Beveiliging

Beveiliging is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Beveiliging en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Beveiliging nieuws

NVWA inspecteur-generaal: veiligheid medewerkers soms ernstig in geding

08-11-2019 - 0 reacties De inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) Rob van Lint vindt het onacceptabel dat ook zijn inspecteurs te maken krijgen met bedreigingen en geweld bij het uitvoeren van hun werk. Hij vraagt geen extra beveiliging, maar wil aandacht vragen voor het probleem. Dat zegt hij bij BNR Zakendoen als reactie op het bericht vandaag waarin opsporingsambtenaren in natuurgebieden vragen om betere beveiliging.


Klant steelt 1,5 jaar lang fust van Plantion

17-09-2019 - 0 reacties Plantion in Ede is in anderhalf jaar tijd bestolen van enkele tonnen aan fust. Eind juni van dit jaar heeft de beveiliging van Plantion een klant op heterdaad betrapt. Deze werd daarop samen met een handlanger door de politie ingerekend. Volgende week moeten beiden voor de rechter verschijnen.


Steeds meer veehouders installeren bewakingscamera’s

24-05-2019 - 0 reacties Familie Rooijakkers installeerden camera's op hun vermeerderingsbedrijf voor beveiliging en bewijsmateriaal.


Dierproefcentrum Den Bosch doet er alles aan om pottenkijkers buiten te houden

11-04-2019 - 0 reacties Dierproefcentrum Charles River staat in het oog van een storm, door nieuws over de toename van medische experimenten op katten en honden. Maar wat zich achter de goed beveiligde deuren van het Bossche bedrijf afspeelt, blijft in nevelen gehuld.

DEN BOSCH - Dierproefcentrum Charles River staat in het oog van een storm, door nieuws over de toename van medische experimenten op katten en honden. Maar wat zich achter de goed beveiligde deuren van het Bossche bedrijf afspeelt, blijft in nevelen gehuld.


Beveiliging kantoorgebouwen FloraHolland

04-04-2019 - 0 reacties FloraHolland voert deze maand beveiliging in voor haar kantoorgebouwen. Te beginnen met het Fleurcenter in Naaldwijk. Vanaf 8 april aanstaande is voor de kantoren een bezoekerspas nodig. De vergaderruimtes en het restaurant op de 6e en 7e etage blijven vrij toegankelijk.


'Waterwerken zijn nog steeds te hacken'

28-03-2019 - 0 reacties Het is nog altijd mogelijk om tunnels, bruggen, sluizen en waterkeringen te hacken. De beveiliging van Nederlandse waterwerken loopt achter op schema, stelt de Algemene Rekenkamer.


Oranje Steyr gemeentetrekkers in de sneeuw deel van het DNA van Steyr trekkers

02-02-2019 - 0 reacties EURO III chassis voor gemeentelijke toepassingen: de top in veelzijdigheidHet chassis van Steyr voor gemeentelijke toepassingen met EURO III systeem adapter onderscheidt zich door een verbeterde constructie en een zeer goede stabiliteit. Het complete chassis is als vaste schroefverbinding zonder bouten vormgegeven en is dankzij de drie verschillende lengtes, 210 millimeter (standaard), 330 millimeter en 450 millimeter, geschikt voor alle gangbare werktuigen. De nieuwe versterkte constructie waarborgt een betere beveiliging van het torsiemoment. De uniforme interface maakt vermindering…


Storing derogatiemelding RVO.nl is voorbij

28-01-2019 - 0 reacties De storing op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) rond het melden van derogatie is opgelost. De storing ontstond door wijzigingen in de software en de beveiliging. Verder was de site enkele uren uit de lucht als gevolg van een stroomstoring op 22 januari.


De wolf is ook in Midden-Brabant al snel geen sprookje meer

03-10-2018 - 0 reacties TILBURG/KAATSHEUVEL - Tien jaar. Langer duurt het wellicht niet voordat de échte wolf de Efteling bereikt heeft. Tot de zeven geitjes in het Sprookjesbos zal die niet doordringen, de hekken om het pretpark zijn als beveiliging adequaat.

