Agractie

Agractie nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Agractie nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Agractie nieuws

‘Protestboer’ Bart Kemp: ‘Met hinderen samenleving bereik je niets’

10-09-2020 - 0 reacties Schapenhouder Bart Kemp was een jaar geleden met zijn protestbeweging Agractie de aanjager van het grootste boerenprotest ooit. Hij blikt terug op alle ontwikkelingen, maar ook vooruit. ,,In Den Haag weten ze in ieder geval weer wie we zijn en waar we voor staan.’’

Quote:
,,In Den Haag weten ze in ieder geval weer wie we zijn en waar we voor staan. Er zit een groot verschil tussen onze eerste gesprekken op het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en hoe we nu worden ontvangen. Minister Carola Schouten en haar ambtenaren lieten ons een jaar geleden duidelijk merken dat zíj het beleid bepaalden, en niet wij. We liepen tegen een muur op. Mede onder invloed van het protest is dat gelukkig gekanteld. Agractie is een volwaardige gesprekspartner geworden op het ministerie.’’


Boerenorganisaties sluiten zich nog niet aan bij actiedag FDF

16-07-2020 - 6 reacties ARNHEM (ANP) - Boerenorganisaties als Agractie en LTO Nederland sluiten zich nog niet aan bij de landelijke actiedag die Farmers For Defence (FDF) voor volgende week woensdag heeft aangekondigd. Agractie wil volgens voorman Bart Kemp eerst weten welke plannen in de maak zijn. Agractie is geen voorstander van acties die veel publiekshinder veroorzaken, zoals snelwegblokkades.


Eerste boeren komen aan op Malieveld, ook elders in het land acties verwacht

03-07-2020 - 0 reacties De eerste boeren zijn vrijdag aangekomen op het Malieveld in Den Haag om te protesteren tegen veevoer- en stikstofmaatregelen, zegt Bart Kemp van Agractie in gesprek met NU.nl. Hij verwacht dat "enkele honderden" boeren zich aansluiten bij het protest.


Vanaf 11 uur kleine demonstraties boeren op Malieveld en door het land

03-07-2020 - 1 reacties Vanaf 11 uur gaan boeren in 'klein verband' actievoeren op het Malieveld in Den Haag. Dat meldt organisator Agractie. De organisator verwacht een paar honderd boeren. Ook in de rest van het land willen de boeren zich laten zien.


Farmers Defence Force kondigt nieuwe boerenactie aan: 'Gas erop'

02-07-2020 - 0 reacties Boerenprotestgroep Farmers Defence Force (FDF) kondigt nieuwe acties aan voor donderdagavond. Voorzitter Mark van den Over uit Sint Hubert spreekt van 'wilde acties door heel het land.'
"Op toeren voordat het te laat is", zo is te lezen in de oproep. "We gaan om vast een kleine waarschuwing af te geven aan de heren politici. Ga gerust vast eens door de straat rijden bij de Tweede Kamerleden of kom met auto of trekker naar Den Haag."
Of en hoeveel Brabantse boeren aan de actie meedoen, is niet duidelijk. "Het is veel te laat om het nog centraal te coördineren. Het is ieder voor zich en god voor ons allen", zo reageert de voorman.
StikstofFDF steunt hiermee een oproep van Agractie, die de trekkers richting Den Haag dreigt te brengen. Dit omdat ze fel tegen tegen maatregelen op het gebied van veevoer zijn. Minister Carola Schouten (Landbouw) wil de uitstoot van stikstof uit mest verlagen door minder eiwitrijk voer toe te staan. De manier waarop ze dat wil doen, stuit veehouders tegen de borst.
"Boeren gaan niet accepteren dat gezondheid van hun dieren in de waagschaal wordt gelegd", zegt Bart Kemp van Agractie tegen het ANP. De actiegroep riep eerder met succes op tot grote demonstraties in Den Haag en stelt dat "boeren door heel Nederland op het punt staan massaal de weg op te gaan."
Laatste kansDe Tweede Kamer debatteert donderdagavond over de plannen. Kemp noemt dit "de laatste kans om verantwoordelijkheid te nemen" voor de politiek.
Minder eiwitrijkvoer vermindert overigens ook de melkproductie van koeien. De branche heeft een alternatief plan gemaakt, maar dat kan vooralsnog niet op instemming van het ministerie rekenen.


Agractie roept boeren op NIET vanavond naar Den Haag te gaan

02-07-2020 - 0 reacties Agractie, een van de boerenactie-organisaties, roept haar achterban op om vanavond niet met de trekker naar Den Haag te gaan. Er gaan geluiden over het voeren van wilde acties, omdat in de Tweede Kamer vanavond het debat over de verplichte voermaatregel wordt gehouden.


Stikstofrechtzaken te over, maar maken ze kans?

30-04-2020 - 0 reacties Het aantal rechtszaken dat wordt aangespannen tegen het stikstofbeleid van het kabinet, stapelt zich op. Nadat Farmers Defence Force, LTO en eerder milieuorganisatie MOB juridische stappen namen, heeft nu ook Agractie aangekondigd een rechtszaak aan te spannen.


