Afleveren

Al het Afleveren nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Afleveren nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Afleveren nieuws

Boeren willen op nieuwe actiedag noodkreet 'persoonlijk' afleveren bij de koning

05-11-2020 - 1 reacties Boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) wil op de aangekondigde actiedag van 17 november 'persoonlijk' een noodkreet bij koning Willem-Alexander afleveren. Volgens de boerenactiegroep is de koning hun 'laatste en enige hoop' om de boeren te beschermen tegen het beleid van het kabinet.

Dinsdag werd de nieuwe actie al aangekondigd, maar FDF-voorman Mark van de Oever uit Sint Hubert wilde toen nog niet ingaan op de invulling van de actiedag op 17 november
. Nu blijkt dus dat de boeren zich in elk geval tot de koning willen richten, in hun woorden 'de ultieme eindbaas'.
Wat de boeren precies van plan zijn, is nog niet bekendgemaakt. Op hun website kondigen ze aan dat daarover donderdag meer bekend wordt.
StikstofplannenReden van de actiedag op 17 november zijn de opkoopregeling en andere stikstofplannen van
het kabinet die in de Omgevingswet zijn opgenomen.
Landbouwminister Carola Schouten wil dat haar nieuwe stikstofplannen
vóór de kerstvakantie door de Tweede Kamer zijn behandeld. Dit tot
ongenoegen van FDF.

"Wie kan ons nog behoeden voor de Omgevingswet,
die er voor de kerst doorheen gejast moet worden als het aan Rutte
III ligt?", schrijft de boerenactieclub. "Het
Nederlandse Staatshoofd. Dé ultieme Eindbaas. Zijn handtekening
onder de Omgevingswet bezegelt uiteindelijk het lot van álle
Nederlandse boeren." Nu Rutte III ervoor
heeft gekozen de Nederlandse boeren te degraderen tot 'ongewenste
elementen in het landschap' is de koning onze laatste en enige
hoop."


Nederlandse vliegende auto mag officieel de weg op: eerste exemplaren in 2023 afgeleverd

28-10-2020 - 0 reacties De vliegende auto van het bedrijf PAL-V heeft een Europese typegoedkeuring gekregen om in Nederland de openbare weg op te gaan. Maar voordat hij ook de lucht in mag is nog groen licht nodig van de Europese toezichthouder voor de luchtvaart. PAL-V verwacht in 2023 de eerste vliegende auto's aan klanten te kunnen afleveren.


