Assen

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Assen. Assen is een van de 16554 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Assen nieuws

Jacht op wild zwijn leidt tot debat: 'Laat wolf dat werk opknappen'

16-09-2020 - 0 reacties ASSEN - Jagen door mensen op wilde zwijnen is weerzinwekkend en niet nodig, laat daarom wolven dit werk opknappen.


Opgestapte leden DOC hebben recht op fusiebonus

07-09-2020 - 1 reacties Eind 2017 spande een collectief van 63 melkveehouders een proces aan tegen het in Hoogeveen gevestigde DOC Kaas, omdat zij niet geïnformeerd waren dat zij geen recht hadden op de fusiebonus als zij lid-af zouden zijn. Op 2 september 2020 besliste de rechtbank in Assen overigens anders: DOC dient de bonus alsnog uit te betalen, zo meldt advocaat Dinant te Biesebeek.


Varkens ontsnappen uit gekantelde aanhanger op N33

27-08-2020 - 0 reacties ANDEREN - Op de N33 tussen knooppunt Gieten en Anderen lopen tientallen varkens op de weg. De varkens ontsnapten uit een gekantelde aanhanger van een vrachtwagen. Een onbekend aantal varkens heeft het ongeval niet overleefde me...Lees meer

Op de N33 is een aanhanger van een veetransportwagen gekanteld, waardoor varkens konden ontsnappen en de benen wisten te nemen. Ook stierven er aan aantal varkens door het ongeluk, dat tussen Gieten en Rolde plaatsvond. Daardoor is de hele weg aan beide kanten afgesloten.

De aanhanger van een veewagen met varkens is donderdagochtend gekanteld op de N33 tussen Gieten en Rolde. Hierdoor belandden meerdere varkens op de autoweg.

De N33 tussen Veendam en Assen is deels afgesloten vanwege een gekantelde veewagen met varkens bij Rolde. De weg is daardoor dicht tussen Gieten en Rolde.


Nieuwe polyester Krone koeloplegger voor Herbert Sas Transport en Fruit

17-07-2020 - 0 reacties IJSSELMUIDEN - Recent leverde Wezenberg Trailers uit IJsselmuiden een polyester Krone koeloplegger af aan Herbert Sas Transport en Fruit. De oplegger is een zogenaamde Nordic uitvoering. Steunpoten, palletkist en assen zijn ver...Lees meer


De VAR maakt elke non-discussie over ‘de vrijheid van meningsuiting’ overbodig

08-07-2020 - 1 reacties In deze coronatijden mist columnist Sjoerd Mossou het gezeik en gezanik over de videoscheidsrechter. ,,De VAR is het smeermiddel aan onze stamtafels, de bijzaak om lekker tegenaan te pissen, de stressbal waar je eindeloos in kunt knijpen.‘’

Alle 57 boeren die sinds woensdagochtend vastzaten omdat zij de weg blokkeerden bij een protest in Drenthe, zijn weer vrijgelaten, aldus de politie. Bij het politiebureau in Assen hadden zich een paar honderd boeren verzameld uit protest tegen de aanhoudingen. In aanloop daarvan zijn opnieuw boetes uitgedeeld.

Farmers Defense Force (FDF) en de Veiligheidsregio Groningen treffen elkaar donderdagochtend om half tien voor de rechtbank in Groningen. De boerenactiegroep eist dat het verbod op het gebruik van trekkers en andere voertuigen bij demonstraties van tafel gaat.


Honderden mensen verzamelen zich bij politiebureau Assen waar boeren worden vastgehouden

08-07-2020 - 1 reacties Bij het politiebureau in Assen hebben honderden mensen zich verzameld om de aangehouden boeren te steunen. In Assen worden ongeveer 57 boeren vastgehouden na een blokkade bij afvalverwerker Attero in Wijster.


Nog eens 29 bekeuringen voor Drentse boeren op tractoren

08-07-2020 - 5 reacties ASSEN (ANP) - Behalve 57 aanhoudingen van demonstrerende boeren heeft de Drentse politie woensdagmiddag nog eens 29 bestuurders van tractoren en andere voertuigen bekeurd. Zij kregen een boete van 390 euro wegens overtreding van het demonstratieverbod dat in de noordelijke provincies geldt, op basis van de Wet openbare manifestaties.


Gearresteerde boer vanuit politiecel in Assen: 'De kinderen zitten hier gewoon tussen de volwassenen'

08-07-2020 - 43 reacties De boeren die woensdagochtend in een boerderij bij afvalverwerker Attero in Wijster werden aangehouden, zijn overgebracht naar het politiebureau in Assen. Het gaat naar verluidt om een groep van ongeveer 70 mensen. ,,Er zijn ook kinderen van een jaar of 13 aangehouden", zeggen boeren.


Kapen de grote jongens de schaarse ruimte op het Drentse stroomnet?

06-07-2020 - 0 reacties ASSEN - Slecht nieuws voor mensen met plannen voor zonnepanelen of een eigen windmolen. Het Drentse elektriciteitsnet zit voor de komende vijf jaar vol. Hoe gaan we om met deze schaarste?


