25

Volg al het nieuws over 25, een van de 15512 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse 25 nieuwsbrief.

25 nieuws

Oost-Nederland wacht kletsnat weekend maar na regen komt zonneschijn

16-08-2019 - 0 reacties Het wordt kletsnat dit weekend. Het goede nieuws is dat de meeste regen tijdens de nachten valt. Even doorbijten nog want eind volgende week lijkt de zomer terug te keren met temperaturen van boven de 25 graden.


Straffe zuidwestenwind

10-08-2019 - 0 reacties Geleidelijk neemt de wind toe naar vrij krachtig tot krachtig boven land en hard tot stormachtig aan zee. Daarbij kunnen zware windstoten voorkomen rond 75 km/uur, aan de noordwestkust tot 95 km/uur. Verspreid kan een bui vallen en van tijd tot tijd schijnt de zon. Het wordt 20 tot lokaal 25 graden. Morgen is er minder wind, de zon schijnt geregeld en het blijft nagenoeg droog bij maxima rond 22 graden. Maandag vallen er buien, mogelijk met onweer. Van tijd tot tijd is er ook zon en het wordt 20 tot 22 graden.


Boer uit Oosterwolde opgelicht en beschuldigd van ontvoering van Hagenaar

06-08-2019 - 0 reacties Een melkveehouder in ruste uit Oosterwolde (66) claimt voor tonnen te zijn opgelicht. De verdachte zegt echter dat de boer hem heeft laten ontvoeren.

De 38-jarige inwoner van Den Haag werd op maandagavond 22 juli door vier ontvoerders in een zilvergrijze Mercedes getrokken. Dit gebeurde in het Zeeheldenkwartier in zijn woonplaats. Twee dagen later wist de politie hem te bevrijden. Vier mannen uit Soest (34 en 29), Zeist (25) en een 24-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats zijn gearresteerd.


Wisselend bewolkt met kans op buien

06-08-2019 - 0 reacties Het is wisselend bewolkt. Vooral in het noorden van het land kan later een bui ontstaan. De temperatuur loopt op naar 20 tot lokaal 25 graden en er waait een matige zuidwestenwind. Vanavond en vannacht trekken er wolkenvelden over ons land. Met name in het zuidoosten kunnen er regen- en onweersbuien vallen, meldt Boerenbusiness Agroweer.


Enkele buien

06-08-2019 - 0 reacties Vandaag is het wisselend bewolkt. Vooral in het noorden van het land kan later vandaag een bui tot ontwikkeling komen. De temperatuur loopt op naar 20 tot lokaal 25 graden en er waait een matige zuidwestenwind. Vanavond en vannacht trekken er wolkenvelden over ons land. Met name in het zuidoosten kunnen er regen- en onweersbuien vallen. Morgenochtend trekken de buien weg, maar in de loop van de dag ontstaan er landinwaarts nieuwe buien, opnieuw met kans op onweer. Met 22 of 23 graden is het een stukje koeler.


Meer dan half miljoen bezoekers genieten van Varend Corso

05-08-2019 - 0 reacties Het afgelopen weekend heeft het Varend Corso Westland ruim 550.000 bezoekers getrokken. Het publiek genoot met volle teugen, de enthousiaste deelnemers, schippers en figuranten straalden drie dagen lang op de boten en ook het weer zat mee met een zonnetje en temperatuur van 20 tot 25 graden.


Video: Mee op kalvertransport op de heetste dag van het jaar

05-08-2019 - 0 reacties De heetste dag ooit gemeten in Nederland was donderdag 25 juli, met temperaturen ruim boven de 40 graden. Oók op die dag werd vee vervoerd. Agrio-redacteur Caroline van der Plas mocht live meekijken met het kalvertransport van Gerwin van Beek.


Video: Mee op kalvertransport op de heetste dag van het jaar

05-08-2019 - 0 reacties De heetste dag ooit gemeten in Nederland was donderdag 25 juli, met temperaturen ruim boven de 40 graden. Oók op die dag werd vee vervoerd. Agrio-redacteur Caroline van der Plas mocht live meekijken met het kalvertransport van Gerwin van Beek.


Zonnige perioden en warm

04-08-2019 - 0 reacties Wolkenvelden trekken de komende uren over het land, maar het blijft droog. De zon komt geleidelijk vaker tevoorschijn. Vooral landinwaarts wordt het zomers warm, rond 25 graden. Vlak aan zee en in het noorden wordt het maximaal 22 graden. De wind is veranderlijk van richting en meestal zwak, 2 Bft. Na vandaag is het licht wisselvallig met afwisselend wolkenvelden, wat zon en dagelijks een enkele regen- of onweersbui. De middagtemperatuur ligt veelal tussen 22 en 25 graden, maar soms is het iets warmer.


Mee op kalvertransport op de heetste dag ooit

02-08-2019 - 0 reacties De heetste dag ooit gemeten in Nederland was donderdag 25 juli, met temperaturen ruim boven de 40 graden.


