Beveiliging

Volg al het nieuws over Beveiliging, een van de 18049 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Beveiliging nieuwsbrief.

Beveiliging nieuws

'Kaas-hack' opgelost, supermarkten worden weer bevoorraad

12-04-2021 - 0 reacties De lege kaasschappen bij Albert Heijn kunnen de komende dagen weer gevuld worden. Veel soorten kaas konden afgelopen week niet geleverd worden door een hack bij logistiek bedrijf Bakker.
Maar alle IT-systemen werken weer, zegt Bakker-directeur Toon Verhoeven. "Gisteren kregen we groen licht, momenteel zijn we met klanten aan het afstemmen hoe we weer gaan opstarten met leveringen."
Wie hackte en waarom?
De directeur wil niet zeggen of het om zogeheten ransomware ging. Dat is gijzelsoftware waarbij je niet meer bij je systemen kan zolang je de hacker niet betaalt. Of er betaald is om weer aan het werk te kunnen, wil Verhoeven ook niet zeggen. "We hebben aangifte gedaan en het ligt nu bij justitie, daar doen we verder geen uitspraken over. We hebben de afgelopen zes dagen keihard gewerkt om onze informatiesystemen weer in de lucht te krijgen."
Hij vermoedt wel dat de hack verband houdt met het lek in Microsoft Exchange Server, dat vorige maand naar buiten kwam. "We zijn dit nog precies aan het uitzoeken, dus het is speculatie, maar ik denk het wel." Het bedrijf zegt dat de beveiliging in principe op orde was. "Maar we leren graag van deze crisis. Het is een voortdurende ratrace tussen mensen die onze infosystemen bouwen en de criminelen die ze willen omzeilen."
'Geen orders meer'
In de nacht van 4 op 5 april werd het bedrijf gehackt. Daardoor kwam de levering vanuit magazijnen in Zeewolde, Tilburg en Heerenveen stil te liggen. "Wij konden geen orders meer ontvangen van klanten", zegt Verhoeven. "En in onze magazijnen wisten we ook niet meer waar producten stonden. Dat zijn hele grote magazijnen, je gaat niet even een pallet zoeken. Ook konden we onze transporten niet meer plannen. We hebben honderden vrachtwagens, dat ging ook niet met de hand."
Bakker Logistiek levert niet alleen kaas aan Albert Heijn, maar ook een breed assortiment van onder meer snoep en koek aan verschillende ketens.


Ruim 300 onschuldigen op lijst die belandde bij verdachten afpersingszaak rond fruithandel De Groot

28-11-2020 - 0 reacties HEDEL - Er staan meer dan 300 mensen op de lijst die in de afpersingszaak rond fruithandel De Groot per ongeluk aan de verdachten is verstrekt. Niet alleen het huidige personeel staat erop, maar ook mensen die in het verleden voor De Groot werkten. De advocaat van het bedrijf vindt dat hun beveiliging fors moet worden opgeschroefd.


Geheime zaagoperatie in Zuid-Afrika om neushoorns te redden

05-06-2020 - 0 reacties In drie populaire wildparken in Zuid-Afrika zijn de afgelopen weken in het geheim de hoorns van neushoorns afgezaagd. Medewerkers van de non-profitorganisatie Rhino 911 zetten de operatie op touw om de dieren zo oninteressant te maken voor stropers.
Het is niet voor het eerst dat Rhino 911 samen met dierenartsen de hoorns van neushoorns verwijdert, maar in mei kwam een speciale campagne op gang om dat op grote schaal te doen in de drie wildparken. Het gevaar van stropers is daar toegenomen omdat de lokale bevolking door de coronacrisis inkomsten uit toerisme misloopt.
De zaagoperatie moest zo snel mogelijk gebeuren, om conflicten tussen neushoorns met en zonder hoorn te vermijden. Volgens Rhino 911 hebben de dieren geen pijn en weinig last van stress tijdens het zagen.
Deze beelden, gemaakt op 12 mei, zijn nu vrijgegeven omdat het werk is afgerond:
Dat er een team op pad was met een elektrische zaag was bekend, maar de plaatsen waar ze aan het werk waren, werden streng geheim gehouden. Op die manier hoopte het team zo min mogelijk risico te lopen op sabotage door stropers. Hoeveel neushoorns er precies rondlopen in de wildparken is eveneens geheim.
Dat stropers blijven toeslaan ondanks de strenge beveiliging in de wildparken heeft te maken met de hoge bedragen die de hoorns opbrengen. In Oost-Azië wordt er ruim 50.000 euro voor neergeteld, meer dan voor cocaïne of goud. Sommige mensen geloven in de medische werking van de hoorns, ook al bestaan ze uit hetzelfde materiaal als vingernagels.
Het verwijderen van de hoorns is omstreden, omdat neushoorns zich daardoor minder goed kunnen verdedigen. Volgens Rhino 911 kan het niet anders. De hoorns zijn niet essentieel voor de dieren en het afzagen ervan is een van de weinige effectieve methoden om stropers te weren. Tijdelijk, want de hoorns groeien terug, net als vingernagels.


