Best

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Best. Best is een van de 16211 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Best nieuws

Ruim 2,94 miljoen kijkers voor eerste Boer Zoekt Vrouw-special

18-05-2020 - 0 reacties Iets meer dan 2,94 miljoen mensen hebben zondagavond naar de eerste Boer Zoekt Vrouw-special gekeken. Het is daarmee het best bekeken programma van de dag, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.


Bijna 3,8 miljoen kijkers voor Boer Zoekt Vrouw-reünie

11-05-2020 - 0 reacties Bijna 3,8 miljoen kijkers hebben zondagavond op NPO 1 de laatste aflevering van Boer Zoekt Vrouw gezien. Daarmee was het de best bekeken aflevering van het elfde seizoen van de boerendatingshow. Kijkers zagen dat boer Bastiaan en Milou én boer Jan en Nienke verliefd zijn geworden op elkaar.


Brabantse boer krijgt weer ‘rust in de kop’ door nieuwe coalitie

09-05-2020 - 2 reacties DEN BOSCH/DEURNE - Brabantse veehouders krijgen waar ze al zo lang naar smachten: uitstel. De deadline, nu 1 januari 2024, had nog best wat verder in de toekomst mogen liggen, maar voor nu omarmen agrariërs de vijftien maanden extra die ze hebben gekregen om aan de strengere provinciale milieu-eisen te voldoen.


Efteling-directeur is blij dat het park weer open kan: 'Maar dit wordt het slechtste jaar ooit'

08-05-2020 - 0 reacties Efteling-directeur Fons Jurgens vindt het heel fijn dat het park 20 mei weer kan openen, maar heeft er ook een gemengd gevoel bij. “We zitten nog midden in de coronacrisis en er is nog geen vaccin. Dus ik vind blijdschap ook weer niet echt op zijn plaats”, zegt hij. Hij verwacht dat dit jaar voor het park wat omzet betreft het slechtste jaar ooit zal worden.
De tegenvallende inkomsten hebben volgens hem ook gevolgen voor 2021 en 2022. "Geld dat wij verdienen, investeren we in het park. Als je bijna niets verdient, kun je ook bijna niet investeren”, zegt Jurgens.

Hij durft nog niet te zeggen of er de komende jaren dus geen uitbreiding zal komen. “Dat is afhankelijk van hoe de komende tijd zal zijn. We hebben een visie waarbij we ons focussen op kwaliteit en duurzaamheid en het is jammer dat je die plannen richting 2025 niet zo snel kunt uitvoeren als je zou willen.”

Ook voor de nieuwe achtbaan Max & Moritz heeft de sluiting gevolgen gehad. “De planning is natuurlijk in de war gegooid. Hij zal snel openen, maar we weten nog niet wanneer. 20 mei in ieder geval nog niet”, verzekert directeur Jurgens aan Omroep Brabant.

In nauw overleg met de Brabantse veiligheidsregio's heeft het attractiepark besloten dat de poorten binnenkort weer open kunnen. Wel met de nodige aanpassingen. Zo komen er dranghekken en markeringen op de grond voor eenrichtingsverkeer en mag er alleen met pin betaald worden.

“De capaciteit is met een derde verminderd, dus er kunnen enkele duizenden bezoekers naar binnen”, vertelt Jurgens. Tot de opening worden iedere dag verschillende maatregelen getest en waar nodig aangepast.

Het lijkt erop dat er niet gecontroleerd gaat worden of je met een huishouden of vrienden naar het park gaat. “Als je anderhalve meter afstand houdt, mag je best met een vriend of vriendin naar de Efteling”, zegt Jurgens.

“Het was een bizarre periode”, vertelt Jurgens. “Ik en mijn drieduizend collega’s hebben heel zware weken achter de rug. Maar ik ben zo trots op ze. Ze hebben zich er goed doorheen geslagen, de draad snel opgepakt en veel onderhoud gedaan. Dus dat is weer een mooi gevoel.”

De sluiting van het attractiepark viel de Efteling-directeur een paar weken geleden zwaar. “In 2010 hadden we met elkaar besloten om nooit dicht te gaan. Als je dan als directeur toch het park moet sluiten, is dat erg vervelend”, zegt hij.

Het was voor de Jurgens de afgelopen weken ook vreemd om door een lege Efteling te lopen. “Ik dacht steeds: wat zonde dat je het park niet kunt laten zien aan de gasten. Want daar doe je het allemaal voor.” Hij kijkt dan ook uit naar 20 mei. “Ik word zo blij als ik collega's en gasten weer kan zien.”

