A1

A1 nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het A1 nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

A1 nieuws

GMP+ wijzigt regels omtrent onaangekondigde audits

27-03-2019 - 0 reacties Vanwege de toenemende marktvraag van stakeholders en overheden en om op hetzelfde niveau te blijven als andere schema’s voor diervoeder en levensmiddelen, heeft GMP+ International besloten de huidige certificeringsregels voor onaangekondigde audits te verbeteren. In overeenstemming met artikel 11.1 van de GMP+ A1 Algemeen Reglement,


Kwekers Trots, samenwerking Aldi en Royal Lemkes

07-03-2019 - 0 reacties Aldi introduceert begin maart Kwekers Trots-planten in alle winkels. De discount supermarktketen is hiervoor een samenwerking aangegaan met Royal Lemkes. Elke week is er een nieuw assortiment A1 kwaliteit planten die niet alleen mooi zijn, maar stuk voor stuk duurzaam en met veel liefde gekweekt.


Koe veroorzaakt chaos op A1: bedrijfsbus raakt van de weg

06-12-2018 - 0 reacties Een koe heeft vannacht op de A1 bij Enter voor een ravage gezorgd. Het dier liep op de snelweg en de bestuurder van een bestelbus raakte in de slip toen hij probeerde het dier te ontwijken. Het busje is van de weg geraakt, over de kop geslagen en in de berm beland.


Dronken chauffeur uit touringcar vol passagiers gehaald bij Almelo

18-10-2018 - 0 reacties

Originele beschrijving

De chauffeur van een touringcar, op dat moment vol met passagiers, is gisteravond op de A1 bij Almelo aan de kant gezet. Hij had bijna vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.


Witte tenten en innovatieve landbouwvoertuigen langs de A1: Land- en Tuinbouwbeurs gaat beginnen

26-06-2018 - 0 reacties Langs de A1 tussen Rijssen en Holten zijn vanaf vandaag tot en met donderdag de nieuwste technische snufjes op het gebied van boeren te vinden. Langs de snelweg is deze dagen de Land- en Tuinbouwbeurs 2018.


Koeien blokkeren Duitse snelweg

30-04-2018 - 2 reacties Uitgebroken koeien hebben zondagmiddag de Duitse snelweg A1 urenlang geblokkeerd in de buurt van Münster en het verkeer ernstig ontregeld. De politie sloot volgens de lokale media de rijbanen tussen de afslagen Münster-Hiltrup en Ascheberg in beide richtingen af om de acht beesten te vangen en terug te brengen naar de wei.


Ongekend aantal bezoekers op de Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland

20-12-2017 - 0 reacties De beurs die naar centraal Oost-Nederland verhuisde aan de A1 tussen Lochem en Rijssen om geheel Oost-Nederland te bedienen is meer dan geslaagd, vertellen de organisatoren Margreet Heering en Johan Wolters.


Ongekend aantal bezoekers op de Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland

20-12-2017 - 0 reacties De beurs die naar centraal Oost-Nederland verhuisde aan de A1 tussen Lochem en Rijssen om geheel Oost-Nederland te bedienen is meer dan geslaagd, vertellen de organisatoren Margreet Heering en Johan Wolters.


Ongekend aantal bezoekers op de Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland

20-12-2017 - 0 reacties De beurs die naar centraal Oost-Nederland verhuisde aan de A1 tussen Lochem en Rijssen om geheel Oost-Nederland te bedienen is meer dan geslaagd, vertellen de organisatoren Margreet Heering en Johan Wolters.


Officiële erkenning als wereldtuinbouwtentoonstelling voor Floriade Almere 2022

24-11-2017 - 0 reacties Vorige week heeft Floriade Almere 2022 in Parijs de formele erkenning van het Bureau International des Expositions (BIE) als A1 wereldtuinbouwtentoonstelling in ontvangst genomen. Een belangrijk moment voor alle betrokkenen, want alleen met deze erkenning mag de Nederlandse overheid andere landen uitnodigen om als exposant aan de wereldtuinbouwtentoonstelling deel te nemen.


Introductie Aleia roos op RFH Trade Fair

10-11-2017 - 0 reacties Aleia Roses heeft op de Trade Fair haar nieuwe merkroos Aleia A1 geïntroduceerd tijdens een presentatie in het RoyalFloraHolland House.


Windturbine vleugel doorboort vrachtwagencabine

28-09-2017 - 0 reacties REGESBOSTEL(D) - Op een parkeerplaats langs de Duitse A1 in de richting van Bremen is donderdagochtend rond 05:50 uur een zeer ernstig ongeval gebeurd waarbij een vrachtwagenchauffeur ernstig gewond is geraakt.


Ontsnapte koe zorgt voor lange file op A1

19-07-2017 - 0 reacties Op de A1 tussen Hengelo Noord en Oldenzaal is vanmiddag een file ontstaan door een wel heel opmerkelijke oorzaak. Een koe in de sloot langs de snelweg zorgde voor minutenlang oponthoud.