Video: FDF dagelijks op TV met reclamespot

08-04-2020 - 0 reacties Niet alleen Agractie Nederland maar ook Farmers Defence Force is de komende anderhalve week te zien op NPO 1, 2 en 3.


Nederlandse boeren: "Uw eten komt eraan"

02-04-2020 - 0 reacties Gisteravond op de televee, en vandaag -graties voor niks- op GeenStijl. Deze opbeurende videoboodschap van de Malieveld-bezetters Agractie op hun dikke New Hollands en John Deere's. Het komt allemaal goed mensen. Er is eten genoeg. Wordt aan gewerkt. Nu nog mooi weer met hier en daar een regenbui, en een minister van landbouw, die ook echt van landbouw is ipv Brussel.


Boerenactie op 21 maart afgelast

13-03-2020 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - De boerenactiegroep Agractie ziet af van de actie op 21 maart. Op die dag zouden boeren zich op veel locaties in het land manifesteren met tractoren en een aanbod van (onbewerkte) agrarische producten. Ook hadden ze dingen geregeld als springkussens, levende dieren en melkproeverijen.


Agractie maakt zes protestlocaties bekend

27-02-2020 - 0 reacties Groningen, Utrecht, Breda, Rotterdam, Zwolle en Leiden. In deze zes plaatsen zullen op 21 maart boeren de actie ‘Boerderijprijzen.


Boeren voeren volgende maand onder meer in Zwolle actie

26-02-2020 - 6 reacties Agractie Nederland gaat op 21 maart actievoeren in onder meer Zwolle. De stad wordt genoemd als één van zes landelijke locaties waar op die dag aandacht wordt gevraagd voor de situatie van boeren. Agractie wil de aandacht vestigen op de -volgens de organisatie- onnodige voedselimport en oneerlijke prijzen.


Broertje Agractie wil vooral het gesprek aangaan

19-02-2020 - 0 reacties Agractie is het vriendelijke broertje van Farmers Defence Force (FDF). Beiden zijn een ledenvereniging gestart.


FDF broedt wederom op groot boerenprotest

05-02-2020 - 28 reacties De berichten dat het kabinet honderden miljoenen steekt in het opkopen van boerenbedrijven, zijn bij Farmers Defence Force (FDF) in het verkeerde keelgat geschoten. De boerenbeweging overweegt volgende week een grote protestactie te organiseren. Ook Agractie maakt zich grote zorgen en denkt aan acties.


Boerenprotest wint Issue Award

23-01-2020 - 0 reacties Het Agractie boerenprotest van 1 oktober op het Malieveld in Den Haag heeft de Issue Award 2020 gewonnen. De prijs werd donderdag uitgereikt aan schapenhouder Bart Kemp, de initiatiefnemer van de protestactie.


Op 21 maart weer uitgebreide boerenacties in grote steden

21-01-2020 - 0 reacties Op zaterdag 21 maart is er weer een groot boerenprotest. Op zo’n 40 drukke, 'goed zichtbare' plekken in grote Nederlandse steden zal tussen 12.00 en 16.00 uur de actie Boerderijprijzen plaatsvinden.

Boeren gaan op zaterdag 21 maart opnieuw actie voeren. Dat heeft de actieclub Agractie dinsdag bekendgemaakt.


Nieuwe acties van boeren op veertig plekken door heel Nederland

21-01-2020 - 0 reacties Boerenactieclub Agractie voert zaterdag 21 maart op veertig locaties door heel Nederland actie voor hogere prijzen van landbouwproducten. Daarnaast kondigt de organisatie een tweede actie aan. Vanaf eind deze week confronteren boeren consumenten ín de supermarkt met producten die in de ogen van actievoerders te goedkoop worden verkocht of niet duurzaam zijn.


Nieuwe actiedag boeren op 21 maart

21-01-2020 - 0 reacties Boerenactieclub Agractie voert zaterdag 21 maart op veertig locaties door heel Nederland actie voor hogere prijzen van landbouwproducten. Daarnaast kondigt de organisatie een tweede actie aan. Vanaf eind deze week confronteren boeren consumenten ín de supermarkt met producten die in de ogen van actievoerders te goedkoop worden verkocht of niet duurzaam zijn.


Boze boeren gaan ook in Zeeland actie voeren bij supermarkten en in winkelcentra

14-01-2020 - 0 reacties COLIJNSPLAAT - Boeren gaan in maart actie voeren bij supermarkten en in winkelcentra. De boerenactiegroep Agractie gaat op veertig plaatsen consumentenproducten tegen kostprijs aanbieden. Woordvoerder Ronne Smolders verwacht dat er ook in Zeeland acties plaatsvinden.


Boeren en Tweede Kamerleden maken bezwaar tegen openbaarmaking fosfaatrechten

13-01-2020 - 0 reacties Farmers Defence Force laat juristen uitzoeken of de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) openbaar mag maken hoeveel fosfaatrechten elk melkveebedrijf heeft. Ook Agractie Nederland en diverse Tweede Kamerleden maken bezwaar tegen het besluit van RVO.nl om de gegevens openbaar te maken.