Bakker

Bakker is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Bakker en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Bakker nieuws

Sons Bakker Magnetics kan aan de slag voor grootste windmolenpark ter wereld

14-04-2021 - 0 reacties SON - Bakker Magnetics kan van start met de grote opdracht voor magneetsystemen voor het grootste windmolenpark ter wereld. Het Sonse bedrijf heeft de financiering binnen voor de uitbreiding die het gevolg is van de opdracht van multinational GE Renewable Energy.


'Kaas-hack' opgelost, supermarkten worden weer bevoorraad

12-04-2021 - 0 reacties De lege kaasschappen bij Albert Heijn kunnen de komende dagen weer gevuld worden. Veel soorten kaas konden afgelopen week niet geleverd worden door een hack bij logistiek bedrijf Bakker.
Maar alle IT-systemen werken weer, zegt Bakker-directeur Toon Verhoeven. "Gisteren kregen we groen licht, momenteel zijn we met klanten aan het afstemmen hoe we weer gaan opstarten met leveringen."
Wie hackte en waarom?
De directeur wil niet zeggen of het om zogeheten ransomware ging. Dat is gijzelsoftware waarbij je niet meer bij je systemen kan zolang je de hacker niet betaalt. Of er betaald is om weer aan het werk te kunnen, wil Verhoeven ook niet zeggen. "We hebben aangifte gedaan en het ligt nu bij justitie, daar doen we verder geen uitspraken over. We hebben de afgelopen zes dagen keihard gewerkt om onze informatiesystemen weer in de lucht te krijgen."
Hij vermoedt wel dat de hack verband houdt met het lek in Microsoft Exchange Server, dat vorige maand naar buiten kwam. "We zijn dit nog precies aan het uitzoeken, dus het is speculatie, maar ik denk het wel." Het bedrijf zegt dat de beveiliging in principe op orde was. "Maar we leren graag van deze crisis. Het is een voortdurende ratrace tussen mensen die onze infosystemen bouwen en de criminelen die ze willen omzeilen."
'Geen orders meer'
In de nacht van 4 op 5 april werd het bedrijf gehackt. Daardoor kwam de levering vanuit magazijnen in Zeewolde, Tilburg en Heerenveen stil te liggen. "Wij konden geen orders meer ontvangen van klanten", zegt Verhoeven. "En in onze magazijnen wisten we ook niet meer waar producten stonden. Dat zijn hele grote magazijnen, je gaat niet even een pallet zoeken. Ook konden we onze transporten niet meer plannen. We hebben honderden vrachtwagens, dat ging ook niet met de hand."
Bakker Logistiek levert niet alleen kaas aan Albert Heijn, maar ook een breed assortiment van onder meer snoep en koek aan verschillende ketens.


FrieslandCampina: vertrekpremie voldoet wel aan code goed bestuur

08-03-2021 - 2 reacties AMERSFOORT (ANP) - De vertrekpremie voor de vertrekkend financieel directeur Jaska de Bakker van FrieslandCampina voldoet wel degelijk aan de code van goed bedrijfsbestuur. De in de jaarrekening genoemde uitkering van 1,1 miljoen euro bestaat uit meer dan alleen de vertrekpremie omdat zij haar opvolger nog inwerkt tot 1 oktober, meldt het zuivelconcern. Over de vergoeding ontstond ophef omdat FrieslandCampina vorige week ook bekendmaakte dat er voor de leden-melkveehouders geen winstdeling is.
Het bericht FrieslandCampina: vertrekpremie voldoet wel aan code goed bestuur verscheen eerst op Nieuws.nl.


