Beren

Al het Beren nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Beren nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Beren nieuws

Trump schrapt jachtverbod op jonge beren en wolven

10-06-2020 - 0 reacties De Amerikaanse regering heeft het verbod op de jacht op jonge beren en wolven in de staat Alaska geschrapt. Daarmee maakt president Donald Trump een maatregel van zijn voorganger Barack Obama deels ongedaan.


Berenjacht, voor de broodnodige ontspanning in tijden van corona, grijpt om zich heen

26-03-2020 - 0 reacties OISTERWIJK - Het heeft alles in zich om in deze bange tijden een rage te worden: de Berenjacht. Kinderen trekken door de wijk - op anderhalve meter afstand van elkaar! - om zoveel mogelijk beren achter ramen te spotten.


Actie tegen wasberen schieten in Gelderland

02-12-2019 - 0 reacties Gelderland moet wasberen in het wild niet laten afschieten. Er zijn mogelijkheden om de dieren te vangen, te steriliseren en daarna te verhuizen naar een dierentuin. In Limburg zijn sinds begin oktober al dertien beren gevangen en overgebracht naar de stichting AAP, die zorgt voor de herplaatsing.


Voer invloed op vleeskwaliteit van beren met immunocastratie

01-09-2019 - 0 reacties Varkensvoer heeft een effect op de vleeskwaliteit van beren die zijn behandeld met immunocastratie. Het blijkt uit onderzoek van het ILVO dat een laag energetisch varkensvoer de smakelijkheid van het vlees van deze beren vermindert.


Duits project gestart om 100.000 beren met antiberengeurvaccin te verkopen

04-08-2019 - 0 reacties Duitse varkenshouderijorganisaties in Noord-Rijnland-Westfalen, Nedersaksen, Sleeswijk-Holstein en Mecklenburg-Vorpommern zijn op zoek naar varkenshouders die willen deelnemen aan het project.’100.000 Improvac Beren’.


De sterke beren uit Lauingen

21-01-2019 - 2 reacties De sterke beren uit Lauingen staan “Ready for action”. Deutz-Fahr serie 9 in 9 hoofdlijnen: Drie modellen van 295 pk - 336 pk Nieuwe MaxiVision II cabine – buitengewoon comfortabel in het werk werklichtpakket met led-lampen van 47.000 lumen Paraat voor precisielandbouw – werkt met een nauwkeurigheid van 2 cm Deutz TTCD 7.8 L – meer vermogen, minder verbruik TTV-transmissie – efficiënt van 0,2 -tot 60 km/u 12.000 kg hefvermogen; 210 l/min. pompopbrengst; drie snelheden voor de aftakas Design: "Golden…


Varkenshouderij ziet ook voordelen bij gebruik van gesekst sperma

15-01-2019 - 0 reacties Het seksen van sperma is bij varkens een stuk lastiger dan bij runderen. Het is inmiddels mogelijk, maar het gebeurt nog heel beperkt en niet in Europa. Vanuit de varkenshouderij is er om diverse redenen interesse in de techniek. Zo zou het als alternatief voor castratie handig zijn wanneer er geen beren worden geboren. Ook voor de topfokkerij biedt het voordelen. Als de populatie van één geslacht verdubbelt, ontstaan er meer mogelijkheden voor selectie en is sneller genetische vooruitgang te boeken. Bovendien zijn er geen economisch nadelige ‘bijproducten’ meer.


Stelling: Nederland moet ‘berencastratiebeleid’ gaan herzien

04-01-2019 - 0 reacties Nederland heeft al geruime tijd ervaring in het verdoven of intact laten van beren; wat denkt u dat de beste methode is om met beren om te gaan? Moeten wij ons ‘berencastratiebeleid’ gaan herzien?


Westfleisch gaat vleesvarkenshouder minder uitbetalen voor beren

31-12-2018 - 0 reacties De Duitse slachterij Westfleisch gaat vanaf half januari vleesvarkenshouders extra korten bij de levering van beren. Westfleisch maakt de waardering van beren en borgen aan elkaar gelijk en haalt daarmee een economische prikkel weg bij vleesvarkens om beren af te leveren. Gerekend met de huidige opbrengstprijs resulteert de nieuwe uitbetaling in een korting van 1,15 euro per varken. De slachterij stelt vast dat de afzetmarkt voor berenvlees beperkt is. Voor de contractleveranciers van de slachterij blijft het afleveren van beren wel een optie. Dit najaar kondigde het Duitse slachterijconcern Tönnies vergelijkbare maatregelen aan.