LEES OOK: De Efteling vanaf 20 mei weer open, kaartjes vooraf online kopen


Zonnige Bevrijdingsdag, maar het wordt nog mooier: 'Het kan de komende dagen 25 graden worden'

05-05-2020 - 0 reacties Het coronavirus voorkomt dat we deze 75e Bevrijdingsdag met zijn allen kunnen vieren, zoals de afgelopen jaren. Maar de zon doet zijn best om er toch iets moois van te maken. En de komende dagen wordt het almaar beter. Er komen zomerse temperaturen aan.


Ruim 3,5 miljoen kijkers voor citytrips Boer zoekt Vrouw

04-05-2020 - 0 reacties HILVERSUM (ANP) - Boer zoekt Vrouw blijft het populairste programma van de zondag. Net als voorgaande weken was het programma zondag het best bekeken programma van de dag. Ruim 3,5 miljoen mensen zagen op NPO 1 hoe de boeren op citytrip gingen met hun potentiële liefdes, meldt Stichting KijkOnderzoek.


Schotse hooglanders doodgebeten door wolven in Brabant

27-04-2020 - 0 reacties In Someren in Noord-Brabant zijn de afgelopen dagen vier Schotse hooglanders doodgebeten. Volgens eigenaar Jos Leenders waren de runderen nog geen jaar oud. "Ze zijn niet groter dan een schaap. Het is op drie verschillende momenten gebeurd. Ik wist niet dat de wolf hier in het zuiden al zo actief was. Daar was ik niet op berekend."
Leenders heeft in totaal 150 Schotse hooglanders, verdeeld over verschillende stukken land.
Volgens Saskia Duives van de vakgroep schapenhouderij LTO Nederland is dit is zeker niet het eerste incident. "Eerst waren het schapen, best een heleboel. Nu zijn het koeien. Ik ben er wel klaar mee, er moet iets gebeuren." Ze pleit daarom voor een wolvencommissie in de provincie Noord-Brabant.
In Gelderland is al zo'n commissie. Daarmee kunnen boeren in een wolvengebied geld krijgen om hun vee te beschermen tegen wolven. "Ze kunnen extra hoge hekken kopen en daar stroom op zetten. Dat zijn flinke investeringen." Ze vindt dat boeren hun dieren moeten kunnen beschermen.
Het Faunafonds controleert of de hooglanders in Someren zijn gedood door wolven. "Degene die deze karkassen heeft gezien van het Faunafonds is er zeker van dat dit wolven zijn geweest", zegt Duives.
'Hele jonge dieren'
Ze heeft een paar maanden geleden al voorgesteld aan de provincie om een wolvencommissie in te stellen. "Formeel hebben we nooit antwoord gekregen op ons verzoek. Maar nu is er volgens ons genoeg reden om met zo'n commissie aan de slag te gaan. Iedereen vindt die wolven geweldig, maar dit is wat er ook kan gebeuren."
Leenders, van wie de gedode hooglanders waren, vindt een wolvencommissie een goed idee en niet alleen voor de financiële bijstand die er dan komt. "Het is fijn als we hierover met elkaar kunnen overleggen. Wilde zwijnen zijn hier ook een probleem."


Horecaondernemers in Midden-Drenthe maken zich grote zorgen

27-04-2020 - 0 reacties BEILEN.WESTERBORK - De horeca is zwaar getroffen door de coronamaatregelen en ook horecaondernemers in de gemeente Midden-Drenthe doen hun best om deze periode het hoofd boven water te houden. Terwijl het prachtig terrasweer is, moeten de deuren van hun bedrijven echter gesloten blijven.


De boerenopstand had de best denkbare woordvoerders

27-04-2020 - 0 reacties De ene week blikt Dennis van Bergen met een international terug op diens eerste en tevens enige duel voor het Nederlands elftal. De andere week bespreekt Sjoerd Mossou voetbalbeelden die in coronatijd de sportuitzendingen vullen. Met vandaag: Sjoerd over


Erik (BZV) baalt: ‘Ik had de boel wel achter willen laten voor Annemiek’

20-04-2020 - 48 reacties Erik baalt als een stekker. Hij is tijdens Boer Zoekt Vrouw stapelverliefd geworden op de Drentse boerin Annemiek, en zij op hem, maar tot een liefdesrelatie kwam het niet. Als hij de logeerweek op haar boerderij over mocht doen, dan zou hij die kans met twee handen aanpakken. Sterker nog, voor de liefde wil hij best de oversteek naar een andere provincie maken.