Jan Bakker neemt transportactiviteiten Jos Verberk over

22-12-2020 - 0 reacties OLDEBROEK - Vanaf 1 januari 2021 maakt Jos Verberk Transport B.V. uit Oploo (NB) deel uit van Jan Bakker Transport B.V. "We zijn blij dat we na een goede en jarenlange samenwerking een overeenkomst hebben kunnen vinden die...Lees meer


Zorgen om natuur en milieu? Zo maakt bakker Tom het verschil

16-12-2020 - 0 reacties Bakker Tom van Otterloo bakt broden met ingrediënten die afkomstig zijn van natuurakkers uit de omgeving. De ambachtelijk bakker werkt het liefst zoveel mogelijk met lokale producten. "Dan maken we geen dure kilometers en hoeven we de centjes niet naar Frankrijk te brengen."


Eerste Brabantse boeren gaan natuurinclusief boeren: natuur en landbouw hand in hand

06-11-2020 - 41 reacties Geen grote weilanden met landbouw, maar kleinere percelen met veel aandacht voor de natuur. Dat is wat natuurinclusief landbouwen inhoudt. Een lastige opgave voor boeren die over willen stappen, want ze moeten er wel hun boterham mee kunnen verdienen. Staatsbosbeheer is een project begonnen om juist die boeren te ondersteunen.
Om genoeg geld te kunnen verdienen met natuurinclusieve landbouw, heeft de boer meer land nodig. Daar komt Staatsbosbeheer om de hoek kijken. “Wij hebben aardig wat grond”, legt Theo bakker van Staatsbosbeheer uit. “Wij kunnen een rol spelen door die grond bij de ondernemer aan te bieden zodat hij kan uitbreiden. Als tegenprestatie kunnen we vragen om duurzamer met de grond om te gaan.” Een win-win situatie: de boer heeft meer land en de biodiversiteit in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer neemt toe.

De eerste twee Brabantse boeren gaan binnenkort van start met het experiment. Emiel Anssems uit Teteringen en Eric Lamers uit Vortum-Mullem kunnen beiden door de hulp van Staatsbosbeheer hun biologische bedrijven uitbreiden. Een droom komt hiermee uit voor Lamers, die hier al tien jaar mee bezig is. “Het is de kroon op mijn werk”, stelt hij trots. “Ik had een visie, en door passie heb ik het zo lang vol kunnen houden.”

Ruim een kwart van zijn grond pacht Lamers van Staatsbosbeheer. Daarmee gaat hij terug naar het boeren van vroeger. “Ecologie houdt niet van heel veel mest en houdt niet van heel veel maaien. Alles gaat hier wat rustiger aan zodat je ook de ecologie de kansen geeft om te ontwikkelen”, legt hij zijn manier van werken uit. De koeien worden straks niet meer naar de melkstal gebracht, maar in het veld. “Ik noem het mobiel melken 2.0.”

In de video zie je hoe de boer en de natuur hand in hand gaan

“Dit is de enige lange termijnoplossing”, concludeert Theo Bakker. “Onze grond wordt zo intensief gebruikt, daar moeten steeds meer hulpmiddelen naartoe om überhaupt nog voedsel te produceren." In deze natuurinclusieve manier van landbouw krijgt de bodem de kans om weer op adem te komen. “Zodat we in de toekomst een betere en duurzamere voedselvoorziening hebben.”
Het stemt hem als natuurliefhebber ook nog eens gelukkig. “Je ziet dat de grens naar het landbouwgebied een stuk zachter wordt. Dat is prachtig voor de mensen die het landschap beleven.”

In heel Nederland zijn nu zo’n elf projecten gestart. Uiteindelijk wil Staatsbosbeheer samen met het ministerie van Landbouw veertig bedrijven ondersteunen. De universiteit van Wageningen monitort de projecten om te kijken of de biodiversiteit inderdaad toeneemt en of het rendabel genoeg is voor de boeren.


Plan windmolens zorgt voor stortvloed aan reacties: Waalwijk stelt besluit uit

05-11-2020 - 0 reacties WAALWIJK - De plannen voor windmolens hebben een stortvloed aan reacties opgeleverd. De gemeente Waalwijk stelt het besluit over de kadernota voor duurzame energie daarom uit. Volgens wethouder Ronald Bakker kost het meer tijd om de 130 reacties goed te kunnen verwerken.