De coronapandemie raakt nu ook het Amerikaanse platteland

10-04-2020 - 0 reacties Op het plaatselijke radiostation van West Virginia wisselen tokkelende countrymuziek en alarmerende nieuwsberichten elkaar af. "Het coronavirus heeft in enkele weken tijd de regels van het dagelijkse leven veranderd", zo begint een sombere nieuwslezer het bulletin. Luisteraars kunnen aan een medisch expert in de studio vragen stellen over de coronapandemie, die als een niet te stoppen golf over Amerika spoelt.
In het plaatsje Clendenin lijk je heel ver verwijderd van de coronacrisis in grote steden als New York en Seattle. Door het bergdorpje kabbelt een beek en huizen zijn als plukjes verspreid over de beboste bergen. Veel woningen zie je niet eens vanaf de hoofdweg. Inwoners zijn weggestopt in hun hollers, de kleine valleien achter de bergruggen die alleen te bereiken zijn via onverharde wegen.
Toch heeft ook hier de coronacrisis toegeslagen. Het virus verspreidt zich steeds sneller over de afgelegen plattelandsgebieden van de Verenigde Staten. West Virginia is in oppervlakte anderhalf keer groter dan Nederland, maar het telt slechts 1,8 miljoen inwoners. Het was de laatste van de vijftig staten die een coronabesmetting registreerde, maar inmiddels telt West Virginia 462 bevestigde coronabesmettingen en vier doden.
Ook corona gepolariseerd
Zoals met alles in Amerika is ook de beleving van de coronapandemie gepolariseerd. De progressieve, dichtbevolkte staten aan de oost- en westkust, waar het virus vooralsnog de meeste slachtoffers heeft gemaakt, nemen de crisis een stuk serieuzer dan de het conservatieve midden van Amerika. Deze scheiding weerspiegelt zich ook in de peilingen: Democratische kiezers tonen zich meer bereid gehoor te geven aan de noodmaatregelen dan Republikeinse kiezers.
President Trump speelde daarbij een invloedrijke rol. "West Virginia is een conservatieve staat en kiezers luisteren heel goed naar wat de president zegt", vertelt Dr. Michael Brumage, medisch directeur van de kliniek in Clendenin.
Wekenlang riep Trump dat zijn regering de uitbraak van het coronavirus "onder controle had" en dat "het risico minimaal was" voor Amerikaanse burgers. Tijdens campagnebijeenkomsten in februari riep hij dat de media en de Democraten met opzet de ernst van de epidemie overdreven om zijn presidentschap te ondermijnen. "Dit is hun nieuwe hoax." Hij voorspelde dat het coronavirus al in april zou overwaaien.
Trumps uitspraken werden uitvergroot door conservatieve media als Fox News, die dagelijks fungeert als de propagandazender van het Witte Huis en die veel bekeken wordt in staten als West Virginia. "Als je conservatieve media volgt, dan neem je waarschijnlijk het coronavirus niet zo serieus", zegt Dr. Brumage. "Veel inwoners waren daardoor lange tijd sceptisch en sommige inwoners zijn dat nodig steeds. De federale regering heeft zo kostbare maanden verspild, waarin ze de bevolking beter had kunnen voorbereiden."
Brumage nam de epidemie van meet af aan serieus. Vorige maand zette hij buiten zijn kliniek een speciale tent op, zodat patiënten niet meer de kliniek zouden inlopen. Dat was geen overbodige maatregel. Inmiddels heeft ook het geïsoleerde Clendenin zijn eerste coronabesmetting.
Verlaten straten
Het coronavirus heeft het dagelijks leven van het dorpje op zijn kop gezet. Winkels en bedrijven zijn op last van de overheid gesloten. Het plaatselijke speeltuintje is met politielinten afgezet, zodat inwoners niet verleid worden om samen te komen met hun kinderen. Het dorp telt veel oude inwoners, die zich nu verschanst hebben in hun woningen. De straten in het dorp zijn verlaten.
"Ik heb vanmiddag nog een bestelling afgeleverd bij de kliniek en ik zag maar één persoon op straat. Dat is hoogst ongebruikelijk voor onze kleine gemeenschap", zegt Rhonda McDonald, die de plaatselijke bakkerij runt. Haar zaak is nog wel open, omdat ze is aangemerkt als een essentiële winkel. Normaal lopen de klanten bij haar de bakkerij binnen, maar dat kan niet meer. Boodschappen worden gedaan via het raam van de bakkerij of McDonald komt ze thuis afleveren.
Ook op andere manieren is het dagelijks leven veranderd. De dichtstbijzijnde grote supermarkt is een uur rijden. Veel producten, zoals brood en wc-papier, zijn gerantsoeneerd. Het wordt steeds moeilijker voor de bewoners van deze afgelegen gebieden om aan eten te komen. "Wij helpen elkaar zoveel mogelijk. Normaal verkoop ik alleen maar brood en banketproducten, maar ik heb via mijn leverancier nu grote hoeveelheden bonen, spek en worsten ingeslagen. Die verkoop ik dan tegen kostprijs door aan de mensen hier."
Volgens McDonald is Clendenin wakker geschud. Het nieuws van de eerste coronabesmetting ging als een lopend vuurtje door het dorp. "We wisten het meteen en iedereen kent de persoon die besmet is. Het is nu eenmaal een kleine gemeenschap. We nemen het coronavirus serieus. Je ziet ook hier mensen op straat rondlopen met mondkapjes."
De coronapandemie bereikt ook meer en meer het Amerikaanse platteland, zoals hier in West Virginia:
De staat heeft één voordeel. "In West Virginia hebben we nu t-shirts met de tekst: 'West Virginia, nationale kampioen covid-19. Zelfisolatie sinds 1863'". Dat is het jaar dat de staat werd opgericht. "Inwoners van deze staat zijn trots op hun isolatie", zegt Dr. Brumage. Juist doordat de staat zo dunbevolkt en afgelegen is, verspreidt het virus zich langzamer in deze regio. De piek van de epidemie wordt pas begin mei verwacht. "Dat geeft ons extra tijd om ons voor te bereiden."
Toch zet Brumage zich schrap. "De volksgezondheid in West Virginia is slecht. We hebben hoge aantallen rokers. We scoren het hoogst op het gebied van overgewicht en diabetes. We zijn landelijk koplopers als het gaat om hepatitis B en hepatitis C-besmettingen. Het aantal HIV-patiënten groeit, omdat drugsgebruikers naalden delen. Kortom, we hadden al een epidemie voordat de coronapandemie arriveerde."
Hij vergelijkt de coronacrisis met een tsunami. "We zitten op het moment vlak voordat de tsunami aankomt en de oceaan zich terugtrekt. Ik ben bang dat als de golf hier landt, dat in de plattelandsgebieden van Amerika proportioneel meer mensen sterven dan in de rest van het land."


Aviko Potato biedt telers in 2020 hogere contractprijs

28-01-2020 - 0 reacties Aviko Potato verhoogt de contractprijs voor levering van consumptieaardappelen van de rassen Agria, Innovator, Zorba en Lady Anna met 2,50 euro per ton, droog uit de schuur geleverd vanaf week 45. Dat betekent voor telers die afleveren in week 13 een prijs van 157,53 per ton. De contractprijzen van af land geleverde aardappelen blijven gelijk. Voor de andere rassen hanteert Aviko dezelfde contractprijs als bij de oogst van 2019. Verschuiving in het rassenaanbod is dit seizoen niet aan de orde. Ook blijven de pootgoedprijzen zo goed als gelijk voor oogst 2020.


