A7

A7 nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het A7 nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

A7 nieuws

Agriport-telers zetten door met aardwarmte ondanks verduurzamingsobstakels

24-02-2020 - 0 reacties Op Agriport A7, een snel groeiend bedrijventerrein tussen Hoorn en de Afsluitdijk, hebben acht grote glastuinbouwers de handen ineengeslagen en geïnvesteerd in een omvangrijk geothermieproject.
Op 2,8 kilometer diepte wordt warmte omhoog gepompt om daarmee de kassen in het gebied te verwarmen. Daarnaast…


Boeren blokkeren grensovergang bij Bad Nieuweschans, weg aan beide kanten dicht

18-12-2019 - 0 reacties Protesterende boeren hebben zojuist de grensovergang op de A7 bij Bad Nieuweschans geblokkeerd.


Grootste zonnepark van Nederland bij Kolham levert direct aan hoogspanningsnet

09-12-2019 - 0 reacties Het grootste zonnepark van Nederland langs de A7 bij Kolham is direct aangesloten op het hoogspanningsnet.


Motoragent per ongeluk geraakt door tractor

16-10-2019 - 0 reacties Een motoragent is woensdagochtend op de A7 bij het Noord-Hollandse Middenmeer geraakt door een tractor. Dat gebeurde toen de bestuurder van de tractor een bocht wilde nemen. Volgens de politie lijkt er geen opzet in het spel.


Boerenprotest leidt tot files op snelwegen

14-10-2019 - 0 reacties Enkele honderden demonstrerende boeren met tractoren hebben op de snelweg A7 tussen Winschoten en Groningen een kilometerslange file veroorzaakt. De colonne is onderweg naar het provinciehuis in Groningen, waar de boeren gaan protesteren tegen het stikstofbeleid.


ESA Trucks bouwt nieuw servicepunt in Heerenveen

18-09-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

De bouwtekeningen zijn bijna klaar, ESA gaat een nieuw servicepunt bouwen in Heerenveen. Om precies te zijn op het Internationaal bedrijvenpark Friesland (IBF) op een strategische locatie in de oksel van het klaverblad A7 – A32. De nieuwe locatie wordt een nagenoeg energie neutrale vestiging, zonder gasaansluiting maar mét zonnepanelen welke het bedrijf zullen voorzien in de energie. Een locatie waar ESA hoogwaardige service en reparatie gaat bieden aan haar klanten maar zeker ook gericht op de toekomstige ontwikkelingen en voorbereid op het onderhouden en repareren van elektrisch / waterstof aangedreven voertuigen. Dat is goed nieuws voor de logistieke dienstverleners


Gecrashte kaaimannen mogen bij hun nieuwe baasje in Winschoten blijven

02-08-2019 - 0 reacties De politie, dierenambulance en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zijn gisteravond druk geweest met twee kaaimannen op de A7 ter hoogte van het Groningse Scheemda. Een van de dieren ontsnapte uit een gekantelde auto. Ondanks de vreemde situatie zien de betrokken partijen geen reden voor verder onderzoek.


'Tuinbouw kan energietransitie versnellen'

13-06-2019 - 0 reacties De tuinbouw kan de energietransitie versnellen. Daarvan is directeur Robert Kielstra van ECW overtuigd. Hij ervaart het zelf op Agriport A7, Andijk en de omliggende gebieden. 'De agrarische sector voedt de stad straks niet alleen met eten, maar ook met duurzame energie.'


Slachtafval op de A7 zorgt voor vertraging bij Tjalleberd: 'Het stinkt'

23-05-2019 - 0 reacties Slachtafval op de weg, het gebeurt niet iedere dag. Het verkeer tussen Tjalleberd en Drachten moet op de A7 rekening houden met vertraging. Rijkswaterstaat heeft een rijstrook afgesloten.


