Amsterdam

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Amsterdam. Amsterdam is een van de 15933 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Amsterdam nieuws

Toekomstbeeld Amsterdam: 42 graden en meer overstromingen

18-02-2020 - 0 reacties Amsterdam moet zich opmaken voor nog hetere en drogere zomers, met tegen het einde van deze eeuw een verdubbeling van het aantal zomerse dagen en tien keer zoveel hoosbuien.


Eerste lentedag van het jaar is een feit

16-02-2020 - 0 reacties AMSTERDAM (ANP) - Zondag gaat de boeken in als de eerste officiële lentedag van het jaar. In De Bilt werd om 12.40 uur de 15,0 graden aangetikt, meldt WeerOnline. Van een lentedag is sprake als het kwik oploopt tot 15 graden of meer.


Paardensport worstelt met kritiek: lijden de dieren niet?

27-01-2020 - 0 reacties De paardensport worstelt met de kritiek rond dierenwelzijn, maar op Jumping Amsterdam worden de teugels niet gevierd. ‘Als zij hard roepen, moeten wij dat ook.’


Hoe dierenactivisten de paardensport in diskrediet brengen

26-01-2020 - 0 reacties Dierenactivisten richten hun pijlen steeds vaker op de paardensport. Bij Jumping Amsterdam werden ‘onoorbare praktijken’ met een camera vastgelegd.


Afgezette voorzitter Partij voor de Dieren niet welkom op congres

23-01-2020 - 0 reacties De Partij voor de Dieren houdt zondag de deur gesloten voor de afgezette partijvoorzitter Sebastiaan Wolswinkel. Zondag houdt de partij in Amsterdam het partijcongres dat voor een groot deel juist gaat over het royeren van Wolswinkel.


Inspectie: 5 vleesverwerkers in Amsterdam werken onveilig en niet eerlijk

10-12-2019 - 0 reacties Vijf Amsterdamse vleesverwerkers zijn in overtreding op het gebied van veilig en eerlijk werken. Zo worden er te weinig veiligheidsmaatregelen genomen en worden werknemers onderbetaald.


Organisator van boerenprotest verwacht veel meer activisten dan voorzien

07-12-2019 - 0 reacties Agractie Nederland, de organisator van het boerenprotest in Amsterdam komende vrijdag, verwacht veel meer activisten en tractoren dan eerder werd verwacht.


Stikstofstrijder Vollenbroek krijgt Wichmann Penning voor ‘toegewijde en aanhoudende inzet’

06-12-2019 - 25 reacties AMSTERDAM (ANP) - Johan Vollenbroek, voorzitter van milieuorganisatie MOB, mag op 10 december de Clara Meijer-Wichmann Penning in ontvangst nemen. Dat heeft de organisatie, de Liga voor de Rechten van de Mens, woensdag bekendgemaakt.


Zachte herfst was vooral nat

28-11-2019 - 0 reacties AMSTERDAM (ANP) - De herfst van 2019 gaat de boeken in als zacht en kletsnat. Weeronline noemt het opvallend dat een flinke najaarsstorm uitbleef. De herfst was niet alleen erg nat; de temperatuur kwam ook hoger uit dan normaal in de tijd van het jaar.


BN’ers uit de kleren tegen overbevissing

27-11-2019 - 0 reacties AMSTERDAM (ANP) - Inge de Bruijn, Dave Roelvink, Thekla Reuten en negen andere bekende Nederlanders protesteren met een serie naaktfoto's tegen overbevissing. Ze lieten zich fotograferen met een hele vis voor hun lichaam om aandacht te vragen voor "dit vergeten milieuprobleem", aldus OurFish, de organisatie achter de campagne, die de naam 'Fishlove' heeft gekregen.


Auto met graafmachine rijdt etalage drogist Amsterdam binnen

26-11-2019 - 0 reacties Een auto met een graafmachine op de aanhanger is vanmorgen in Amsterdam door de gevel gereden van een drogist aan de Leidsestraat. Een deel van de pui ligt eruit, melden NH Nieuws en AT5.
In het gebouw, een Rijksmonument, is ook een hotel gevestigd.
Het ongeluk gebeurde rond 07.45 uur. De bestuurder verloor de macht over het stuur en botste tegen de pui. Of hij gewond is geraakt, is niet bekend.


