Assen

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Assen. Assen is een van de 17226 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Assen nieuws

Bedreigde ondernemers claimen ruim 233.000 euro schade van verdachte anti-windmolenactivisten H. uit Meeden en Nieboer uit 2e Exloërmond

18-03-2021 - 0 reacties Vier ondernemers die geconfronteerd zijn met bedreigingen en asbestdumpingen claimen in totaal ruim 233.000 euro schade bij verdachten Jan H. en Jan Nieboer. Dat bleek donderdag in de rechtbank in Assen. Beide mannen zouden deze acties hebben gepleegd in het kader van het verzet tegen grote windmolenparken in Drenthe en Groningen.


Gesloten: Rechtszaak anti-windmolenactivisten gestaakt

16-03-2021 - 0 reacties De rechtbank in Assen behandelt vandaag de rechtszaken tegen Jan H. uit Meeden en Jan Nieboer uit Tweede Exloërmond. De zaak gaat woensdag om 8.30 uur verder.


Drenten tonen hun duurzame woningen via webcam. Kijk hier wie er meedoet aan een online videotour over isolatie, warmtepompen en zonnepanelen

16-03-2021 - 0 reacties ASSEN - Drentse huiseigenaren die isolatie, een warmtepomp, zonnepanelen of kleine energiebesparende maatregelen aan hun woning hebben aangebracht gaan daar van 22 maart tot 10 april over vertellen tijdens een online rondleiding.


Provincie Drenthe investeert 1,2 miljoen om energiecoöperaties door opstartfase te helpen

09-03-2021 - 0 reacties ASSEN - De provincie Drenthe investeert in totaal 1,2 miljoen euro in energiecoöperaties. De financiële boost moet de coöperaties helpen om door de risicovolle opstartfase van duurzame energieprojecten heen te komen.


Herenboeren in Assen krijgen alsnog boete

06-01-2021 - 0 reacties De stichting Herenboeren in Assen krijgt een boete opgelegd voor het overtreden van de stikstofregels begin november.


Case International 1455 XL - Optische verschillen tussen 30 km en 40 km bak

20-12-2020 - 28 reacties Zijn er optische verschillen tussen een 40 km en een 30 km uitvoering bij 14 en of 1255 xl waardoor direct op bv een foto is uit te sluiten of het een 40km betreft


Subsidie voor schapen- en geitenhouders in het Hart van Drenthe om dieren tegen wolf te beschermen

15-12-2020 - 0 reacties ASSEN - De provincie Drenthe verstrekt vanaf 1 januari 2021 subsidie aan schapen- en geitenhouders in het Hart van Drenthe om hun dieren te beschermen tegen aanvallen van de wolf.


Herenboer Henk: 'Het is een eer, ik wilde altijd al boer worden'

16-11-2020 - 0 reacties Na twee jaar voorbereiding is de landbouwcoöperatie Herenboeren van Assen begonnen. 20 hectare grasland bij Rhee wordt omgetoverd in Hof van Rhee, een gezamenlijke boerenhoeve van 240 huishoudens die straks 500 monden moet voeden met groente, fruit, vlees en eieren.


'Hoteldebotel' naar huis na Boerenrock: straf voor dollemansrit

09-11-2020 - 0 reacties "Het was een dramatische periode. Ik was helemaal hoteldebotel en kan me weinig van de rit herinneren." Dat zei een 49-jarige man uit Emmen tegen de rechter in Assen over de dollemansrit die hij in augustus 2018 maakte na een bezoek aan het festival Boerenrock in Drouwenermond.


Tegenstanders Drents windmolenpark vangen opnieuw bot bij rechter

22-10-2020 - 0 reacties De rechter in Assen heeft een groep tegenstanders van een windmolenpark in Drenthe niet-ontvankelijk verklaard in het kort geding dat ze hadden aangespannen. Ze voldeden niet aan de formele eisen om hun zaak verder te behandelen.
De actiegroep Platform Storm vroeg de rechter in het kort geding om de aanleg van het windmolenpark Drentse Monden stil te leggen. Ze hebben een waslijst van bezwaren tegen de windmolens, zoals verstoring van rust, geluidsoverlast en aantasting van de natuur.
In februari 2018 had de Raad van State, de hoogste bestuursrechter van Nederland, geoordeeld dat de bouw mocht doorgaan. Daarmee leek het einde van tien jaar procederen door de tegenstanders bereikt.
Maar ze putten afgelopen zomer hoop uit een uitspraak van de Europese rechter over een aantal windmolens in België. Het Europees Hof van Justitie zei dat er strenge milieu- en gezondheidsnormen op windparken van toepassing zijn. Die strenge regels zijn niet in Nederland toegepast, waarop Platform Storm eiste dat ook de Nederlandse vergunningen in de prullenbak verdwijnen en dat de bouw moet worden stilgelegd.
De rechter in Assen heeft daar geen uitspraak over gedaan, omdat hij de eisers niet-ontvankelijk verklaart. Platform Storm beraadt zich op verdere stappen. "We menen dat die situatie niet kan en mag voortduren en zullen dus niet in deze situatie berusten."