Erik baalt en had het compleet anders willen aanpakken met boerin Annemiek

20-04-2020 - 0 reacties Erik baalt als een stekker. Hij is tijdens Boer Zoekt Vrouw stapelverliefd geworden op de Drentse boerin Annemiek, en zij op hem, maar tot een liefdesrelatie kwam het niet. Als hij de logeerweek op haar boerderij over mocht doen, dan pakt hij die kans met twee handen aan. Sterker nog, voor de liefde wil hij best de oversteek naar een andere provincie maken.


Vloggende veehouders in Brabant: best lastig, die boerenmarketing

16-04-2020 - 0 reacties BERLICUM/NULAND - Als boer heb je jarenlang elke dag op tijd je koeien gemolken. Maar daarmee red je het tegenwoordig niet. En dus begin je ook een bed & breakfast. En moet je voor je toko opeens reclame gaan maken op Instagram. De plattelandsinfluencer is geboren.


Vloggende veehouders: best lastig, die boerenmarketing

16-04-2020 - 0 reacties BERLICUM/NULAND - Als boer heb je jarenlang elke dag op tijd je koeien gemolken. Maar daarmee red je het tegenwoordig niet. En dus begin je ook een bed & breakfast. En moet je voor je toko opeens reclame gaan maken op Instagram. De plattelandsinfluencer is geboren.


Ruim 3,5 miljoen mensen zien BzV-Geert Jan in konijnenpak

23-03-2020 - 0 reacties Meer dan 3,5 miljoen mensen kregen gisteravond in Boer zoekt Vrouw paardenfokker Geert Jan in een konijnenpak voorgeschoteld op de buis. Het populaire datingprogramma staat daarmee op de eerste plek in de top 25 best bekeken programma's, zo blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.


Chinese teler wil prijzen laag houden ondanks coronavirusproblemen

11-03-2020 - 0 reacties De Chinese teler Hortipolaris legt het bijltje er ondanks de coronavirusproblematiek niet bij neer. Sterker nog, het bedrijf doet zijn uiterste best de prijzen ondanks logistieke problemen (drie keer hogere transportprijzen) en een dalend aanbod laag te houden. Beloofd is beloofd, zo klinkt het.
Lees hier…


Eten wij nou juist meer of minder vlees?

10-03-2020 - 0 reacties Er liggen steeds meer en betere vleesvervangers in de supermarkt en er is ook steeds meer aandacht voor het eten van minder vlees. Maar is het dan ook zo dat we daadwerkelijk ons best doen om minder vlees te eten?


Les Miserables op de boerderij; het kostte De Stuiter best moeite bijzondere plek te vinden

03-03-2020 - 0 reacties UITWIJK - Toneelvereniging De Stuiter gaat in juni Les Miserables spelen op een boerderij.


Elf prangende vragen over vegan voeding

29-02-2020 - 0 reacties Stel: je wil best (vaker) veganistisch eten, maar je zit vol vragen over een strikt plantaardig eetpatroon. Twee voedingsdeskundigen hebben de antwoorden.


Boer zoekt vrouw: tekort aan jonge vrouwen in regio

27-02-2020 - 0 reacties OSS/UDEN/VEGHEL - Op zoek naar een man tussen de 25 en 30 jaar? Dan zit je in de regio Oss, Uden, Veghel goed. Bijna overal is het aantal alleenstaande mannen fors hoger dan het aantal vrouwen. Vooral mannen tussen de 25 en 30 jaar uit Meierijstad zullen flink hun best moeten doen om een vrouw uit zijn gemeente aan de haak te slaan.


Eerste aflevering Boer zoekt vrouw trekt 2,9 miljoen kijkers

24-02-2020 - 0 reacties HILVERSUM (ANP) - De eerste reguliere aflevering van het nieuwe seizoen van Boer zoekt vrouw heeft zondagavond bijna 2,9 miljoen kijkers getrokken. De populaire KRO-NCRV-show was daarmee verreweg het best bekeken programma van de dag. Arjen Lubach brak opnieuw zijn eigen kijkcijferrecord. Voor het eerst keken er meer dan anderhalf miljoen mensen naar Zondag met Lubach.