Amsterdam wil eind 2020 oude dieselauto weren

18-11-2019 - 0 reacties AMSTERDAM (ANP) - Binnen de Amsterdamse ringweg A10 mogen vanaf november 2020 geen oude dieselauto's meer rijden. Het stadsbestuur komt met een nieuwe milieuzone voor vervuilende personen- en bestelauto's die voor 2005 van de band zijn gerold. Alle Amsterdammers met zo'n oude dieselauto kunnen aanspraak maken op een subsidie voor de sloop van hun auto.
Het bericht Amsterdam wil eind 2020 oude dieselauto weren verscheen eerst op Nieuws.nl.


‘Huidige PFAS-meting geeft onbetrouwbaar beeld’

15-11-2019 - 12 reacties AMSTERDAM (ANP) - De meting van de chemische stof PFAS die door de overheid wordt gehanteerd, geeft een onbetrouwbaar en onnauwkeurig beeld. Dat concludeert bureau S&R Milieuadvies in een rapport in opdracht van de Nederlandse Vereniging Van Procesmatige Grondbewerkingsbedrijven, dat in handen is van nieuwszender BNR.


Stikstofdepositie wordt vanaf januari daadwerkelijk gemeten

11-11-2019 - 0 reacties ​​​​​​​Wetenschappers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) gaan in opdracht van Mesdag Zuivelfonds de stikstofdepositie rond melkveehouderijen en in natuurgebieden meten. Hierbij worden methoden ingezet die daadwerkelijk de stikstofdepositie bepalen.


Boeren willen op 13 december met tractoren demonstreren in het centrum

08-11-2019 - 0 reacties Boeren willen op vrijdag 13 december met hun tractoren demonstreren tegen de nieuwe stikstofregels in het centrum van Amsterdam.


Tuinbouw wint van ABN AMRO in cannabiszaak

05-11-2019 - 0 reacties Tholen - Een beetje druk zetten op het systeem en een bankrekening. Dat wilden de vier initiatiefnemers achter Project C, een Nederlands cannabisproject dat wil gaan deelnemen aan het overheidsexperiment Gesloten Coffeeshopketen, bereiken. Gisteren bleek voor de rechter in Amsterdam dat zij daarin zijn…


Dierenactiviste verliest hoger beroep voor stelen van kip

01-11-2019 - 0 reacties Een dierenactiviste uit Amsterdam heeft vrijdag het hoger beroep verloren voor het stelen van een kip in januari 2016.


Sylvia Keizers uit Witteveen leert mensen met paarden communiceren: 'Paarden hebben geen verborgen agenda'

31-10-2019 - 0 reacties WITTEVEEN - Sylvia Keizers verhuisde elf jaar geleden van Amsterdam naar Witteveen en begon haar bedrijf Natuurlijk Paardenleiden. Zij leert mensen - jong en oud - op een natuurlijke manier met paarden te communiceren via lichaamstaal, wat ze komende zaterdag ook laat zien tijdens de Open Bedrijvendag.


Volvo FH met I-Save is 150e Volvo-truck voor Van Waveren Transport

23-10-2019 - 0 reacties Een extra bijzondere aflevering voor Van Waveren Transport: het bedrijf uit Amsterdam nam onlangs de 150e Volvo-truck in gebruik en vierde dat met een Volvo FH 460 I-Save met Turbo Compound. Dealer Volvo Group Truck Center leverde de speciale truck.


Boerenprotest naar Amsterdam

23-10-2019 - 1 reacties Boeren willen naar Amsterdam

AMSTERDAM - Er zijn plannen bij de agrarische sector om te demonstreren in Amsterdam. De boeren hebben plannen om onder andere naar de Dam te komen.

Vanuit agrarische hoek wordt bevestigd dat boeren ook in onze hoofdstad hun ongenoegen over het stikstofbeleid willen laten blijken. „Wij hebben een mooi idee voor een burgervriendelijke actie”, bevestigt Bart Kemp, een van de organisatoren van het eerste trekkerprotest op 1 oktober in Den Haag.

Afgelopen weekeinde heeft al een gesprek plaatsgevonden met burgemeester Femke Halsema. Ook is er contact geweest met ambtenaren in de Stopera. In welke vorm de boeren hun protest willen gieten, wil Kemp niet zeggen. Trekkers op de Dam lijkt een spraakmakende optie. Gratis ontbijt voor voorbijgangers, zoals in Den Haag ook volgde op het protest van 16 oktober, lijkt eveneens een mogelijkheid. Een datum voor de Amsterdamse boerendemonstratie is evenmin nog onduidelijk.

bron: telegraaf.nl/nieuws/226393829/…