Westfleisch gaat beren mesten ontmoedigen

28-12-2018 - 0 reacties De Duitse slachterij Westfleisch gaat vanaf half januari korten op berenvlees. Met een wijziging in de uitbetalingstabel wil de coöperatieve slachterij varkenshouders ontmoedigen om beren af te leveren.


Veel beren op de weg voor boeren in 2019, zegt Rabobank

16-11-2018 - 0 reacties Analisten Stefan Vogel en Justin Sherrard van Rabobank voorzien een moeilijk 2019 voor boeren. Dierziekten, extreem weer, de handelsoorlog tussen China en de VS en andere, deels daarmee gepaard gaande geopolitieke onderzekerheden bedreigen zowel de Nederlandse veeboer als zijn collega akkerbouwer. Zij gaan sowieso al een moeilijke tijd tegemoet omdat hij moet verduurzamen, maar daarvoor het geld in de markt niet gemakkelijk kan terugverdienen. Over dat probleem dacht afgelopen woensdag ABN AMRO na.


Voeraanpak stimuleren met ban berenkorting

26-10-2018 - 0 reacties Een praktijkproject bewijst dat aflevervoer met bietenpulp het aantal beren met afwijkende vleesgeur effectief terugdringt. Vanuit de varkensvleesketen bezien is het kosteneffectief, maar niet voor de boer. Berenkorting schrappen bij beren zonder berengeur kan die voeraanpak stimuleren.


‘Berengeurvoer’ praktijkrijp en kosteneffectief

09-10-2018 - 0 reacties De resultaten van het door Vitelia ontwikkeld ‘berengeurvoer’ is praktijkrijp en kosteneffectief. Bovendien laten de beren een bijna 60 procent reductie zien van de geur. Het voer is getest op twee bedrijven, bij in totaal ruim 2.200 dieren.


Franse schapenboeren willen onmiddellijk van net uitgezette beren af

09-10-2018 - 0 reacties Ze zijn net uitgezet in de Pyreneeën, maar het leven van de twee berinnen Claverina en Sorita wordt nu al betwist. Tientallen schapenhoudende boeren in de valleien van de Aspe en de Ossau in de Béarn, hebben de Franse overheid "de oorlog verklaard". De beren moeten dood.


Bij Delta Canada eerste beren gescand

04-10-2018 - 0 reacties Topigs Norsvin verstuurd de komende weken de eerste bij Delta Canada CT gescande beren naar klanten in Noord-Amerika en de rest van de wereld.


Eerste beren CT gescand bij Delta Canada

04-10-2018 - 0 reacties Eind september 2018 werden de eerste beren CT gescand in het onderzoekscentrum van Delta Canada. Deze beren zijn de snelst groeiende uit de eerste groep TN Tempo-beren die gehuisvest zijn in deze nieuwe testfaciliteit van Topigs Norsvin in Canada.


Negatief sentiment laat zuivelmarkt nog niet los

26-09-2018 - 0 reacties De beren blijven aan zet in de zuivelmarkt, wat betekent dat het negatieve sentiment nog niet is verdwenen. Toch is er wel 1 fabricaat dat weet stand te houden. Herma van den Pol licht de ontwikkelingen op de markt toe.


Tönnies kondigt aan meer beren te slachten

29-08-2018 - 0 reacties Tönnies heeft aangekondigd dat het meer beren zal gaan slachten. De slachterij meldt dat er meer vraag is vanuit varkenshouders om intacte beren te leveren. Dit omdat de Duitse wetgeving het per 1 januari 2019 verbiedt om onverdoofd te castreren.


Tönnies gaat meer beren slachten

28-08-2018 - 0 reacties Tönnies heeft aangekondigd dat het meer beren zal gaan slachten. Volgens de Duitse slachterij is er een toenemende vraag van varkenshouders om intacte beren te kunnen leveren.


Bestrijding AVP net zo complex als HIV en malaria

30-07-2018 - 0 reacties De dreiging van de Afrikaanse Varkenspest (AVP) lijkt steeds dichterbij te komen. De Bulgaren gaan nu een hek bouwen tegen beren aan de Roemeense grens. De Polen, daarentegen, zien toch af van de bouw van een 1.100 kilometer lang hek aan hun Oostgrens.