Benzine

Benzine is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Benzine en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Benzine nieuws

‘Prijzen van snelladers gaan niet verder stijgen’

24-01-2020 - 0 reacties


Een alcoholvrij biertje met afwasmiddel en benzine toe

15-10-2019 - 0 reacties


Revolutionair: benzine maken met zonnestralen

08-10-2019 - 0 reacties Een vloeibare, ecologische brandstof die wordt gewonnen met behulp van de zon en die op termijn fossiele brandstoffen kan vervangen? Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar dat is precies wat onderzoekers in Zwitserland hebben ontwikkeld.

Door Erik Kouwenhoven
De Polytechnische universiteit van Zürich ETHZ is erin geslaagd om met een zonnereactor CO2 en water uit te lucht te splitsen in koolmonoxide en waterstof (dat gebruikt kan worden als brandstof), meldt radionieuwszender Deutschlandfunk. Door zonnestralen af te buigen met een spiegel en in één brandpunt samen te laten komen, bereikt de zonnereactor de temperatuur, 1500 graden celcius, die nodig is voor dit proces.


Weiger ‘klimaatbenzine’ in je tank: E5, E10 en E85

29-09-2019 - 0 reacties Vanaf 1 oktober kun je in Nederland E10 benzine tanken. Dat mag duurzamer heten. Volgens de Telegraaf moeten liefhebbers van oude auto's oppassen; de nieuw brandstof kan oudere motoren schaden. Maar er kleven ernstiger zorgen aan. Biobenzine, in de EU vooral gesynthetiseerd uit het landbouwgewas koolzaad, bedreigt de voedselzekerheid en versnelt klimaatverandering.


Milieudefensie: lachgas schadelijk voor milieu

13-08-2019 - 1 reacties Milieudefensie waarschuwt voor de negatieve gevolgen van lachgas voor het milieu. De organisatie heeft berekend dat één ballon met lachgas gelijkstaat aan 15 kilometer autorijden of het verbranden van een liter benzine of diesel. "Lachgas is om te huilen, voor het klimaat", zegt Bram van Liere van Milieudefensie dinsdag.


VVD: 'Plan om alle benzine en dieselauto's uit Amsterdam te weren onrealistisch'

03-05-2019 - 0 reacties De VVD vindt de plannen van Amsterdams wethouder Verkeer Sharon Dijksma niet realistisch. De gemeente Amsterdam wil vanaf 2030 alle benzine en dieselauto's binnen de ring verbieden. Dijksma presenteerde gisteren het 'actieplan schone lucht. De gemeente wil inzetten op het vervangen van benzine- en dieselmotoren door uitstootvrije alternatieven zoals elektrisch vervoer en aandrijving op waterstof.


MTD Zitmaaier - Wat voor soort benzine moet ik gebruiken

07-04-2019 - 9 reacties Hallo,

Ik sinds kort een tweedehands MTD zitmaaier, MD 1365.
Wat voor soort benzine moet ik gaan gebruiken?


Pijn aan de pomp, feest op valutamarkt

28-09-2018 - 0 reacties De prijs van 1 liter benzine kan in de komende periode zomaar richting de €2 kruipen. Dat is slecht nieuws voor autobezitters, maar het klinkt handelaren in Russische roebels en Noorse kronen als muziek in de oren.


Pijn aan de pomp, feest op de valutamarkt

27-09-2018 - 0 reacties De prijs van 1 liter benzine kan in de komende periode zomaar richting de €2 kruipen. Dat is slecht nieuws voor autobezitters, maar het klinkt handelaren in Russische roebels en Noorse kronen als muziek in de oren.


Op bezoek bij de Holder veegtour

04-09-2018 - 0 reacties Op 4, 5 en 6 september vindt de Holder demotour plaats. Tijdens deze tour wordt de nieuwe Holder X45i geïntroduceerd aan het grote publiek. We hebben hierbij gekozen voor het thema vegen. Vegen wordt voor veel bedrijven een steeds belangrijker thema, zeker in de huidige onkruid bewerkingsthematiek.  Tijdens deze tour kunt u de volgende Holder machines bekijken en berijden: - X45i met X3 veegunit - C250 met SX1200 veegunit - MUVO met SX2 veegunit  De nieuwe compacte Holder X45 is leverbaar met een Benzine of Diesel motor. De SX1200 veegunit kan…


Kom ook naar de Holder Demotour 2018.

14-08-2018 - 0 reacties Op 4, 5 en 6 september vindt de Holder demotour plaats. Tijdens deze tour wordt de nieuwe Holder X45i geïntroduceerd aan het grote publiek. We hebben hierbij gekozen voor het thema vegen. Vegen wordt voor veel bedrijven een steeds belangrijker thema, zeker in de huidige onkruid bewerkingsthematiek.  Tijdens deze tour kunt u de volgende Holder machines bekijken en berijden: - X45i met X3 veegunit - C250 met SX1200 veegunit - MUVO met SX2 veegunit  De nieuwe compacte Holder X45 is leverbaar met een Benzine of Diesel motor. De SX1200 veegunit kan…


Biobrandstof is niet klimaatneutraal, maar of het zó erg is...?

18-06-2018 - 0 reacties Berichten verspreiden zich vaak razendsnel, of ze nu kloppen of niet. Wij proberen de zin van de onzin te scheiden. Vandaag: Om een liter biobrandstof te maken, is een liter benzine nodig.


'Liter biobrandstof maken, kost liter benzine'

12-06-2018 - 50 reacties 'Om een liter biobrandstof te maken, is een liter water en een liter benzine nodig', geeft hoogleraar Philipp Pattberg van de Vrije Universiteit Amsterdam aan.