Christel de Laat proeft het eerste Brabantse rookworstenbroodje en dit vindt ze ervan

29-10-2020 - 0 reacties De plannen van Jumbo-familie Van Eerd om de HEMA over te nemen, brachten cabaretier Christel de Laat op het idee om de HEMA-rookworst een Brabants tintje te geven: het rookworstenbroodje. Slager Dennis van de Ven die net als Christel in Schijndel woont, voegde de daad bij het woord. Hij hing vijf rookworstenbroodjes bij haar aan de voordeur. En dat kon ze wel waarderen.
Slager Dennis van de Ven zag vorige week op internet het filmpje van Christel voorbijkomen. "Het inspireerde mij meteen. Ik vond het een supergaaf idee om een rookworstenbroodje voor de HEMA te gaan maken en ik ben meteen aan de slag gegaan."
Het toeval wilde dat de slagerij net in de prijzen was gevallen met zelfgemaakte rookworsten. "Die hebben we in vier stukken gesneden en daaromheen nog wat worstenbrooddeeg van een bakker met wie we samenwerken."
Christel mocht het rookworstenbroodje natuurlijk als eerste proeven:
Van de Ven is zelf ook kritisch. "Het broodje is nog in een testfase. Het is zeker nog niet het beste broodje wat we kunnen maken. Het velletje van de worst is nog wat stevig en het stuk worst weegt nog zo'n 150 gram. Dat is eigenlijk nog iets te zwaar voor een broodje."
Er zijn al nieuwe ideeën. "We gaan kijken of we het worstje zonder het velletje kunnen maken en er misschien nog een strookje gerookt spek of zuurkool met mosterd op kunnen leggen. Misschien hebben we wel een nieuwe winterhit ontwikkeld."
LEES OOK:
Christel de Laat doet oproep aan Jumbo en HEMA: 'Tijd voor een worstenbroodje met rookworst!'
HEMA wordt Brabants, Jumbo-familie Van Eerd dicht bij overname warenhuisketen


Geen kunstmest voor de plant, maar biostimulanten

14-08-2020 - 0 reacties Van Iperen in het Zuid-Hollandse Westmaas noemt zich groeispecialist. „We zijn actief in alle sectoren waar planten groeien, of het nu om appelbomen gaat, tomaten op steenwol of gras in de wei”, legt technisch directeur Dirk Bakker uit.


Meterslange rij voor Utrechtse bakker om tompoezen

27-04-2020 - 0 reacties
UTRECHT - Drukte bij de bakkers in en om de stad Utrecht: daar ontstaan maandagochtend heuse ’tompouce-files’, omdat verschillende Albert Heijn-vestigingen de populaire koningsdaggebakjes niet geleverd hebben gekregen.


Jan Bakker uit Dronten en Vd Put uit Oosterwolde in het gras

25-04-2020 - 0 reacties In actie Claas Jaguar 940 en Fendt 826, 724,Claas,John Deere,Veenhuis en Kaweco


Voedselboxen met lokale producten in trek

23-04-2020 - 0 reacties Kaas van de lokale kaasboer, brood van de bakker om de hoek en worst van de slager in de straat. En dat allemaal in een pakket. De lokale voedselboxen schieten de laatste tijd als paddenstoelen uit de grond.


Minister Schouten: "Koop extra bloemen en ding niet af bij groenteboer"

22-03-2020 - 21 reacties Koop een extra bos bloemen, haal producten bij de lokale bakker of groenteboer en ding niet af. Dat was de boodschap van minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit op zaterdagavond in het programma Op1. Ook benadrukt ze dat er meer dan genoeg voedsel in Nederland is.


De groenteboer draait prima, de bakker mist zijn zakelijke klanten

22-03-2020 - 0 reacties De groentewinkel, de bakker en de slager in de Amsterdamse stadionbuurt zien meer toeloop, terwijl de grote afnemers massaal hebben afgezegd.


42.000 kilo aan soep, bami, en andere verse producten over, 'Weggooien? Nooit.'