Wolkenvelden en buien, maar ook ruimte voor zon

01-08-2019 - 0 reacties Vandaag trekken er wolkenvelden over het land, maar in het zuiden is ook ruimte voor de zon. In het noordelijke deel van het land kunnen buien vallen, soms met een klap onweer. Het wordt 20 tot lokaal 25 graden en er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, meldt Boerenbusiness Agroweer.


Wolkenvelden en buien

01-08-2019 - 0 reacties Vandaag trekken wolkenvelden over het land, maar vooral in het zuiden is er ook ruimte voor de zon. In de noordelijke helft kunnen buien vallen, soms met een klap onweer. Het wordt 20 tot lokaal 25 graden en er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Morgen valt er op meer plaatsen een bui, lokaal kan ook veel neerslag vallen. De temperatuur ligt iets lager met 21 tot 23 graden. De wind waait overwegend uit noordwest en is matig tot krachtig. In het weekend is het meestal droog met zonnige momenten. Het kwik loopt weer iets op.


Wetenschappers trekken aan bel over Crispr-Cas

31-07-2019 - 0 reacties Het Europese Hof van Justitie oordeelde 25 juli 2018 dat het gebruik van Crispr-Cas in planten onder GMO-wetgeving valt. Een jaar later trekken wetenschapper aan de bel.


Zon en stapelwolken tekenen de dag

30-07-2019 - 0 reacties Vanmiddag is het vrij zonnig, al ontstaan er ook steeds meer stapelwolken. Op een enkele plaats kunnen die uitgroeien tot een (onweers)bui. Het is overal zomers, met 25 graden aan zee tot 29 in het oosten en noordoosten. Er waait een zwakke of matige wind, 2 tot 4 Bft, uit het zuiden of zuidwesten, meldt Boerenbusiness Agroweer.


Zon en stapelwolken

30-07-2019 - 0 reacties Vanmiddag is het vrij zonnig, maar er ontstaan ook steeds meer flinke stapelwolken. Op een enkele plaats kunnen die uitgroeien tot een (onweers)bui. Het is overal zomers warm, met 25 graden aan zee tot 29 in het oosten en noordoosten. Er waait een zwakke of matige wind, 2 tot 4 Bft, uit het zuiden of zuidwesten. Morgen is het minder warm met maxima van 20 tot 23 graden. Er trekken enkele buien over het land, lokaal met onweer. Van tijd tot tijd schijnt ook de zon. Er waait een vrij stevige zuidwestenwind.


Zon en stapelwolken

30-07-2019 - 0 reacties Vanmiddag is het vrij zonnig, al ontstaan er ook steeds meer stapelwolken. Op een enkele plaats kunnen die uitgroeien tot een (onweers)bui. Het is overal zomers warm, met 25 graden aan zee tot 29 in het oosten en noordoosten. Er waait een zwakke of matige wind, 2 tot 4 Bft, uit het zuiden of zuidwesten, meldt Boerenbusiness Agroweer.


Laatste dag van Gelderse hittegolf, buien in aantocht

30-07-2019 - 0 reacties In delen van de provincie gaat de hittegolf zijn dertiende dag in. De aaneengesloten periode van warme dagen duurt nergens in het land langer dan in de Achterhoek. Maar na vandaag is het dan echt over: vanaf woensdag daalt de temperatuur weer onder de 25 graden.


Flinke zonnige perioden

29-07-2019 - 0 reacties Het is eerst behoorlijk zonnig, maar er ontstaan geleidelijk stapelwolken. Het blijft wel meest droog. De temperatuur stijgt naar 23 tot 26 graden. Vanavond en vannacht is het veelal helder, lokaal kan een ondiepe mistbank ontstaan. De minima komen rond 13 graden uit. Morgen begint de dag overal zonnig, het kwik loopt snel op naar zomerse waarden. In de loop van de dag ontstaan er stapelwolken, die misschien lokaal uitgroeien tot een bui. Vanaf woensdag is het 20 tot 25 graden met dagelijks kans op een bui.


Foodlog in zomerstand tot 25 augustus

29-07-2019 - 0 reacties


Grote verschillen

28-07-2019 - 0 reacties Vandaag is het in het noorden vrij zonnig en warm met maxima van 27 tot 30 graden. Later vanmiddag kan er in het noordoosten een onweersbui ontstaan. Ten zuiden van de lijn Amsterdam - Deventer is het totaal ander weer met veel bewolking en maxima van 20 tot 22 graden. Vooral in de zuidelijke provincies valt uit de wolken soms ook regen. Vanavond en vannacht trekken de wolken met een spatje noordwaarts weg. Morgen gaat in de loop van de dag de zon overal weer schijnen. 's Middags is het 24 tot 26 graden. Dinsdag wordt het 25 tot 30 graden.