Wanneer de branden stoppen? ‘Als er onderzoek komt naar 5G’

29-05-2020 - 0 reacties Wat drijft mensen die brand stichten in onze zendmasten? Deze week ging nummer 29 in de fik, in Roosendaal: ,,Die mastbranden zijn alleen maar om aandacht te vragen voor de gevaren van 5G.”

Zendmastbedrijven en telecomproviders in Nederland huren extra beveiliging in tegen brandstichters die het op hun masten hebben gemunt.


Medewerkers supermarkt ‘verrot gescholden’ om nieuwe coronamaatregelen

25-03-2020 - 0 reacties Medewerkers van een supermarkt in Susteren zijn gisteravond ‘compleet verrot gescholden’ omdat klanten verplicht met een winkelkar boodschappen moeten doen. De Plus-supermarkt huurt daarom vanaf vandaag professionele beveiliging in.


JCB Kraan - Brandbeveiliging voor op oudere machines

18-12-2019 - 17 reacties Allen,

Er zijn wel meerdere personen die een situatie hebben meegemaakt waarbij de electronica van hun machine het eens laat afweten. Soms kan dit ernstige gevolgen hebben met vuur tot gevolg. Ik weet dat sommige eigenaars een soort van start en stopsysteem op de machine plaatsen. Hiermee wordt de batterij volledig van de machine afgekoppeld en dit beperkt in sommige gevallen het brandgevaar. Ook kan dit het sluimerverbruik tegengaan wanneer de machine stil staat. Ik zou zelf op de oudere machines dit systeem willen plaatsen. Heeft iemand hier misschien ervaring mee? Wat is de naam van het systeem of de component en misschien nog belangrijker met welk type heb je misschien een goede ervaring?

Alvast bedankt.


Veel beveiliging op de been bij WTC Expo en Wetterskip: weinig boeren bij vergadering

17-12-2019 - 0 reacties LEEUWARDEN - Het algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân vergaderde dinsdagmiddag in het WTC Expo over de begroting voor 2020. Boeren waren van plan de parkeerplaats van het Wetterskip vol te gooien met bagger, om de vergadering van het Wetterskip ,,niet ongemerkt voorbij te laten gaan’’.


NVWA inspecteur-generaal: veiligheid medewerkers soms ernstig in geding

08-11-2019 - 0 reacties De inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) Rob van Lint vindt het onacceptabel dat ook zijn inspecteurs te maken krijgen met bedreigingen en geweld bij het uitvoeren van hun werk. Hij vraagt geen extra beveiliging, maar wil aandacht vragen voor het probleem. Dat zegt hij bij BNR Zakendoen als reactie op het bericht vandaag waarin opsporingsambtenaren in natuurgebieden vragen om betere beveiliging.


Klant steelt 1,5 jaar lang fust van Plantion

17-09-2019 - 0 reacties Plantion in Ede is in anderhalf jaar tijd bestolen van enkele tonnen aan fust. Eind juni van dit jaar heeft de beveiliging van Plantion een klant op heterdaad betrapt. Deze werd daarop samen met een handlanger door de politie ingerekend. Volgende week moeten beiden voor de rechter verschijnen.


Steeds meer veehouders installeren bewakingscamera’s

24-05-2019 - 0 reacties Familie Rooijakkers installeerden camera's op hun vermeerderingsbedrijf voor beveiliging en bewijsmateriaal.


Dierproefcentrum Den Bosch doet er alles aan om pottenkijkers buiten te houden

11-04-2019 - 0 reacties Dierproefcentrum Charles River staat in het oog van een storm, door nieuws over de toename van medische experimenten op katten en honden. Maar wat zich achter de goed beveiligde deuren van het Bossche bedrijf afspeelt, blijft in nevelen gehuld.

DEN BOSCH - Dierproefcentrum Charles River staat in het oog van een storm, door nieuws over de toename van medische experimenten op katten en honden. Maar wat zich achter de goed beveiligde deuren van het Bossche bedrijf afspeelt, blijft in nevelen gehuld.


Beveiliging kantoorgebouwen FloraHolland

04-04-2019 - 0 reacties FloraHolland voert deze maand beveiliging in voor haar kantoorgebouwen. Te beginnen met het Fleurcenter in Naaldwijk. Vanaf 8 april aanstaande is voor de kantoren een bezoekerspas nodig. De vergaderruimtes en het restaurant op de 6e en 7e etage blijven vrij toegankelijk.


