zijn. Dat zei Henk Bleker, voorzitter van belangenorganisatie Vee & Logistiek en oud-staatssecretaris van Landbouw, vanochtend tegen het NOS Radio 1 Journaal.


PvdA of CDA, voor het Nederlandse pulsvisserijbeleid maakte het geen verschil

25-03-2018 - 0 reacties Dat blijkt uit onderzoek van de NOS naar de gang van zaken rond de pulskorvisserij. Nederland blijkt een industriebeleid te hebben gevoerd in het voordeel van zijn vissers. Onze regering misleidde Brussel en deed alsof het grootschalige onderzoek deed naar de voor- en nadelen van het elektrische vissen. Oud-staatssecretaris Henk Bleker (CDA, die niet bekend staat om zijn ecologische sympathieën) en zijn opvolger Sharon Dijksma (PvdA, die bekend staat als een kundig bestuurder met oog voor natuurbelangen en goede verhoudingen) blijken in het dossier dezelfde koers te hebben gevaren. Dijksma verdubbelde zelfs het economische loopje dat haar voorganger met 'wetenschappelijk onderzoek' had genomen.


Bleker:‘Zo snel mogelijk heel precies duidelijkheid over I&R fraude’

09-02-2018 - 0 reacties Er moet zo snel mogelijk én heel precies duidelijkheid komen over de I&R fraude verdenkingen. Dat zegt voormalig staatssecretaris van landbouw Henk Bleker, die nu voorzitter is van Vee & Logistiek Nederland. Deze week werden 2100 melkveebedrijven geblokkeerd door RVO.