Advies

Advies is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Advies en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Advies nieuws

Advies aan de Belgische consument: eet gezond en gezellig

24-10-2019 - 0 reacties Wat eet je beter wel en wat liever niet als je zonder ziektes door het leven wil gaan. De Belgische Hoge Gezondheidsraad lanceerde afgelopen maand nieuwe voedingsaanbevelingen. We vroegen Frédéric Leroy, professor levensmiddelentechnologie aan de Vrije Universiteit van Brussel (VUB), hoe hij het advies beoordeelt.


Investeringen vervroegen na goed varkensjaar

23-10-2019 - 0 reacties Veel varkensbedrijven zullen in 2019 een positief bedrijfsresultaat halen en daar mogelijk belasting over moeten afgedragen. DLV Advies roept varkenshouders op de balans op te maken en te kijken of het naar voren halen van investeringen interessant is om het belastbaar inkomen te drukken.


Aalt Dijkhuizen en Sybe Schaap adviseren Stichting Agrifacts

22-10-2019 - 0 reacties Aalt Dijkhuizen en Sybe Schaap zijn toegetreden tot de recent ingestelde Raad van Advies van Stichting Agrifacts.


Aalt Dijkhuizen en Sybe Schaap adviseren Stichting Agrifacts

22-10-2019 - 0 reacties Aalt Dijkhuizen en Sybe Schaap zijn toegetreden tot de recent ingestelde Raad van Advies van Stichting Agrifacts.


Training Schrijven Horizon 2020-voorstel: begin bij Impact

16-10-2019 - 0 reacties Een belangrijk advies bij het schrijven van een Horizon 2020-voorstel is om te 'beginnen bij Impact'. Maar hoe doet u dat, 'beginnen bij impact'? Hoe zorgt u ervoor dat u met een brede blik naar een uitvraag van de Europese Commissie (zoals een topic in Horizon 2020) kijkt? Hoe komt u achter blinde vlekken in een concept?Met deze vragen gaan we concreet aan de slag in deze training.Voor wieDe training is speciaal geschikt voor:


Waar moet je op letten bij de aanschaf van verstralers?

15-10-2019 - 5 reacties
Krachtige FERVOR-verstralers van Wesem in de spotlights
Je kent ze wel, die krachtige verlichting bovenop zware trucks of 4x4 voertuigen. Deze FERVOR-verstralers van Wesem verlichten niet alleen de weg waarop ze rijden, maar maken elk voertuig volledig uniek. In dit blog gaan we in op de functionaliteit en voordelen van deze WESEM-verstralers, de beschikbare soorten en op welke aandachtspunten je moet letten bij aanschaf.

Voordelen verstralers van Wesem
Door de LED-technologie zijn deze verstralers meer dan energiezuinig en uiterst effectief. De lamp bevat maar liefst zes power LEDS, zodat de krachtige lichtbundel efficiënt in één richting wordt geleid. Het licht straalt natuurlijk en oogvriendelijk licht uit tot wel 500 meter voor het voertuig.

We zetten de belangrijkste voordelen van Wesem FERVOR-verstralers voor je op een rijtje:

⦁ Modern en fris design voor charismatische look;
⦁ Compleet hermetisch afgesloten (IP67 en IP69k-classificatie);
⦁ Energiezuinig door LED-technologie;
⦁ Langdurig gebruikersplezier.

Verstraler soorten
De Wesem FERVOR-verstralers zijn verkrijgbaar in twee diameters, namelijk 180mm en 220mm. Daarnaast is de behuizing beschikbaar in verschillende uitvoeringen. Zo heb je de verstralers met een zwarte behuizing, een moderne chromen omkleding of een zwarte behuizing met chromen voorkant. Standaard wordt een beschermkap meegeleverd. Door de variatie aan mogelijkheden is er voor ieder voertuig een verstraler-set te vinden waar die past bij jouw smaak.

Aandachtspunten aanschaf Wesem FERVOR-verstralers
Waar moet je op letten bij de aanschaf van Wesem FERVOR-verstralers? Allereerst is het belangrijk te beseffen dat deze verlichting enkel wordt aangeboden door geselecteerde dealers van autoverlichting. Zo ben je verzekerd van een betrouwbare partij die garant staat voor de kwaliteit van dit type verlichting en hier te allen tijde gedegen advies over kunt ontvangen. Bij werkenbijlicht.nl kun je terecht voor al uw wensen met betrekking tot Wesem FERVOR-verstralers. Met een gemiddelde klantbeoordeling van 8.9 weten deze lichtspecialisten als geen ander te adviseren welke type lamp past bij uw voertuig en wensen tegen scherpe tarieven.