GD: '75% van de melkveebedrijven in Nederland is vrij van IBR'

30-12-2019 - 1 reacties In het derde kwartaal 2019 was 75% van de melkveebedrijven in Nederland vrij van IBR of had de status onverdacht. Dat blijkt uit cijfers van de Diergezondheidsmonitoring van de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD). Van de bedrijven met runderen die geen melk afleveren die in het derde kwartaal onderzocht werden was 20% vrij van IBR of onverdacht. Met betrekking tot BVD is van de melkgevende bedrijven 73% vrij of onverdacht van deze aandoening. Voor de bedrijven met runderen die geen melk leveren ligt dat aandeel op 15%.


Narcissenkweker W.F. Leenen start seizoen als lid van Decorum

16-10-2019 - 0 reacties Narcissenkweker W.F. Leenen en Zn. is sinds 1 oktober lid van Decorum. De gebroeders Jaco en Dirk Leenen starten vrijdag 18 oktober met het afleveren van de eerste narcissen van dit seizoen, met het soort paperwhite.


DAF CF’s voor Van der Werff

18-09-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Begin augustus mochten Jurjen Ypma van ESA maar liefst 3 nieuwe DAF CF-trekkers afleveren bij dé professionele logistieke dienstverlener uit Heerenveen. Twee DAF CF 450 FT Low Deck-trekkers gaan rijden voor Pilkington; een toonaangevend internationaal glasproducent voor gebouwen en voertuigen. Deze trekkers zijn LZV-uitgevoerd en onder andere voorzien van 8-tons vooras, MX Engine Break en MX 11-motor met 450 pk. De andere – zeer complete – CF 450 FT is door één van ESA’s werkplaatsen voorzien van diverse accessoires. ESA wenst de gelukkige chauffeurs veel werkplezier toe, waar ik me uiteraard volledig bij aansluit.


Volop afleveren bij Vervaet

04-09-2019 - 0 reacties Transport van drie Vervaet-bietenrooiers naar de Flevopolder. Eén bedoeld voor loonbedrijf Geerlig, twee voor Breure loonwerk en grondverzet/ de Waard loonbedrijf. Een vierde nieuwe bietenrooier gaat naar de Gebr. Varekamp, loon- en grondverzetbedrijf in Tinte (ZH).


Een verswinkel waar je je bestellingen laat afleveren

01-08-2019 - 0 reacties ‘Amazon ontwikkelt hybride supermarktformule’. Dat nieuws gonst in de de VS.


Productielijn biologische veevoeders DVW in testfase

03-07-2019 - 0 reacties In de vestiging van De Valk Wekerom (DVW) in Meppel wordt de laatste hand gelegd aan de eigen productielijn voor biologische veevoeders. De planning is dat het bedrijf in september officieel het eerste in eigen beheer geproduceerde biologische veevoeder zal afleveren. Om de spreekwoordelijke puntjes


De Pöttinger rondebalenpers Impress 125 FC Pro in actie

26-06-2019 - 0 reacties Pers-wikkelcombinatie met vaste perskamer. Beste voerkwaliteit door onmiddellijk wikkelen van de afgeronde baal. Direct wikkelen, blijven laden of twee balen afleveren met de nieuwe pers-wikkelcombinaties Impress125 FC Pro.


Dat is Sterk: een ‘nieuw’ trailermerk

13-06-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Enkele ‘ouwe rotten in het vak’ hebben een nieuw trailermerk gelanceerd: Sterk. Eén van de oprichters is Hans Weerheim. Tot en met 2017 was hij eigenaar van Tracon (daarna verkocht aan een investeringsmaatschappij). Ook Mathijs Volz maakt deel uit van het team, hij is al 15 jaar specialist in de ontwikkeling van innovatieve LZV-oplossingen. Mathijs is de grondlegger van de LZV Combitrain in 2009 en heeft in 2018 de internationale variant ontwikkeld. Ook de rest van het STERK-team bestaat uit ervaren trailer-professionals. Sterk heeft de gehele orderportefeuille uit het faillissement van Tracon Ecocombi overgenomen en zal deze afleveren onder de


'Eierprijzen blijven de komende tijd op peil'

07-05-2019 - 0 reacties De eierprijzen blijven de komende tijd relatief hoog. Dat verwacht sectorspecialist Jeroen van den Hurk van de Rabobank. „Na de Pasen daalt de vraag naar eieren. Maar doordat veel leghennenhouders de komende tijd hun hennen afleveren daalt het aanbod.”


Foto’s: Aardappelen afleveren in de sneeuw

24-01-2019 - 0 reacties Akkerbouwer Twan van der Heijden uit Soerendonk (NB) leverde deze week een deel van zijn aardappelen af. Het gaat hier om krieltjes van het ras Hansa. Deze gaan na het sorteren naar Aviko voor de koelvers producten (magnetron- en kant en klaarmenu’s).