Assen voert nieuwe regels voor pachters landbouwgrond in: Dit kost ons 10.000 euro

27-06-2020 - 0 reacties ASSEN - De maatregelen, die Assen pachters oplegt om duurzamer te werken, vallen overwegend in goede aarde. Akkerbouwer Dick Geerts pleit echter wel voor maatwerk.


Man rooft dierenartsenpraktijk in Onstwedde leeg: cel en tbs geëist

17-06-2020 - 0 reacties 'Hondsbrutaal' noemde de officier van justitie de inbraken die een
34-jarige Assenaar vorig najaar pleegde. Ze eiste dinsdag voor de rechtbank
in Assen twee jaar cel en tbs met dwangverpleging voor een reeks van negen
diefstallen en inbraken, waaronder bij een dierenartsenpraktijk in
Onstwedde.


Meerdere gewonden door botsing trein met tractor bij Hooghalen

22-05-2020 - 6 reacties Bij een botsing tussen een trein en een tractor in de buurt van het Drentse Hooghalen zijn meerdere gewonden gevallen. Dat meldt de politie. Het treinverkeer tussen Assen en Groningen is gestremd. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.

Bij Hooghalen is een personentrein tegen een trekker gebotst. De politie zegt tegen RTV Drenthe dat er meerdere gewonden zijn. Zo zou de machinist bekneld zitten.
De bestuurder van de trekker zou met de schrik zijn vrijgekomen. De hulpdiensten zijn uitgerukt. Het treinverkeer tussen Beilen en Assen is de rest van de dag gestremd.

Bij een spoorwegovergang bij het Drentse Hooghalen is een trein op een tractor gebotst. Daarbij raakten volgens de politie waarschijnlijk meerdere mensen gewond, al is dat nog niet zeker.


Boeren en tuinders in Drenthe werken aan oplossingen droogte om voedsel betaalbaar te houden

22-05-2020 - 0 reacties ASSEN - Boeren en tuinders in Drenthe hebben zich de afgelopen maanden voorbereid op weer een droge zomer, door zoveel mogelijk water in de grond vast te houden. Om voedsel in de schappen betaalbaar te houden is het belangrijk dat met water zo ingenieus mogelijk wordt omgegaan, zegt LTO Noord.


Boeren uitkopen om stikstof? Dat leidt maar tot verarming, zegt CDA Drenthe

06-05-2020 - 5 reacties ASSEN - Het kost heel veel geld en leidt tot kaalslag van het platteland. CDA Drenthe keert zich tegen het uitkopen van boeren om de depositie van stikstof te verminderen.


Drenthe krijgt vandaag uitleg over 'stikstofaanval' uit Brabant

01-04-2020 - 1 reacties ASSEN / 'S HERTOGENBOSCH - Waarom jaagt de provincie Noord-Brabant Drenthe en andere provincies tegen zich in het harnas door hier boeren uit te kopen? Het Brabantse provinciebestuur belooft woensdag in een brief tekst en uitleg te geven.


GeenTractorpulling Indoor Assen dit jaar, maar nog wel mooie beelden

21-03-2020 - 0 reacties Tractorpulling Indoor Assen gaat volgend jaar de wedstrijd weer opnieuw organiseren. Het evenement zal dan gehouden worden op 19 & 20 maart 2021. Bekijk hieronder de megamovie van de afgelopen jaren. .


Deze wolf zwerft eenzaam en hongerig door het Noorden. Hij doodde al 95 schapen in Drenthe, Friesland en Groningen

11-03-2020 - 0 reacties ASSEN - De 95 schapen, die in twee maanden in Drenthe, Groningen en Friesland zijn doodgebeten, zijn ten prooi gevallen aan dezelfde wolf.


12 miljoen euro voor het verwijderen van asbestdaken

02-03-2020 - 0 reacties De overheid draagt 12 miljoen euro bij aan een fonds voor het verwijderen van asbestdaken. Dat maakte minister van Milieu en Wonen Stientje van Veldhoven vandaag bekend. Samen met provincies, gemeenten, brancheverenigingen, Milieu Centraal en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ondertekende de minister vandaag de Samenwerkingsverklaring aanpak asbestdaken. De provincie Drenthe en de Drentse gemeenten Assen en Borger-Odoorn doen daar ook aan mee.


Organisaties willen stop op afschieten dieren bij vliegveld

17-02-2020 - 0 reacties ASSEN (ANP) - De dierenrechtenorganisaties Animal Rights en Fauna4Life zijn "ontzet" door de hernieuwde toestemming van de provincie Drenthe voor het afschieten van dieren voor de vliegveiligheid op en bij Groningen Airport Eelde. Ze willen dat die wordt ingetrokken, omdat een goede onderbouwing zou ontbreken en het om "belachelijk veel diersoorten" gaat. Ze hebben een bezwaarschrift ingediend.


LIVE | Eerste openbare zitting over in Ruinerwold geïsoleerd boerderijgezin

21-01-2020 - 0 reacties In de rechtbank in Assen is vandaag de eerste openbare zitting over de zaak Ruinerwold, waar in oktober vorig jaar een gezin geïsoleerd werd aangetroffen. In dit liveblog word je door de RTV Drenthe-verslaggevers op de hoogte gehouden van de zitting.