20-03-2020 - 0 reacties Sinds de coronavirusuitbraak hebben veel ondernemers in horeca en voedselproductie nog geen moment stilgezeten. Om te voorkomen dat er binnenkort duizenden kilo's voedsel in de de vuilnisbak belanden en horecabedrijven massaal failliet gaan, bedenken restaurants en leveranciers creatieve oplossingen.
Sinds dit weekend hebben zich al 1300 nieuwe restaurants aangemeld bij Thuisbezorgd, waardoor ze toch nog omzet kunnen draaien.Voor de voedselproducenten is het wat lastiger om het eten aan de man te brengen.
Ad van Olphen is directeur van Henri, een bedrijf dat levert aan onder meer NS-stations, Schiphol en scholen. Momenteel heeft hij 42.000 kilo aan soepen, sauzen, stamppotten, bami, visschotels en andere verse producten over. Van Olphen: "Vreselijk. Als ik hier nu rondloop, doet dat echt pijn. Weggooien? Never nooit", zegt hij in het NOS Radio 1 Journaal.
Schappelijk prijsje
Tientallen andere horecaleveranciers hebben hetzelfde probleem. Een aantal heeft snel een nieuwe website in de lucht gebracht: etenover.nl. Leveranciers kunnen op die site aangeven wat ze in voorraad hebben en consumenten kunnen dan soep of ander eten bestellen.
Van Olphen: "Tegen een schappelijk prijsje. Zo hopen we van de voorraad af te komen. En als we met bepaalde producten tegen de einddatum zitten, gaat het voedsel naar de voedselbanken."
'Steun de lokale melkboer'
In Amsterdam hebben een bakker, een melkboer, een boerderij, een worstenmaker en een restaurant de handen ineengeslagen om Support your locals op te richten. Op hun website kun je een doos met verse producten bestellen en zo lokale ondernemers steunen.
Samuel Levie, oprichter van worstenmaker Brandt & Levie, bedacht het platform afgelopen zondag, om het verlies voor de horeca enigszins op te vangen. Levie: "Het loopt storm, we hebben in twee dagen al 1200 pakketten verkocht. Ik had nooit verwacht dat we de omzet die we mislopen enigszins zouden goedmaken."
Bekijk het hier:
In steden als Utrecht, Rotterdam en Haarlem komen mensen met vergelijkbare initiatieven. Iedereen die dit ook wil opzetten, mag bij Support your locals aankloppen. "Wij hebben een pakket met informatie hoe je dit kunt opzetten, dat delen we met wie wil."
Tegoedbon
Lot van Beek zat door de corona-crisis noodgedwongen thuis en wilde als grafisch ontwerper graag haar steentje bijdragen. Dus bedacht ze een tegoedbonnensysteem, voor de horeca en andere mkb'ers, om zo de financiële druk wat uit te smeren.
Van Beek: "Op mijn LinkedIn-oproep kwamen veel positieve reacties, heel veel mensen boden aan om te helpen. Nu zitten we met zo'n zes man allemaal vanuit huis de webapplicatie Tegoedje.nu te bouwen."
Ondernemers kunnen straks via een tegoedbon hun diensten voor in de toekomst verkopen, zodat als de economie weer draait mensen hun bonnen kunnen inleveren. Als het af is, gaan de makers eruit als middleman. De betalingen verlopen via de webapplicatie.
Door de vingers zien
Al die lokale initiatieven zijn goed, maar er moet ook vanuit de overheid een structurele oplossing komen, zegt Jan Willem Grievink, directeur van FoodService Instituut Nederland. Hij oppert drie oplossingen.
Ten eerste moeten de groothandels iedereen kunnen toelaten, ook mensen zonder een pasje. Dat gebeurt inmiddels langzaamaan. Daarnaast moeten fabrikanten de mogelijkheid hebben om voedsel direct aan de consument te verkopen - daar kleven nu te veel voorwaarden aan. Als laatste hoopt hij dat de supermarkten kunnen helpen met het verkopen van het overtollig voedsel.
Grievink: "Mensen zijn nou eenmaal gewend om hun eten te halen in de supermarkt, dus dat is de beste plek om het te verkopen. Ik denk dat de supermarkten het wel willen, maar er nu met hun eigen drukte niet aan toekomen. De overheid kan hierin helpen."