TILBURG/KAATSHEUVEL - Tien jaar. Langer duurt het wellicht niet voordat de échte wolf de Efteling bereikt heeft. Tot de zeven geitjes in het Sprookjesbos zal die niet doordringen, de hekken om het pretpark zijn als beveiliging adequaat.


John Deere Onbekend - Motorbeveiliging voor op trekker

03-07-2018 - 3 reacties Wij hadden vroeger altijd een kastje als beveiliging op de trekker was een zwart kastje om te beregenen zaten 3 klokjes op in en er liep van de water pomp naar de trekker ook een slang voor de afslag als die helemaal in was de haspel dan sloeg de trekker af maar onze dealer zecht dat het niet meer leverbaar is dat je bij een elektrische kastje uitkomt weet niet of iemand nog zo een kastje of iets wat er op lijkt weet te liggen of een website Gr marco


Compacte aanbouw schijveneg CombiDisc voor de zaadbedbereiding

31-05-2018 - 0 reacties Voor een combinatie met de mechanische opbouwzaaimachine Cataya en de pneumatische opbouwzaaimachine Centaya levert Amazone nu de compacte aanbouw schijveneg CombiDisc met een werkbreedte van 3 meter. Uitgerust met 24 gekartelde schijven elk met een diameter van 410 mm is de CombiDisc bij uitstek geschikt voor zaadbedbereiding van 3 tot 8 cm werkdiepte. Door de kleine diameter van de schijven wordt een hoog schijventoerental bereikt, wat een zeer goede verkruimeling garandeert. De aanpassing aan de bodemcontouren en beveiliging tegen stenen gebeurt door de beproefde onderhoudsvrije rubberen…


De Joskin Tornado3 aan het stalmeststrooien

05-03-2018 - 0 reacties De Joskin Tornado3 aan het stalmeststrooien De specifieke kenmerken van de  Joskin Tornado3 zijn een bak van 113 cm hoog en 5,50 m lang, d.w.z. het laagste van het TORNADO3 gamma, wat voor een eenvoudige lading zorgt met alle types laders. Met zulk een hoogte werd de hoogte van de achterstrooiwals verminderd tot 2m30, terwijl de spiralen dezelfde diameter hebben (Ø 219 mm buis en Ø 1010 mm spiralen). Het aandrijvingssysteem heeft alle kenmerken van de grootste modellen van het gamma van JOSKIN stalmeststrooiers bewaard, met name: de dubbele beveiliging op de aandrijving…


Brussel zet in op forse korting landbouwsteun

21-02-2018 - 24 reacties De Europese Commissie wil de begroting flink opschroeven om nieuwe taken zoals het immigratiebeleid, uitbreiding van de grensbewaking en extra beveiliging te kunnen betalen. Dat geld wordt dan weggehaald bij het budget voor de landbouw. Dat gaat in de voorstellen met 60 tot 120 miljard euro naar beneden.


'Computers of vogels, alles moet tegenwoordig beveiligd worden'

17-12-2017 - 0 reacties Vandaag was de laatste dag van de vogelshow in Nijverdal. Er waren daar zo'n 2500 vogels te zien. Beveiliging was er een groot thema, want de veelkleurige vinken, parkieten en kanaries zijn gewild onder criminelen. Volgens de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers zijn de vogels roofgoed omdat criminelen ze in het buitenland makkelijk kunnen verkopen.

Bij de vogelshow balen eigenaren van de noodzaak tot beveiliging. "Het is een hobby en als andere mensen aan jouw hobby komen, dan vind ik dat heel erg", zegt Martien Strijdveen. Bij hem werden al eens vogels ontvreemd. Een andere liefhebber zegt: "Of je nou op computergebied bezig bent of met vogels, het maakt niet uit waarmee. Alles moet tegenwoordig beveiligd worden."
Toch ging het in Nijverdal vooral over de vogels zelf, bijvoorbeeld over zoiets als 'flankbestreping' en 'het kweken van kleuren'. Kijk zelf:


Man aangehouden na dreiging Rotterdam Airport

17-11-2016 - 0 reacties De politie heeft donderdagavond een verwarde man van 45 jaar aangehouden die mogelijk verantwoordelijk is voor de melding die eerder op de dag leidde tot extra beveiliging op Rotterdam The Hague Airport. Het is volgens de Koninklijke Marechaussee een ongewenste vreemdeling met een openstaande straf.