Ontdek het aanbod van Wesem FERVOR-verstralers bij werkenbijlicht.nl.

Deze blogpost is mogelijk gemaakt door werkenbijlicht.nl.


ABZ en De Samenwerking slaan handen ineen op gebied varkensvoeding

14-10-2019 - 0 reacties ABZ Diervoeding en De Samenwerking uit Haastrecht gaan op het gebied van varkensvoeding intensief samenwerken. Dat meldt ABZ Diervoeding. De afgelopen jaren heeft ABZ Diervoeding haar afzet varkensvoeders zien toenemen. “Wij hebben een groeiend aantal ondernemers varkensvoeders met bijbehorend advies mogen leveren. In aansluiting hierop


Brabantse CDA en VVD twijfelen aan RIVM

14-10-2019 - 0 reacties De Provinciale Staten van de provincie Noord-Brabant hebben vrijdag 11 oktober vergaderd over het advies van de commissie Remkes. Honderden boeren waren, soms met de trekker, naar het provinciehuis gekomen. Het deed denken aan juli 2017. In dat jaar werd het Brabantse stikstofbeleid aangescherpt.


Luchtje aan ammoniakbeleid

10-10-2019 - 0 reacties Waar de reactie van de minister op het advies van de commissie Remkes nog mee leek te vallen tijdens de persconferentie, blijkt bij bestudering van de bijbehorende Kamerbrief dat de boeren er, zoals het nu staat, bekaaid afkomen. Althans, dat is onze eerste interpretatie, want...
Het bericht Luchtje aan ammoniakbeleid verscheen eerst op Nederlandse Melkveehouders Vakbond.


Eerste advies minister Schouten op voorstellen commissie Remkes

05-10-2019 - 0 reacties Geacht NMV lid, Vandaag heeft minister Schouten een persconferentie gehouden met haar eerste advies op de voorstellen van de commissie Remkes. Wij als NMV zullen de uitspraken en de brief nader bestuderen en volgende week met een inhoudelijke reactie komen. In de tussentijd willen we...
Het bericht Eerste advies minister Schouten op voorstellen commissie Remkes verscheen eerst op Nederlandse Melkveehouders Vakbond.


​Kabinet wil vrijwillige afbouw veestapel

04-10-2019 - 0 reacties De coalitiepartijen VVD, CDA, CU en D66 zijn voor vrijwillige uitkoop van veehouders in knelgebieden, conform het advies van de commissie Remkes. Ook wordt salderen mogelijk gemaakt waarbij wel een afroming van de productierechten wordt voorgesteld.


Stikstofcrisis: oplossing nog ver weg, onvrede in coalitie over Schouten

30-09-2019 - 14 reacties Het kabinet heeft nog geen zicht op oplossingen voor de stikstofcrisis. Dat zeggen Haagse bronnen na de eerste dag van overleg over de kwestie. Het kabinet hoopte eind deze week met een reactie op het advies van de commissie Remkes te komen, maar dat lijkt niet te lukken. Ondertussen groeit de irritatie.


Door het advies van Remkes wordt mijn bedrijfscontinuïteit een groot probleem

30-09-2019 - 0 reacties De rekening voor een falend natuur- en stikstofbeleid van de Rijksoverheid lijkt bijna volledig op het bordje van de veehouderij gelegd te worden.


‘Korte lijnen met politie belangrijk tijdens Agractie’

30-09-2019 - 0 reacties Houd tijdens de Agractie korte lijnen met de politie en zorg voor voldoende mensen achter de hand om eventuele escalaties te voorkomen. Dat is het advies van Leen Hamster die dertig jaar geleden als lid van de Bende van Vijf de akkerbouwacties leidde.


Rutte over stikstofcrisis: ‘Ik kan boeren niet gerust stellen’

27-09-2019 - 12 reacties Door Hans van Soest,

Premier Rutte zegt de boeren in Nederland niet gerust te kunnen stellen. Onder boeren is grote onrust ontstaan nu de commissie-Remkes heeft aangekondigd dat ‘ingrijpende maatregelen’ noodzakelijk zijn om de huidige stikstofcrisis op te lossen. Daarbij is het volgens Remkes onontkoombaar om het mes te zetten in de veeteelt.