AH zet caissière achter zeil, bakker plaatst dranghekken

17-03-2020 - 0 reacties HOOGLAND - Bij bakker Wim van de Kletersteeg staan voor de ingang dranghekken. Om de anderhalve meter hangt rood-wit lint. De ondernemer uit Hoogland heeft plexiglas voor de ingang van zijn ambachtelijke bakkerij geplaatst en schuift broden daaronder door. Elders in het land nemen filialen van supermarktketens hun eigen maatregelen, met caissières achter tafelzeil en verplicht een winkelwagen pakken.


Vegaslager geslacht vanwege flauw glapje

10-12-2019 - 0 reacties Woke-rechters van Zeurenberg hangen weer eens de verkeerde op
Video

We schrijven 1984. Een bekend sausmerk maakt een lollige reclame, waarin ze Aziaten "aan de patat" (het is friet - red.) willen krijgen. Want wij eten toch ook Chinees? Heel Nederland zegt vervolgens jarenlang "Lekkel, lekkel", ongeveer totdat een telecomboer "Goeiemoggel" introduceert. Spoel door naar 2019. De Vegaslager, een geliefde fopvleesfabrikant die hoge ogen gooit in een culinaire gemeenschap die 'vega-' voor elk ingrediënt van de maaltijd wil kunnen zetten, deelt de oude reclame op sociale media. En daar gingen de hoge ogen... Want "lekkel, lekkel", dat is lacisme, en nu wordt die arme bakker van vega-Burger King-burgers al dagenlang belaagd door zijn eigen achterban. Sommigen zien nou eenmaal in alles een stuk rood vlees, en een heuvel om op te sterven. Wel zin in friet, nu. Lekkel, lekkel.


Bakker na faillissement nu wel eigenaar Van Ginkel trucks

10-10-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

In augustus 2018 berichtte ik al dat Van Ginkel Trucks (het voormalige GINAF Service) in Ederveen en Utrecht over was genomen door Bakker. Na boekenonderzoek is dit echter afgeketst. Schijnbaar stond Van Ginkel er zo slecht voor dat het onlangs failliet is gegaan. Per vandaag, 10 oktober 2019, is Bakker nu dan toch eigenaar geworden van Van Ginkel Trucks. Personeel Het overgrote deel van het personeel van Van Ginkel Trucks wat door het faillissement zonder werk zat, is door Bakker Bedrijfswagens overgenomen. Daarmee heeft dit bedrijf nu zo’n 250 man in dienst. GINAF Van Ginkel Trucks was als GINAF dealer


Toch weer modderen in de mais met Pleizier & Timmer bij Hoge Enk (GD)

10-10-2019 - 0 reacties Na meer dan 60 mm regen in 24 uur, is het toch weer modderen in de mais bij Hoge Enk in de buurt van Elburg. We zien loonbedrijf Pleizier & Timmer met een Claas Jaguar 960/965 aan het worstelen tegen de elementen. De mais gaat naar een melkveebedrijf van Jan Bakker in Flevoland. Het transport wordt gedaan met diverse Claas Axion- en Case-trekkers, waaronder de mooie zwarte Claas Axion 850 Black Edition.


New Holland FR9050 in de mais

01-10-2019 - 0 reacties Loonbedrijf H.Korenberg uit Oosterwolde aan het mais hakselen voor Jan Bakker met een New Holland FR9050, twee maal een Case IH 185 Puma CVX met Dezeure silocruiser, een Case IH Puma 185 CVX en een Case IH 150 CVX met Strautmann Giga Vitesse 2 Duo plus. Verder ook nog een New Holland T7.230 Blue Power met Schuitemaker Siwa 230 van Loonbedrijf Rozeboom uit 't Harde.