Grote vraag naar beveiliging boerenerf

13-06-2015 - 21 reacties Onder boeren en tuinders is veel belangstelling voor een inventarisatie van de beveiliging tegen diefstal en inbraken op hun bedrijven. In amper twee weken tijd hebben zich ruim duizend boeren gemeld voor een scan om de risico’s op hun bedrijf in beeld te brengen.


Mestschuif vorstbeveiliging??

08-12-2014 - 18 reacties Wil hier een mestschuif plaatsen, nu biedt men mij ook een vorstbeveiliging aan.
Dit houdt in dat de schuif als de temperatuur onder -5 graden zakt elke paar minuten ( instelbaar) een meter schuift, dit wordt sneller naarmate de temperatuur zakt.

Nu mijn vraag, wat doen jullie met de schuif met vorst?
Het zijn natuurlijk bepaalde hoeken in de stal waar je in de problemen komt neem ik aan.


Beveiliging neemt toe op boerenerven

31-01-2014 - 21 reacties Steeds meer boeren beveiligen hun erf tegen diefstal van machines en gereedschap. Dit zegt NMV-voorzitter Dirk-Jan Schoonman.

Volgens de NMV-voorzitter komen er steeds meer agrariërs die bijvoorbeeld een camera of een toegangshek plaatsen. Ook zijn er boeren die een camera plaatsen met een bord erbij om dieven af te schrikken. Een goede waakzame hond is bijna noodzakelijk.


Overrijdbeveiliging trekker

08-01-2013 - 1 reacties De overrijdbeveiliging van Peecon te Etten Leur (N-Br.) kan bijdragen aan een betere zichtbaarheid. Door de markeringen laag en breed voorop de trekker, heeft de tegenligger sneller in de gaten wat hem tegemoet komt. Mocht het tot een aanrijding komen dan absorbeert de balk de eerste botsenergie en wordt overrijden van een auto voorkomen.


Israëlische superzonneboiler helpt de cv

11-10-2012 - 1 reacties Heeft niets met melk te maken, maar toch interessant:

Bron: Trouw - Ik gebruik heel af en toe de kreet super-dit of -dat. Niet te vaak, dit is denk ik pas de derde keer, en volgens mij is het ook nu echt terecht. Het Israëlische bedrijf Tigi Solar heeft een zonnecollector ontwikkeld die de cv deels kan vervangen. .

Vorig jaar heb ik even gekeken of ik naast mijn zonnepanelen ook een zonneboiler op m'n dak moest zetten. Mijn warmwatergebruik blijkt echter veel te laag om een investering van pakweg 2000 euro verantwoord te laten zijn. Ik zou er zes tientjes aan gas per jaar mee besparen.
Toch kan ik, dankzij een goudgelokte collega/tipgeefster, nu nauwelijks wachten totdat de zonneboiler van Tigi Solar volgend voorjaar te koop zal zijn. Want Tigi gaat niet zozeer mijn douchewater verwarmen alswel mijn cv-water. En dat kan volgens het bedrijf tot echt grote besparingen op de gasrekening leiden. Ook in West-Europa en Nederland, waar in de winter de zon laag staat en bepaald niet altijd door de wolken heen dringt.

Tigi heeft een zonnecollector ontwikkeld die de zonnestraling zo goed opvangt dat er zelf een kookbeveiliging in moet om te voorkomen dat de zaak door oververhitting explodeert. Het water wordt in ieder geval zo heet, dat het de gasbrander in een cv-ketel deels kan vervangen.
Het geheim van de collector is een combinatie van slim vangen van zonnestralen in een soort honingraat, waardoor de weerkaatsing van het licht minimaal wordt, en een goede doorzichtige isolatie zodat de warmte niet weer verloren gaat aan de buitenlucht. In de honingraatkamertjes zit stilstaande lucht die warmteuitwisseling sterk beperkt.

Het bedrijf heeft zijn collectoren getest in onder meer Duitsland en Boston in de VS. Daar hebben de collectoren zich bewezen. De productie van de collectoren komt eind dit jaar op gang.