'Waterwerken zijn nog steeds te hacken'

28-03-2019 - 0 reacties Het is nog altijd mogelijk om tunnels, bruggen, sluizen en waterkeringen te hacken. De beveiliging van Nederlandse waterwerken loopt achter op schema, stelt de Algemene Rekenkamer.


Oranje Steyr gemeentetrekkers in de sneeuw deel van het DNA van Steyr trekkers

02-02-2019 - 0 reacties EURO III chassis voor gemeentelijke toepassingen: de top in veelzijdigheidHet chassis van Steyr voor gemeentelijke toepassingen met EURO III systeem adapter onderscheidt zich door een verbeterde constructie en een zeer goede stabiliteit. Het complete chassis is als vaste schroefverbinding zonder bouten vormgegeven en is dankzij de drie verschillende lengtes, 210 millimeter (standaard), 330 millimeter en 450 millimeter, geschikt voor alle gangbare werktuigen. De nieuwe versterkte constructie waarborgt een betere beveiliging van het torsiemoment. De uniforme interface maakt vermindering…


Storing derogatiemelding RVO.nl is voorbij

28-01-2019 - 0 reacties De storing op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) rond het melden van derogatie is opgelost. De storing ontstond door wijzigingen in de software en de beveiliging. Verder was de site enkele uren uit de lucht als gevolg van een stroomstoring op 22 januari.


De wolf is ook in Midden-Brabant al snel geen sprookje meer

03-10-2018 - 0 reacties TILBURG/KAATSHEUVEL - Tien jaar. Langer duurt het wellicht niet voordat de échte wolf de Efteling bereikt heeft. Tot de zeven geitjes in het Sprookjesbos zal die niet doordringen, de hekken om het pretpark zijn als beveiliging adequaat.

TILBURG/KAATSHEUVEL - Tien jaar. Langer duurt het wellicht niet voordat de échte wolf de Efteling bereikt heeft. Tot de zeven geitjes in het Sprookjesbos zal die niet doordringen, de hekken om het pretpark zijn als beveiliging adequaat.


John Deere Onbekend - Motorbeveiliging voor op trekker

03-07-2018 - 3 reacties Wij hadden vroeger altijd een kastje als beveiliging op de trekker was een zwart kastje om te beregenen zaten 3 klokjes op in en er liep van de water pomp naar de trekker ook een slang voor de afslag als die helemaal in was de haspel dan sloeg de trekker af maar onze dealer zecht dat het niet meer leverbaar is dat je bij een elektrische kastje uitkomt weet niet of iemand nog zo een kastje of iets wat er op lijkt weet te liggen of een website Gr marco


Compacte aanbouw schijveneg CombiDisc voor de zaadbedbereiding

31-05-2018 - 0 reacties Voor een combinatie met de mechanische opbouwzaaimachine Cataya en de pneumatische opbouwzaaimachine Centaya levert Amazone nu de compacte aanbouw schijveneg CombiDisc met een werkbreedte van 3 meter. Uitgerust met 24 gekartelde schijven elk met een diameter van 410 mm is de CombiDisc bij uitstek geschikt voor zaadbedbereiding van 3 tot 8 cm werkdiepte. Door de kleine diameter van de schijven wordt een hoog schijventoerental bereikt, wat een zeer goede verkruimeling garandeert. De aanpassing aan de bodemcontouren en beveiliging tegen stenen gebeurt door de beproefde onderhoudsvrije rubberen…


De Joskin Tornado3 aan het stalmeststrooien

05-03-2018 - 0 reacties De Joskin Tornado3 aan het stalmeststrooien De specifieke kenmerken van de  Joskin Tornado3 zijn een bak van 113 cm hoog en 5,50 m lang, d.w.z. het laagste van het TORNADO3 gamma, wat voor een eenvoudige lading zorgt met alle types laders. Met zulk een hoogte werd de hoogte van de achterstrooiwals verminderd tot 2m30, terwijl de spiralen dezelfde diameter hebben (Ø 219 mm buis en Ø 1010 mm spiralen). Het aandrijvingssysteem heeft alle kenmerken van de grootste modellen van het gamma van JOSKIN stalmeststrooiers bewaard, met name: de dubbele beveiliging op de aandrijving…


Brussel zet in op forse korting landbouwsteun

21-02-2018 - 24 reacties De Europese Commissie wil de begroting flink opschroeven om nieuwe taken zoals het immigratiebeleid, uitbreiding van de grensbewaking en extra beveiliging te kunnen betalen. Dat geld wordt dan weggehaald bij het budget voor de landbouw. Dat gaat in de voorstellen met 60 tot 120 miljard euro naar beneden.