Glastuinbouwuitbreidingen Wieringermeer doet flink stof opwaaien

07-05-2019 - 0 reacties Het plan van de gemeente Hollands Kroon om glastuinbouwgebied Agriport A7 te laten groeien richting het IJsselmeer heeft de afgelopen tijd flink stof doen opwaaien. Sinds 15 maart ligt er een concept gebiedsplan ter inzage, waarin ook gesproken wordt over toename van het aantal datacenters in de…


Glastuinbouwuitbreidingen Wieringermeer doet flink stof opwaaien

07-05-2019 - 0 reacties Het plan van de gemeente Hollands Kroon om glastuinbouwgebied Agriport A7 te laten groeien richting het IJsselmeer heeft de afgelopen tijd flink stof doen opwaaien. Sinds 15 maart ligt er een concept gebiedsplan ter inzage, waarin ook gesproken wordt over toename van het aantal datacenters in de…


Melkvee- en Akkerbouwdagen Noord-Nederland

08-08-2018 - 0 reacties Op dinsdag 5 juni aanstaande starten de Melkvee- en Akkerbouwdagen Noord-Nederland aan de A7 in Opende. U ben hier van harte welkom.


Gemeente Leek verkoopt grond voor zonnepark

23-07-2018 - 0 reacties De gemeente Leek verkoopt een stuk grond van tien hectare aan zonneparkbedrijf Ecorus. Op het stuk land aan de A7 moet een zonnepark komen.


Zonnepark langs A7 bij Oudendijk van de baan

19-07-2018 - 0 reacties De gemeenteraad van Koggenland wijst het plan voor een zonnepark langs de A7 bij Oudendijk van de hand.


Gemeente Koggenland wil meewerken aan zonnepark langs de A7

12-07-2018 - 0 reacties De gemeente Koggenland is voornemend mee te werken aan het plan van energiemaatschappij Nuon voor een zonnepark van 20 hectare op een perceel dat ingeklemd ligt tussen de snelweg A7 en de provinciale weg N247 tussen Hoorn en Volendam. Dat blijkt uit het voorstel het college van burgemeester en wethouders voorlegt aan de gemeenteraad en dat voor maandag 16 juli op de agenda staat. Hierin vraagt het college de gemeenteraad om een verklaring van geen bezwaar af te geven voor het zonnepark. Vervolgens kan er een omgevingsvergunning worden verleend.


Vrachtwagenchauffeur van defensie krijgt vier maanden militaire detentie na gebruik smartphone achter het stuur

25-06-2018 - 0 reacties DRACHTEN - De� militaire� kamer� veroordeelt een 30-jarige militair uit Drachten voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval op de A7 in Wieringerwerf. Hij krijgt hiervoor 4 maanden militaire detentie en e...Lees meer


Moederbedrijf Google koopt 70 hectare grond op Agriport A7

18-06-2018 - 0 reacties Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft een perceel ter grootte van 70 hectare gekocht op het bedrijventerrein Agriport langs de A7. Het techbedrijf wil de grond gebruiken om er een derde datacenter in Nederland te bouwen. Volgens een woordvoerder is hier echter nog geen definitieve beslissing over genomen.


Bouw megadatacenter in Middenmeer

12-06-2018 - 0 reacties Na Microsoft strijkt er nóg een buitenlandse softwaregigant op bedrijventerrein Agriport A7 in Middenmeer neer. Dat schrijft het Noordhollands Dagblad.Deze wereldwijd opererende onderneming heeft langs de snelweg tussen Hoorn en Den Oever zeventig hectare grond gekocht voor de bouw van een.....


Bouw Polenhotel op Agriport gaat door

23-11-2017 - 0 reacties Er wordt inmiddels al gebouwd aan het het nieuwe 'Polenhotel' op
Agriport A7, maar nog steeds was er geen overeenstemming over de
rechtmatigheid van de bouw. De rechter moest er aan te pas komen en die
bepaalde deze week dat de bouw door mag gaan. De huisvesting van 360
tijdelijke arbeidskrachten.....


Nieuwe kansen voor toeleveranciers met de Melkvee- en Akkerbouwdagen

09-10-2017 - 0 reacties Op een mooie locatie aan de A7 waar Friesland, Drenthe en Groningen samenkomen bevindt zich evenemententerrein Strandheem in Opende. Hier gaan op 6 en 7 juni 2018 de Melkvee- en Akkerbouwdagen van start.