'Pleiten voor omgekeerde bewijslast bij schade zoutwinning is trekken aan dood paard'

21-10-2020 - 0 reacties ASSEN - Een goede schaderegeling bij zoutwinning in Drenthe is noodzakelijk, maar pleiten voor omgekeerde bewijslast is trekken aan een dood paard.


Stikstof niet langer obstakel bij bouw 500 woningen Assen

09-10-2020 - 2 reacties De gemeente Assen heeft groen licht gekregen voor de bouw van 500 woningen in de wijk Kloosterveen, vlak bij hoogveen- en Natura2000-gebied Fochteloërveen. De bouw werd vertraagd door strengere stikstofregels en een beroep van natuurorganisaties.


Jacht op wild zwijn leidt tot debat: 'Laat wolf dat werk opknappen'

16-09-2020 - 0 reacties ASSEN - Jagen door mensen op wilde zwijnen is weerzinwekkend en niet nodig, laat daarom wolven dit werk opknappen.


Opgestapte leden DOC hebben recht op fusiebonus

07-09-2020 - 1 reacties Eind 2017 spande een collectief van 63 melkveehouders een proces aan tegen het in Hoogeveen gevestigde DOC Kaas, omdat zij niet geïnformeerd waren dat zij geen recht hadden op de fusiebonus als zij lid-af zouden zijn. Op 2 september 2020 besliste de rechtbank in Assen overigens anders: DOC dient de bonus alsnog uit te betalen, zo meldt advocaat Dinant te Biesebeek.


Varkens ontsnappen uit gekantelde aanhanger op N33

27-08-2020 - 0 reacties ANDEREN - Op de N33 tussen knooppunt Gieten en Anderen lopen tientallen varkens op de weg. De varkens ontsnapten uit een gekantelde aanhanger van een vrachtwagen. Een onbekend aantal varkens heeft het ongeval niet overleefde me...Lees meer

Op de N33 is een aanhanger van een veetransportwagen gekanteld, waardoor varkens konden ontsnappen en de benen wisten te nemen. Ook stierven er aan aantal varkens door het ongeluk, dat tussen Gieten en Rolde plaatsvond. Daardoor is de hele weg aan beide kanten afgesloten.

De aanhanger van een veewagen met varkens is donderdagochtend gekanteld op de N33 tussen Gieten en Rolde. Hierdoor belandden meerdere varkens op de autoweg.

De N33 tussen Veendam en Assen is deels afgesloten vanwege een gekantelde veewagen met varkens bij Rolde. De weg is daardoor dicht tussen Gieten en Rolde.


Nieuwe polyester Krone koeloplegger voor Herbert Sas Transport en Fruit

17-07-2020 - 0 reacties IJSSELMUIDEN - Recent leverde Wezenberg Trailers uit IJsselmuiden een polyester Krone koeloplegger af aan Herbert Sas Transport en Fruit. De oplegger is een zogenaamde Nordic uitvoering. Steunpoten, palletkist en assen zijn ver...Lees meer


De VAR maakt elke non-discussie over ‘de vrijheid van meningsuiting’ overbodig

08-07-2020 - 1 reacties In deze coronatijden mist columnist Sjoerd Mossou het gezeik en gezanik over de videoscheidsrechter. ,,De VAR is het smeermiddel aan onze stamtafels, de bijzaak om lekker tegenaan te pissen, de stressbal waar je eindeloos in kunt knijpen.‘’

Alle 57 boeren die sinds woensdagochtend vastzaten omdat zij de weg blokkeerden bij een protest in Drenthe, zijn weer vrijgelaten, aldus de politie. Bij het politiebureau in Assen hadden zich een paar honderd boeren verzameld uit protest tegen de aanhoudingen. In aanloop daarvan zijn opnieuw boetes uitgedeeld.

Farmers Defense Force (FDF) en de Veiligheidsregio Groningen treffen elkaar donderdagochtend om half tien voor de rechtbank in Groningen. De boerenactiegroep eist dat het verbod op het gebruik van trekkers en andere voertuigen bij demonstraties van tafel gaat.


Honderden mensen verzamelen zich bij politiebureau Assen waar boeren worden vastgehouden

08-07-2020 - 1 reacties Bij het politiebureau in Assen hebben honderden mensen zich verzameld om de aangehouden boeren te steunen. In Assen worden ongeveer 57 boeren vastgehouden na een blokkade bij afvalverwerker Attero in Wijster.


Nog eens 29 bekeuringen voor Drentse boeren op tractoren

08-07-2020 - 5 reacties ASSEN (ANP) - Behalve 57 aanhoudingen van demonstrerende boeren heeft de Drentse politie woensdagmiddag nog eens 29 bestuurders van tractoren en andere voertuigen bekeurd. Zij kregen een boete van 390 euro wegens overtreding van het demonstratieverbod dat in de noordelijke provincies geldt, op basis van de Wet openbare manifestaties.


Gearresteerde boer vanuit politiecel in Assen: 'De kinderen zitten hier gewoon tussen de volwassenen'

08-07-2020 - 43 reacties De boeren die woensdagochtend in een boerderij bij afvalverwerker Attero in Wijster werden aangehouden, zijn overgebracht naar het politiebureau in Assen. Het gaat naar verluidt om een groep van ongeveer 70 mensen. ,,Er zijn ook kinderen van een jaar of 13 aangehouden", zeggen boeren.