'Om een liter biobrandstof te maken, is een liter water en een liter benzine nodig', geeft hoogleraar Philipp Pattberg van de Vrije Universiteit Amsterdam aan.

Autorijden op biobrandstof uit voedselgewassen als mais, suikerriet of palmolie, het leek zo mooi. In Europa mag 7 procent olie uit voedselgewassen in benzine en diesel worden bijgemengd, in Nederland 5 procent. Nederland en de Europese Unie (EU) buigen zich er nu over of dat zo moet blijven.

Sinds biodiesel de afgelopen vijftien jaar in de EU flink wordt gestimuleerd en aan populariteit wint, luidt er ook kritiek. Biobrandstof gemaakt van voedselgewassen zou druk leggen op schaarse landbouwgrond, leiden tot monoculturen, afname van biodiversiteit en broeikasgassen veroorzaken.

Pattberg: 'Mijn afdeling onderzoekt alle aspecten, van plant tot tank. En biobrandstof is niet alleen in competitie met voedsel, maar ook met water en land. Om een liter biobrandstof te produceren, is een liter water én een liter benzine nodig.'

Enorm gestimuleerd
In de jaren zeventig was de productie van biobrandstof kleinschalig en lokaal. Maar door overheidsbeleid is het enorm gestimuleerd met subsidies. En dat heeft de vraag kunstmatig omhoog gedrukt, waardoor er een internationale markt is ontstaan. Toen is de discussie op gang gekomen over hoe biobrandstof de voedselzekerheid kan bedreigen.

'Biobrandstof is volgens sommige studies slechter voor het klimaat dan gewone benzine', zegt Pattberg. 'Belangrijk is om te bepalen wat je wilt bereiken met biobrandstof. Wil je minder uitstoot van broeikasgassen? Wil je minder afhankelijk zijn van bepaalde olieproducenten? Of doe je het om de werkgelegenheid te steunen?'

In Brazilië is de technologie van bio-ethanol al vijftig jaar in zwang, omdat het land minder afhankelijk wilde zijn van de internationale oliemarkt. 'Er is competitie tussen de drie doelstellingen klimaat, markt en werkgelegenheid, hoewel het meestal om alle drie gaat', zegt Pattberg.


‘Autorijden op voedsel: schone schijn’

12-06-2018 - 0 reacties Autorijden op biobrandstof uit voedselgewassen als mais, suikerriet of palmolie, het leek zo mooi. In Europa mag 7% olie uit voedselgewassen in benzine en diesel worden bijgemengd, in Nederland 5%. Vandaag boog de EU zich over de vraag of dat zo moet blijven. Franse boeren protesteerden tegen de (te) goedkope palmolie. Leontien Aarnoudse sprak erover met twee milieuwetenschappers. ‘Om een liter biobrandstof te maken, is een liter water én een liter benzine nodig.’


Tanken wordt duurder: gaan we echt 2 euro per liter betalen?

25-05-2018 - 0 reacties De prijs voor een liter benzine steeg afgelopen maand met bijna tien cent en is nu zelfs op het hoogste niveau in drie jaar tijd. ,,Niet ver van het prijsrecord van 1,87 euro uit het jaar 2012", aldus Paul van Selms van UnitedConsumers.


Zitmaaiers John Deere - Zitmaaier krijgt te veel benzine

07-05-2018 - 26 reacties Ik heb een John Deere lt133 zitmaaier. De motor krijgt te veel benzine waardoor hij na een aantal minuten verzuipt en dan afslaat.

Het vlotterbakje hebben we al schoon gemaakt. Of zou dit door de benzine pomp kunnen komen? Ook is er ergens een klein pakkinkje lek. maar niet zo erg dat er plassen of druppels olie of benzine er onder liggen.

Iemand enig idee hoe je de brandstof toe voer kunt afstellen? Of kan dit ook komen door bijvoorbeeld een oudere brandstof filter of andere verouderde onderdelen?

Update (9-5-18) Iedereen bedankt voor de tips. tot nu toe doet hij het weer. vandaag de brandstoffilter vervangen en de bougie. hopelijk genoeg om weer een tijdje voor uit te kunnen.


In 2030 duurzame waterstof op grote schaal beschikbaar

09-03-2018 - 0 reactiesWaterstof kan een duurzame vervanger zijn voor aardgas, benzine en diesel in 2030. Inzetbaar voor de industrie, transportsector en ook voor huizen en gebouwen.


Commentaar: Vaarwel diesel

08-03-2018 - 0 reacties Toyota stopt per direct met de verkoop van dieselauto’s in Europa, zo maakte het bedrijf dinsdag bekend op de internationale autobeurs in Genève. Eind vorig jaar gaf de Japanse autofabrikant al een voorzetje in Nederland: onder meer de modellen Auris en Avensis zijn alleen nog maar als benzine of hybride verkrijgbaar.


Is benzine straks goedkoper dan diesel? In België is het al bijna zover

01-03-2018 - 0 reacties De benzineprijzen en dieselprijzen in België kruipen steeds meer naar elkaar toe: het officiële prijsverschil aan de pomp is amper 9 eurocent. Begin deze week was er zelfs sprake van een unicum: benzine was bij enkele pompen goedkoper dan diesel. Maken we straks in Nederland hetzelfde mee?


Brandstof niet duurder door stijgende olieprijs

16-01-2018 - 0 reacties De olieprijs en de euro zitten beiden in de lift. Dat laatste is een meevaller voor automobilisten, want aan de pomp gebeurt er niet veel met prijzen van benzine en diesel, schrijft Business Insider.