Rutte zei vandaag dat het kabinet het advies van Remkes serieus gaat bekijken en snel met maatregelen wil komen. Mogelijk al eind volgende week. ,,Daarbij zal het kabinet geen taboes schuwen’’, zei Rutte, die verder niet vooruit wilde lopen op welke maatregelen het kabinet dan overweegt.

Er is haast geboden omdat er na een rechterlijke uitspraak zo’n 18.000 projecten in het hele land stilliggen, waaronder woningbouwprojecten. Bij die projecten komt er volgens de rechter te veel stikstof vrij, wat de natuur aantast. Door stikstofverbindingen als ammoniak verzuurt de bodem. Ook wordt natuur overwoekerd door grassen en brandnetels en verdwijnen andere plantensoorten en insecten. Die projecten kunnen pas weer worden opgestart als elders minder stikstof wordt uitgestoten.

Volgens Remkes kunnen op korte termijn niet alle problemen worden opgelost, maar kan er wel een snel begin worden gemaakt door de maximumsnelheid op snelwegen te verlagen en door het mes te zetten in de veeteelt. Vervuilende landbouwbedrijven in de buurt van natuurgebieden zouden dan door de overheid moeten worden opgekocht.

Moeilijke tijd
Komende dinsdag trekken boeren naar Den Haag om te protesteren. Zij vinden dat ze ten onrechte als boeman worden aangemerkt in de stikstofcrisis. Rutte zegt die onrust te begrijpen: ,,Boeren spelen een belangrijke rol in ons land. De landbouw vormt 10 procent van onze economie en boeren spelen een cruciale rol in onze voedselvoorziening en bij het landschapsbeheer. Veel boeren hebben al een moeilijke tijd achter de rug.’’

Volgens Rutte zal het kabinet met ‘lange tanden’ met het advies van de commissie-Remkes aan de slag gaan. ,,Niemand wilde dit. We hadden als politiek een wet bedacht om het stikstofprobleem op te lossen, maar daar heeft de rechter een streep door gezet.’’

De commissie-Remkes komt later dit jaar met nog een rapport, waarin ook wordt gekeken naar de industrie en de luchtvaart. Daar ingrijpen kost echter meer tijd. Rutte: ,,Dit is niet zomaar even geregeld. We moeten ook voorkomen dat we doorslaan en met z’n allen in een zwart-wit foto gaan wonen. Maar iedereen wil een schoon land. Nu worden de duinen overwoekerd. Dat wil niemand.’’


'Budget bepaalt de warmte van de stikstofsanering'

26-09-2019 - 0 reacties De landbouwsector heeft gematigd postief gereageerd op het advies van de Commissie Remkes om de impasse in het stikstofbeleid te doorbreken. "Het budget is bepalend hoe warm de sanering wordt", zegt Trienke Elshof, portefeuillehouder op dit dossier bij LTO Nederland. 


Nederland blijft op slot met voorstellen commissie Remkes

25-09-2019 - 1 reacties Het adviescollege Remkes biedt voor de korte termijn geen oplossingen voor de stikstofimpasse. Een generieke en gedwongen krimp is volgens het advies niet aan de orde, zoals ook LTO Nederland steeds heeft bepleit. Duizenden veehouderijbedrijven kunnen er echter nog steeds niet op rekenen dat zij snel een vergunning krijgen. Ook voor beweiden en bemesten worden nog geen praktische oplossingen geboden. Het advies staat daarmee ver van de visie van LTO Nederland en POV af.


Boer Theo maakt zich zorgen om het stikstofbeleid: 'Wat als niets meer mag?'

25-09-2019 - 0 reacties Voor melkveehouder Theo en zijn collega's is op dit moment alles onzeker. Wat mogen zij in de toekomst nog doen? Het Nederlandse stikstofbeleid gaat dat bepalen. Veel hangt af van het advies dat de commissie Remkes deze week presenteert.


Remkes: ‘Oplossen stikstofprobleem gemakkelijkst via landbouw en verkeer’

21-09-2019 - 0 reacties De veestapel moet flink worden ingekrompen en de maximumsnelheid per direct omlaag. Dat staat volgens het AD in een advies van de commissie van oud-minister Remkes dat woensdag wordt aangeboden aan het kabinet.


Remkes: ‘Oplossen stikstofprobleem gemakkelijkst via landbouw en verkeer’

21-09-2019 - 0 reacties De veestapel moet flink worden ingekrompen en de maximumsnelheid per direct omlaag. Dat staat volgens het AD in een advies van de commissie van oud-minister Remkes dat woensdag wordt aangeboden aan het kabinet.