Ongekend aantal bezoekers op de Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland

04-07-2017 - 0 reacties De beurs die naar centraal Oost-Nederland verhuisde aan de A1 tussen Lochem en Rijssen om geheel Oost-Nederland te bedienen is meer dan geslaagd, vertellen de organisatoren Margreet Heering en Johan Wolters.


Land- en Tuinbouwbeurs Oost Nederland slaat tenten op bij Rijssen

27-06-2017 - 0 reacties Wie over de A1 bij Rijssen rijdt kan het bijna niet ontgaan. In en rond meerdere tenten in een weiland langs de snelweg wordt de Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland gehouden.


Poolse chauffeur met zeven keer de toegestane hoeveelheid alcohol botst op pijlwagen

29-05-2017 - 0 reacties NAARDEN - Bij wegwerkzaamheden in de nacht van zaterdag op zondag op de A1 bij Naarden werden meerdere rijstroken afgesloten. Dit was duidelijk aangegeven met rode kruizen en niet te missen pijlwagens. "Iede...Lees meer


Moody's negatiever over kredietstatus China

24-05-2017 - 0 reacties HONGKONG (ANP) - Kredietbeoordelaar Moody's heeft de kredietwaardigheid van China verlaagd. Het bureau verwacht dat de financiële kracht van China wat zal afzwakken de komende jaren door de stijgende schuld en de minder sterke economische groei.De rating van China ging met één stap omlaag, van Aa3 naar A1. Het is voor het eerst sinds 1989 dat China een afwaardering van...

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurzen in China gingen woensdag omlaag na een verlaging van de Chinese kredietwaardigheid door kredietbeoordelaar Moody's. In Tokio ging de Nikkei-index omhoog, net als de beurzen elders in de regio.Moody's verlaagde de kredietwaardigheid van China vanwege de toenemende schulden en afzwakkende economie. Volgens Moody's zal daardoor de financiële kracht van China de komende jaren wat afzwakken....


Vrachtwagen rijdt in op file A1: vier gewonden, weg dicht

17-05-2017 - 0 reacties Een vrachtwagen is vanavond ingereden op een file op de A1 bij Apeldoorn. Vier mensen raakten gewond, de weg is voorlopig dicht.
Op de weg richting het oosten was een file ontstaan vanwege werkzaamheden. Een vrachtwagen gevuld met groente en fruit had dat te laat door en reed op een aantal auto's in.
Volgens de ANWB zijn vijf auto's geraakt. Ooggetuigen melden aan Omroep Gelderland dat zeker twee auto's door de klap over de kop zijn geslagen. Het is niet bekend hoe ernstig de verwondingen zijn van de slachtoffers.
De snelweg zal nog uren dicht zijn zodat de brokstukken opgeruimd kunnen worden. Ook doet de politie onderzoek. De ANWB verwacht dat de weg tegen een uur of twee vannacht weer opengaat. De brandweer en Rijkswaterstaat delen water uit aan gestrande reizigers.


Jersey melk, speciaalbiertje van de zuivel

02-03-2017 - 29 reacties Toch weten de marketeers achter de Jersey Company de romige stalmelk positief in het nieuws te brengen:

Sinds twee weken levert de Holland Jersey Food Company de zuivel van de Jerseykoeien aan 350 filialen van Albert Heijn.

Er is volle en halfvolle melk en yoghurt. Vanwege het hoge eiwitgehalte is het uitermate geschikt voor perfecte cappuccino, zegt marketeer Toon Branbergen die graag over de melk spreekt als ’een nieuw speciaalbiertje van de zuivel.’ En net als bij een speciaalbiertje kost dat meer dan de gewone melk. De volle melk kost 1,49 euro, halfvolle 1,39 euro, voor 0,75 liter. Een liter Campina halfvolle melk kost 1,18 euro.

De melk smaakt echt anders. „Romiger”, zegt boer Gerard na een proefglaasje te hebben gepresenteerd. „We romen niks af.” Het is bovendien A2A2 melk, ook wel melk van de oerkoe genoemd, die mensen beter verdragen dan de A1 melk. Dat heeft alles te maken met makkelijk afbreekbare eiwitten.

Meer: ijmuidercourant.nl/nieuws/…


Zelf ervaren waarom een gordel ook in je vrachtwagen van levensbelang kan zijn

14-11-2016 - 0 reacties De helft van de chauffeurs en bijrijders in het goederenvervoer dragen geen gordel. Vanwege deze cijfers heeft de politie van het Duitse Münster deze week een voorlichtingscampagne over de noodzaak van het gordel dragen.

De actie heeft de naam 'Hat's geklikt?' en vindt plaats van 15 t/m 17 november langs de A1 bij rustplaats "Münsterland-Ost" langs de A1.